отдавна не се бях мяркал, за което има и положителни и отрицателни причини... привет отново на всички

За съжаление вчера претърпях първото си ПТП. На територията на р. Германия в малка уличка (ограничение 30) ударих 6-7 годишно дете, което тичайки през улицата връхлетя странично в колата, като с предна лява гума съм минал през крака му - 2 счупени пръста и счупена кост нагоре към коляното. Днес е било или ще бъде оперирано. Няма други телесни повреди извън крака му.
Фактите са следните:
1. Нямаше употреба на алкохол
2. Нямаше превишена скорост (тя действително беше макс. 30 км/ч тъй като бе 50м. след 90 градуса завой в относително тясна еднопосочна улица)
3. Няма каквито и да е други нарушения на правилника.
Въпросите:
1. Доколкото знам всички разходи по нанесените телесни повреди (линейка, лекарска помощ, операция, болнични такси, обезщетения) би трябвало да бъдат заплатени от българската "Гражданска Отговорност". Така ли е? Разполагам с валидна зелена карта, това което забелязах сега преглеждайки документите обаче е, че тъй като колата не е на мое име (имам пълномощно за шофирането и), в полицата има поле за попълване на водач различен от собственика, но там не е попълнено нищо. Валидна ли е застраховката? Тя не е ли за автомобил + правоспособен водач, а не за конкретен водач?
2. Доколкото разбрах протокола от полицията трябва да бъде пратен на застрахователя. Така ли е и какво друго е необходимо? Сумата през мен ли ще трябва да мине или да бъде уредена между застрахователя и полицията...?
3. Какви последствия би могло да има за мен? Имаше свидетел на място, който потвърди моя разказ, а именно, че се се движих със скорост под допустимата и детето изскочи странично тичайки.
Обстоятелствата бяха усложнени и от неправилно спрял отстрани автомобил, който принадлежеше на семейството на пострадалото дете и бе преместен незабавно след инцидента, преди да се усетя да запиша номер или каквото и да било. Задминавайки неправилно спрелия автомобил бях принуден да се приближа още повече до спрените вляво коли, между които изскочи детето.
Всяка информация би ми била полезна! Благодаря предварително и безупасно шофиеане на всички ви!!