Направи си сам: Отваряне на багажника с копче.

Споделете опит за собственоръчно направени подобрения или ремонти на вашият Volkswagen или попитайте как да ги направите сами
Потребителски аватар
enigma79
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Re: Направи си сам: Отваряне на багажника с копче.

Мнениеот enigma79 » Пет 16 юли 2010 19:56

muns61 написа:
Sportakus написа:Поздрави на колегата :applause: , че го е направил и разбира се обяснил много подробно. Но, според мен не е много удачно след като трябва пак с ръка да вдигаш капака, то тогава за мен поне няма значение дали ще натисна копче в купето или ще натисна бравата на багажника. Е, ако беще да натиснеш копче и да се отвори сам капака след което пак копче и тои да се затвори тогава е друга бира :да:

Цял ден се чудя и аз за какво е копчето, като си има дръжка...
:roll:

Мислих за това.но малко е под въпрос дали ще стане с някакъв изхвърлящ механизам.Пак опирам до форд,по специално фиеста,там е с копче,няма бутон отзаде на капака,само дупка за ключ :012:

Потребителски аватар
swifter
Автомобил: 1999 Skoda Octavia AGN
Двигател: 2003 VW Passat TDI AVF

Мнениеот swifter » Пет 16 юли 2010 21:00

muns61 написа:Цял ден се чудя и аз за какво е копчето, като си има дръжка...
:roll:

По форума имаше доста теми за запечатване на задния номер. След като се премахнат номера, бутона и т.н. няма как да се отваря. Информацията беше разхвърляна в няколко теми и всеки питаше "как ще се отваря". Трябва да се прочетат понякога 6, дори 12 страници за да намериш начина. Реших да синтезирам информацията в една тема.
Това е полезно за тези, които махат номера от багажника. Също така и за тези (като мен) на които зимно време замръзва бутона и няма отваряне.

Относно самото вдигане и сваляне на капака:

http://www.thehoffmangroup.com/autoloc/ ... ractuators
http://www.thehoffmangroup.com/autoloc/ ... nc=tonneau

В едно от предаванията си Exzibit(Pimp My Ride) направи това, защото бяха изпуснали амортисьорите на 5-та врата.

Потребителски аватар
dinkonikolaev
Автомобил: VW Golf 2 GTI Golf 3 Variant
Двигател: PF AAM

Мнениеот dinkonikolaev » Нед 25 юли 2010 20:43

Само не разбрах захранването как става на самата машинка.Имаме 2 кабела от машинката.Един който вдига нагоре и един който сваля долу.Кой къде се връзва?

ОФФ:моята машинка с с повече кабели,мисля,че не пречи като се изолират ненужните кабели които се използват за подаване на сигнал към другите машинки. :wink:

Потребителски аватар
SIMETO1
Автомобил: Passat B5
Двигател: AJM 1999

Мнениеот SIMETO1 » Пон 26 юли 2010 12:59

swifter написа:Копче за момента не съм търсил, ползвам обикновено с "ръчно изключване". Яд ме само, че алармата няма отделен канал за багажника. Вместо това може да се ползва релето на "имобилайзера" на алармата. Като се отключи алармата активира релето и при следващо натискане за отключване да отваря багажника.

здр.колега искам да те питам,това копче оригинално от голф 3 ли е и каде се слага фабрично ако е такова.ПОЗДРАВИ

Потребителски аватар
swifter

Мнениеот swifter » Пон 26 юли 2010 18:09

SIMETO1 написа:здр.колега искам да те питам,това копче оригинално от голф 3 ли е и каде се слага фабрично ако е такова.ПОЗДРАВИ

Копчето не е оригинално. Фабрично се монтира в жабката. От ляво на плафона има нарези по самата жабка. Подготвена е за копче и ако се монтира се чупи и се слага.

dinkonikolaev написа:Само не разбрах захранването как става на самата машинка.Имаме 2 кабела от машинката.Един който вдига нагоре и един който сваля долу.Кой къде се връзва?

ОФФ:моята машинка с с повече кабели,мисля,че не пречи като се изолират ненужните кабели които се използват за подаване на сигнал към другите машинки. :wink:

Когато на едниния кабел(пр. синия) се подаде 12V, а на другия(пр.зеления) - отваря. Като се сменят(обърнат) - затваря. Нужно е само да се разбере на кой кабел при подаване на 12V - отваря.

По спомен, за контролираща машинка(т.е с 5 кабела) трябва всички кабели да са вързани. Два, май бяха към 12V(пр. бял и кафяв) или към маса(бял и черен). Синия и зеления, отварят и затварят. Но, не съм сигурен точно.

Потребителски аватар
Bai Sando
Автомобил: Audi A 3
Двигател: 2000 TDI 2006г

Мнениеот Bai Sando » Пон 26 юли 2010 18:44

Е добре де не е ли малко неудобно да се бърка в жабката вски път :Mr Green Fun Иначе аз за моя багажник едвам си намерих черно матово бутонче,което да ми се върже с интериора.А относно управляващите машинки не можах да им схвана нещо схемата и си оставих само синия и зеления кабел и си бачкат на 6 :да:

Потребителски аватар
dinkonikolaev
Автомобил: VW Golf 2 GTI Golf 3 Variant
Двигател: PF AAM

Мнениеот dinkonikolaev » Пон 26 юли 2010 19:49

Копчето ще се слага на барчето до ръчната така или иначе утре ако ми остане време ще видя какво ще сътворя :wink:

Потребителски аватар
SIMETO1

Мнениеот SIMETO1 » Вто 27 юли 2010 12:43

Добре де и такова копче имали оригинално кадето си е за в жапката ,и от къде може да се поръча такова.

Потребителски аватар
swifter

Мнениеот swifter » Вто 27 юли 2010 13:34

SIMETO1 написа:Добре де и такова копче имали оригинално кадето си е за в жапката ,и от къде може да се поръча такова.

http://www.dragtimes.com/parts/93-99-MK ... 93547.html

Потребителски аватар
enigma79
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот enigma79 » Вто 27 юли 2010 18:32

swifter написа:
SIMETO1 написа:Добре де и такова копче имали оригинално кадето си е за в жапката ,и от къде може да се поръча такова.

http://www.dragtimes.com/parts/93-99-MK ... 93547.html

Та на форд е същото,май и тука е правено по един калъп :063:

Потребителски аватар
SIMETO1

Мнениеот SIMETO1 » Пон 02 авг 2010 9:06

Добре намерих си въпросното копче оригинално и доста трудно,за колегите които иска да го намерят да търсят само в голфовете предназначени за американския пазар.ТА някой може ли да ми обясни как да го свържа това нещо защото и хабер си нямам от схеми както колегата е дал.Имам машинка имам копче всичко само някой да ми каже от каде да взема ток и т.н

Потребителски аватар
swifter

Мнениеот swifter » Пон 02 авг 2010 10:33

По оригиналната схема:

Таблото с бушоните и релетата.
От Q3 - 12v - към пин 1 на копчето.
От Q1 - маса - към пин 2 на копчето.

От Пин 4 на копчето се пуска кабел до багажника и се връзва към кабела на машинката, който е за "отваряне".
Другия кабел на машинката се хваща за маса - може директно с болт за вратата, може да се хване от кафявия кабел на
тройната букса на задната чистачка.

Ако смениш местата на кабелите, т.е. обърнеш кабелите машинката ще прави обратното движение. Ако на син кабел се даде 12в, на зелен маса,
примерно, "Отваря", ако се обрънат - на зелен 12в, а на син маса - "Затваря". Не зная дали на всички машинки е така, трябва да се пробва.

Изображение

http://a2resource.com/electrical/CE2.html

Последна промяна от swifter на Пон 02 авг 2010 11:56, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
SIMETO1

Мнениеот SIMETO1 » Пон 02 авг 2010 11:12

swifter написа:По оригиналната схема:

От Q3 - 12v - към пин 1 на копчето.
От Q1 - маса - към пин 2 на копчето.

От Пин 4 на копчето се пуска кабел до багажника и се връзва към кабела на машинката, който е за "отваряне".
Другия кабел на машинката се хваща за маса - може директно с болт за вратата, може да се хване от кафявия кабел на
тройната букса на задната чистачка.

Ако смениш местата на кабелите, т.е. обърнеш кабелите машинката ще прави обратното движение. Ако на син кабел се даде 12в, на зелен маса,
примерно, "Отваря", ако се обрънат - на зелен 12в, а на син маса - "Затваря". Не зная дали на всички машинки е така, трябва да се пробва.

Изображение

http://a2resource.com/electrical/CE2.html

Колега от копчето излизат три кабела а от машинката два,въпроса е кой кабел каде да вържа от каде да взема напрежение,все пак требва да има ток от някъде.

Потребителски аватар
swifter

Мнениеот swifter » Пон 02 авг 2010 11:55

качи снимка на гърба на копчето..... по - горе съм писал от къде какво да вземеш.
12в може да вземеш и от запалката.

Изображение

Потребителски аватар
SIMETO1

Мнениеот SIMETO1 » Пон 02 авг 2010 13:07

Довечера ще кача снимка на копчето отзад да видиш колега.

Върни се в “Направи си сам!”