Здравейте колеги.
Май не ми работи температурният датчик, защото стрелката за темпуратурата не отчита.
Преди време смених тройника(защото течеше) и тогава нещата за кратко се оправиха.
Това ме кара де се съмнявам, че не ми работи температурният датчик.
Може ли някой да ми каже, какво е предназначението на трите датчика (червен, син и черен).
Ползвах търсачката, но получих противоречиви твъртдения.
И все пак повечето колеги казват, че:
червеният е за смуача,
синят подава информация за електронния блок
а череният е за индикацията на таблото.
Вярно ли е това?
Забравих да кажа, че свалях чевения и вътре в него дрънка нещо, сякаш вътре има толче.
Температурен датчик на Passat 1.8 Mi
- mafiota_a4
- Автомобил: VW Passat B5
- Двигател: AFN 09.1998
Re: Температурен датчик на Passat 1.8 Mi
Я кажи за каква кола говорим
?

- HukuTyY
- Автомобил: Vw Passat B4
- Двигател: ABF 16v
Здравей колега.Ако говорим за Пассат Б3 1.8ми(Рп мотор) датчиците са : Червения е за режим смукач,Синия е за компютъра на колата а черния е за показанието на таблото за температурата на водата.Обаче преди да бързаш да сменяш датчика(черния) виж отстрани на главата на двигателя дали масата му е хваната здраво.Този датчик(черния) взема маса от там.Да неби този кабел(кафяв)които е маса да се е отскубнал от мястото си.Седи точно над фланеца за водата отстрани на главата.Ако там нещата са наред изкарай буксата на черния датчик и на лявото или дясното краче(непомня вече
)подай маса,като колата е на контакт(трето положение на ключа преди стартиране на двигателя).За това трябва да сте двама.Ако стрелката вътре на таблото отиде най-горе значи датчика работи.Тогава остава или масата или спойките на таблото(километража).Надявам се да съм обяснил добре че много не ме бива
. 

Здравейте,
mafiota_a4, в загланието пише - Passat 1.8 Mi, но забравих да кажа че дивигатела е RP. Въпреки това, HukuTyY се е дисетил
HukuTyY, благодаря ти за съветите, мисля че масата е наред но ще я проверя за всеки случай. Откровено казано не ми хрумна, че повредата може и да не е от датчика. Преди имах проблем с токовете и се указа масата на акумулатора.
Брагодаря още веднъж!!!
mafiota_a4, в загланието пише - Passat 1.8 Mi, но забравих да кажа че дивигатела е RP. Въпреки това, HukuTyY се е дисетил

HukuTyY, благодаря ти за съветите, мисля че масата е наред но ще я проверя за всеки случай. Откровено казано не ми хрумна, че повредата може и да не е от датчика. Преди имах проблем с токовете и се указа масата на акумулатора.
Брагодаря още веднъж!!!
Здравей HukuTyY, знаеш ли днес пробвах това дето ми каза,
само че вместо да подавам маса, солжих един кламер в буксата (на мястото на датчикът). След това подадох контакт.
Така се спраних сам, вместо да сме двама.
И познай какво стана? Стрелката се качи до горе!!! А това май значи само едно -
неработещ датчик!
само че вместо да подавам маса, солжих един кламер в буксата (на мястото на датчикът). След това подадох контакт.
неработещ датчик!
- pas1.8mi
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: 1.8T AEB 1999
passi1 написа:Здравей HukuTyY, знаеш ли днес пробвах това дето ми каза,
неработещ датчик!

pas1.8mi написа:......passi1 написа:неработещ датчик!
Забравих да кажа, че го смених и всичко е наред!!!!
Благодаря на всички!