Някой зареждал ли е акумулатора без до го сваля от автомобила т.е. без да разкачва клемите?
Идеята е да се избегнат след това на някои настройки на станциите на радиото, на ESP /светва лампата/ и т,н. които след разкачване на клемите се губят.
зареждане на акумулатора
- pas1.8mi
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: 1.8T AEB 1999
Re: зареждане на акумулатора
Невиждам никаква опасност в това ,което си решил да правиш!Нали зарядното ти не прави по-вече от 17-20в и няма с-ма за десулфатизиране(обратните импулси)?
- milmar
- Автомобил: Passat B4 and B6 Variant
- Двигател: 1Z and CBDC
Да не те мързи , ще си насториш станциите пак , сега да пишем дали е опасно или не е , че и защо - мисля че няма смисъл .
Интересно ми е друго - каква ще да е тази причина , поради която всред лято си дозареждаш акумулатора , че и както е на колата . Като че ли имаш намерение да го зареждаш всеки ден
. Ако имаш проблеми с генератора - най-добре започни от него .
Интересно ми е друго - каква ще да е тази причина , поради която всред лято си дозареждаш акумулатора , че и както е на колата . Като че ли имаш намерение да го зареждаш всеки ден

milmar написа:Да не те мързи , ще си насториш станциите пак , сега да пишем дали е опасно или не е , че и защо - мисля че няма смисъл .
Интересно ми е друго - каква ще да е тази причина , поради която всред лято си дозареждаш акумулатора , че и както е на колата . Като че ли имаш намерение да го зареждаш всеки ден. Ако имаш проблеми с генератора - най-добре започни от него .
Не става въпрос дали ме мързи или не, Просто акумулатора не е първа младост, а колата си стои в гараж с включена аларма и не се кара всеки ден.Надявам се, че задоволих любопитството ти.
-
- Автомобил: Passat 4
- Двигател: AGG
Няма проблем да се зарежда.
Проблем е ако зарядното не е изправно.
Проблем е ако зарядното не е изправно.
Stif написа:Някой зареждал ли е акумулатора без до го сваля от автомобила т.е. без да разкачва клемите?.
Да ето с това.
Mоже даже през буксата на запалката да зареждаш.
Последна промяна от Lisho на Пон 02 авг 2010 21:08, променено общо 1 път.
- milmar
- Автомобил: Passat B4 and B6 Variant
- Двигател: 1Z and CBDC
Stif написа:milmar написа:Да не те мързи ....
... Надявам се, че задоволих любопитството ти.
Да , благодаря

Всъщност не съм проявявал любопитство

Ако стане белята , ще те топли ли това че 99% са ти казали че няма проблем да се зарежда така ?
Не си писал каква ти е каручката , но ако е от "умните" с комп , и ако не си сигурен какво точно правиш , можеш много лесно да си докараш беля на главата .