Проблем със скорости

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
gori777
Автомобил:
Двигател:

Проблем със скорости

Мнениеот gori777 » Пон 02 авг 2010 20:59

Здравейте. Доста се порових из форума, но не намерих проблем като моя.
Автомобилът ми е Golf 2, 1.8 Mi, 90 к.с., RP мотор. Проблемът е следния:
От известно време започна да изключва от втора скорост. Ако ускорявам няма проблем или ако пускам плавно газта, но ако я пусна без газ на втора изключва и то плавно (няма чукания и удари при изключването). Проблема е най-силен по неравни пътища и спящи полицай(тогава винаги изключва с газ или без газ). Смених съединителя и щангичките защото бяха напукани и проблемът се появи и при четвърта скорос. При 1,3,5 и задна скорост всичко си е перфектно.
Дано имате някакви идеи и предположения. Благодаря предварително.

gori777
Автомобил:
Двигател:

Re: Проблем със скорости

Мнениеот gori777 » Пон 02 авг 2010 21:08

TiL написа:А тампона на скоростите как е? Данеби заради него да прави мизерии...?

Доколкото знам тампона е стария, защото ми казаха, че бил около 70лв. и могли да ми го спестят. Предполагам, че ако е бил прецакан са щели да го сменят. Не знам видимо дали си личи ако е прецакан.

gori777
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gori777 » Пон 02 авг 2010 22:07

TiL написа:Като си на скорост и минаваш през дупки или легнало МВР си сложиръката на скоростния лост... ако се тресе много значи имаш проблем :) Виждал съм фиат със скъсан тампон на двигателя и му излизаше втора предавка. Тъка че според мен е някъде от тез неща. Следи си темата и коментарите на колегите защото все пак аз не съм майстор или факир :)

Успех :да:

И аз си мисля за тампон, но се чудя дали щангичките на скоростния се регулират. А и се сетих, че понякога като включвам втора се чува едно пукване от към самия лост, нещо като пластина или пружина. Не знам също отдолу какво има под лоста защото съм чел из форума, че на някои им климвали лостовете на една страна или пък били много хлабави.

gori777
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gori777 » Нед 08 авг 2010 23:59

Дайте предположения. Аз бях сигуреен, че тук ще ми помогнете, ама нещо не успявате:)

plammbata
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот plammbata » Пон 09 авг 2010 9:45

колега-огледай малко и ти колата-лоста-отпред в коша-може да е видно.размърда-тук там-виж за луфт-за забравено болче/да го завие маистора/.а и колегата те е питал като сложиш ръката тресе ли-поне му отговори като искаш отговор

Потребителски аватар
djshomi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот djshomi » Вто 10 авг 2010 9:55

Оглед на тампон , оглед на щанги , реглаж на избирача, заминала муфа или вилка или и двете .Това са възможностите.

Потребителски аватар
Johnny Blaze
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Johnny Blaze » Вто 10 авг 2010 10:10

djshomi написа:Оглед на тампон , оглед на щанги , реглаж на избирача, заминала муфа или вилка или и двете .Това са възможностите.

Е как може да разбере човек какво е точно?
Аз имам подобен проблем....изключва ми 5-та скорост.
Казаха ми, че може да е синхронизатор(каквото и да означава това).
Също така, доколкото разбрах, самия скоростен лост се държи на 2 болта.Развиваш ги и наместваш самия лост в правилно положение, така че да може да 'захапе' на всяка скорост.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”