Смяна ня свещи.Нужно ли е?
- mely
- Автомобил: Citroen C crosser
- Двигател:
Смяна ня свещи.Нужно ли е?
При условие че нямам никакви проблеми .Единствено се повиши разхода на газ при въз.филтър но 5000 км/казвам го да не би някой да каже ами въз.филтър.........../
свещите са ми бош и не са сменяни от 40-50 000 км абе от кокто съм я взел/не съм ги сменял и аз/м/у другото дайте марки свещи които нямат ментета и са качествени.Мерси

- Жоро Делчев
- BBS Collector
- Автомобил: Golf GTI16V
- Двигател: ABF 1994
- kris11
- VW експерт
- Автомобил: VW Sharan 7M8
- Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
- Контакти:
Сменят се според указанията на производителя свещи и на двигателя. По принцип след 25 000 30 000 са за хвърляне. Свещите може да работят още 50 000км но призводителят не дава никаква гаранция. Проблемът не е в това дали ще работи свещта , а е в напукването на изолатора на централният електрод. Той е от много твърд материал и падналите от него частици попадат в цилиндрите. Със същият успех може да сложите и малко песъчинки в цилиндрите. Ефекта е известен от това.
това за сефте го чувам. нещо си се объркал колега, не ми се струва производителя така да направи свещта та да се чупи и да пада в цилиндъра. то ако беше така свещи щяха да се сменят като се купи кола /като ангренажа/. проблема при свещите е че поради на мен неизвестни причини съпротивлението им се качва и започват да изпускат искри/т.е. не дава искра на всеки такт/-ефекта е ясен.
- Jerom
- Автомобил: Golf II
- Двигател: RF
- Контакти:
musura написа:на газ свещите се сменят на 20кпоне местните газаджии така разправят
Аз карам на газ вече 35 000км и още не съм ги сменял

- NovobranecGT
- Автомобил:
- Двигател:
- BuGmaN
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Ако искате колите ви да вървят как си требе, свещите се сменят на 20-30000км.(на гас искарвали малко повече), почти никой обаче не го прави
, дори е хубаво лятото да се кара с по-"топли" (едно топлинно число повече) свещи. За луфта и други интересни неща има няколко таблици в сайта на клуба на http://vwclub.bg/articles.php?id=6 . От свещи Бош изядох едно дърво вече, та не ги препоръчвам... 

-
- Автомобил: 1998 VW Polo Variant
- Двигател: APQ
Има и свещи които изкарват 200+ хиляди. Имах форд ескорт 1.8 16V голяма резачка, и по едно време нещо се "пенгявеше", не искаше да върви и тн... И аз съответно , веднага хукнах да сменявам свещи. Намерих някакви шампионки и с тях беше още по-зле. После се оказа че тези свещи които си бяха на колата са си от самото и излизане от завода, а и си имах сервизна книжка до 150 000 км всичко беше отбелязано, но никъде нямаше "смяна на свещи". След това разбрах че са някакви платинени, които изкарвали много километри, и ми искаха безбожни суми за да ги сменя и аз си сложих оригиналните, които изкараха още 50000 а даже съм сигурен че и до ден днешен момчето на което продадох колата си кара с тях.
- kris11
- VW експерт
- Автомобил: VW Sharan 7M8
- Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
- Контакти:
pakumba написа:това за сефте го чувам. нещо си се объркал колега, не ми се струва производителя така да направи свещта та да се чупи и да пада в цилиндъра. то ако беше така свещи щяха да се сменят като се купи кола /като ангренажа/. проблема при свещите е че поради на мен неизвестни причини съпротивлението им се качва и започват да изпускат искри/т.е. не дава искра на всеки такт/-ефекта е ясен.
Мога да ти подаря такива екземпляри .Да си призная едва свалих свещите, страх ме беше да не се скъса някоя , че .....
Върни се в “Основен Volkswagen Форум”