Имам такива джанти (BBS 15'):
http://static.obiavidnes.com/i/b/783_2.JPG
и искам да питам какви размери гуми могат да се слагат на нея? По-точно ширината.Сега съм с летни 195/50/15,които мисля,че са оригиналния размер,препоръчан от производителя .Например зимни 185/60/15 или 195/65/15 ще влязат ли или ще са много тесни?
Въпрос за гуми и джанти
- yoan4o
- магистрален бандит
- Автомобил: 2018 Arteon R 335 + 2017 e-Up
- Двигател: Много газ и всичко ток
Re: Въпрос за гуми и джанти
Каквито летни, такива и зимни колега!
Като знам стоковото окачване на тая кола можеш да сложиш 185/55 на тия джанти и ще ти е най-добре.
По-високи ще опират яко!
Като знам стоковото окачване на тая кола можеш да сложиш 185/55 на тия джанти и ще ти е най-добре.
По-високи ще опират яко!
-
- Low rider
- Автомобил: OLD
- Двигател: OTO
Ако сложиш 195/65/15 ще си имаш една малка фадрома
със съборени калници от гумите както и нарязани гуми от калниците 

- stypkata
- Автомобил: Golf 3AEK+BMW318i + Jumper 2013
- Двигател: AEK
Eeeee стига бе 65 високи ще опират ли? Някъде бях чел ,че това е максимума за тази кола и се бях засилил да купувам такива зимни,добре че съм свикнал да питам първо
- stypkata
Aбе колеги,сега като се прибирах видях на паркинга пред блока един комшийски голф 3GT комби,мисля,че се води Yachting.Та той е със същите джанти и гумите му ми се сториха доста високи,не се наведох да ги гледам в тъмното да не ме помисли някой за крадец
но ми се сториха много високи,няма да се учудя и ако са 65........ и не бяха много близо до калниците имаше си място.Тези комбита да не би да са с по-големи калници?

- my heart iS iCe
- Автомобил:
- Двигател:
На 65 височина ще ти закачат гумите в ръба на калника от вътрешната страна, мой съсед си беше взел 2-ра употреба на голфа и го гледам един ден се чуди защо му закача като кати 2-ма човека отзад
Та за 5 см не си заслужава да сменяш височината на гумата? А каква ти е целта на занятието? Не ми казвай че ей така искаш да ти е по висока колата ! Ако е заради легналите полицай няма да оправиш полижението! На комбитата г3 Яйтанинг прожините на амортесьорите са по високи ако не се лъжа и за това при тях не закача. Късмет, ти желая ако искаш иди при някой гумаджии и те ще ти кажат че ще ти закача, ма поне пробвай де 

- Vidol Nikolov
- Автомобил: Jetta 1.6
- Двигател: PN
195/60 влиза на 3-ка,не влиза на 2-ка на тая джанта,за 195/65 незнам,но както каза колегата МК1 фадрома ще имаш.По-високи от 195/60 няма смисьл,по ниски от 195/50 е вече на страх
...

-
- Автомобил:
- Двигател:
за какво са ти по високи гуми ?????
като искаш високи гуми мини на 14ки джанти а може и на 13 още по високи гуми....
аз съм със 65 отзад и вярно е фадрома колегата по горе беше прав хем фадрома хем калници опират и се чупят хем гуми нарязани но не съм ги сменил щото има живот още в гумите като се изтрият ще си мина на стандартните...
Ако мислиш че с по високи гуми ще вдигнеш колата да е по високо отдолу грешиш няма да стане нищо не вдигаш а само променяш конструкцията .... ако това си решил смени окачването вдигането става със смяна на амортесиори и пружини не с гуми
като искаш високи гуми мини на 14ки джанти а може и на 13 още по високи гуми....
аз съм със 65 отзад и вярно е фадрома колегата по горе беше прав хем фадрома хем калници опират и се чупят хем гуми нарязани но не съм ги сменил щото има живот още в гумите като се изтрият ще си мина на стандартните...
Ако мислиш че с по високи гуми ще вдигнеш колата да е по високо отдолу грешиш няма да стане нищо не вдигаш а само променяш конструкцията .... ако това си решил смени окачването вдигането става със смяна на амортесиори и пружини не с гуми
- stypkata
Първата причина да искам по-високи гуми е да вози малко по-меко.А втората да се вдигне малко колата през зимата,защото миналата зима един приятел спука картера на Октавия от каране в снегове/ледове и му изтече маслото.А третата е ,че с тези "хубави" пътища не мисля,че сме за нископрофилни гуми.Високите ми се струва,че ще щадят повече окачването 
@ IceHeart Честит юбилей

@ IceHeart Честит юбилей

- yoan4o
- магистрален бандит
- Автомобил: 2018 Arteon R 335 + 2017 e-Up
- Двигател: Много газ и всичко ток
На Яхтинга си видял 185/65, а не 195/65.
Има разлика между двете.
Има разлика между двете.
- Winner25
- Автомобил: VW Passat B4 B6
- Двигател: ABS BKC
Като искате висока гума слагате 14-ки. Голфа спокойно ще побере 185/65/14. Достатъчно са високи, меко возят и не се плашат от дупки
Последното е много относително защото помня че един колега искаше да сменя 195/65/15 с по-високи заради дупките

Последното е много относително защото помня че един колега искаше да сменя 195/65/15 с по-високи заради дупките

- ivan dimitrov76
- Автомобил:
- Двигател:
вземиси стоманени джанти 14 и сложи 185/60 ако не искаш можеш да ги променишот от 50 на 55 височина(но за два сезона на смяна на гуми ще избиеш парите на джантите)
- vpetrovbg
- Автомобил:
- Двигател:
ivan dimitrov76 написа:вземиси стоманени джанти 14 и сложи 185/60 ако не искаш можеш да ги променишот от 50 на 55 височина(но за два сезона на смяна на гуми ще избиеш парите на джантите)
185/60/14 са стандартните за Голф 3, а разликата в диаметъра е с 19 мм по-голям при 185/65/14, което ще доведе до грешни показания на скоростомера и километража! 185/65/14 теоретично ще повдигнат колата с близо 10 мм, а практически е по-малко

- veekoo
- Автомобил:
- Двигател:
http://www.primex-bg.com/site/?page=calculator ето калкулатор за гуми и като знаеш оригиналните ще разбереш и с какви може да се замнеят.
- Winner25
- Автомобил: VW Passat B4 B6
- Двигател: ABS BKC
vpetrovbg написа:185/60/14 са стандартните за Голф 3, а разликата в диаметъра е с 19 мм по-голям при 185/65/14, което ще доведе до грешни показания на скоростомера и километража! 185/65/14 теоретично ще повдигнат колата с близо 10 мм, а практически е по-малко!
Знам че е така но в случая колегата не го удовлетворяват стандартните размери

И според мен това е оптималния вариант за висока гума

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”