голф 4, 1.9 tdi, 115 коня, 245 000 км., вече съм на 11к км. от последна смяна и трябва да сменям маслото.
Като я вкарах при първоначалното обслужване ми сложиха 15W40 с оглед повечкото навъртяни км., а не толкова спецификата на двигателя, след това се консултирах във форума, казаха ми че й е гъстичко това 15W, но така и си изкара цикъла с него. Интересно ще ми е да дадете мнение и за последиците от така изкараните км., но по-належащо ми е:
купих Мобил супер 2000 10W40 (за 86 лв., 5л.) като го избрaх пред 10W40 Dynamic parts for Daskalov cars made in Deutschland, продават го на Раковска между Козлодуй и Сливница, много го похвалиха и аз съм го вземал за доливане 1 л.(15W40), а за 5л. туба (10W40) искаха 50 лв, слагали го на нови Мерцедеси и т.н.
след това се върнах в магазина и за филтрите

и тъй колебая се между Dynamic Parts PD 5W40 и Мобил супер 2000 10W40. От една страна Мобила е марка, от друга това Dynamic Parts PD 5W40 било специално за помпа дюза, но ме притеснява че ще мина от 15W направо на 5W, което ми се струва малко грубичко за двигателя. А няма ли такова специално помпа дюза масло, което да е 10W40??! Виждате в какви дилеми съм се вкарал, моля помагайте