Въпрос относно трудов договор и отпуска.

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
Deo88
Автомобил:
Двигател:

Re: Въпрос относно трудов договор и отпуска.

Мнениеот Deo88 » Вто 03 авг 2010 13:17

По принцип са 20 дни платен отпуск . Трябва да имаш стаж за да можеш да си ги ползваш . Сега тъй като ще напускаш , те трябва да ти изплатят този отпуск . Може и някъде да греша , но това е нормално . При мен нещата се развиха по подобен начин , само , че още си :banghead: главата ...

п.с. Гледаи си правата , и си изисквай обезщетенията които ще ти се полагат ( може би ) Не ставай храна за рибите !

Потребителски аватар
mupk0
Автомобил: Mercedes Benz S202
Двигател: C200 Kompressor
Контакти:

Мнениеот mupk0 » Вто 03 авг 2010 16:23

chefito написа:Аз се чудя как да си запазя работата в тия смутни времена, а някви лигльовци се чудят как да измуфтят няколко дни отпуска....срам...закона си е закон, но моралните и лоялните добродетели са много по-важни в тези леко странни 2 години на странна криза.... :не:

Ако знаеше в каква ситуация съм и ти щеше да искаш да напускаш.Отделно ще уча и следователно няма да имам нужда от работа.Всеки се спасява поединично.

отделко като стаж имам година и половина в фирмата.

Всичко се оправи.От 11 запразнявам до 20ти и после още 3 дена на работа и шапка на тояга :Д

Потребителски аватар
katcko
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот katcko » Вто 03 авг 2010 22:32

chefito написа:Аз се чудя как да си запазя работата в тия смутни времена, а някви лигльовци се чудят как да измуфтят няколко дни отпуска....срам...закона си е закон, но моралните и лоялните добродетели са много по-важни в тези леко странни 2 години на странна криза.... :не:

Ми това,че ти се чудиш как да си запазиш работата,не означава че момчето не трябва да си търси правата!Заработил си е отпуската що пък да не си я ползва или да не му се плати примерно :deal Докато не си знаем правата ще ни :beat_butt2 във всяко едно отношение.
Успех с учението колега :beer

Потребителски аватар
R@do
Батето
Автомобил: Audi 80
Двигател: ABK 1993

Мнениеот R@do » Сря 04 авг 2010 19:08

Човек винаги трябв да си търси правата - единствено към себе и съм бил лоялен, всеки един работодател е временно явление.

Върни се в “ОФФ-Топик - други”