Моята тъжна история за готините фарове.

Главният форум, касаещ всичко свързано с автомобилите Volkswagen
Потребителски аватар
wili98
Щраусолог
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот wili98 » Пон 12 юни 2006 15:55

Не аз лично няма да заключа темата.. всъщност защо да я заключвам...
И на мен лично ми е чудно, че не влезе никой пазарувал от въпросният магазин.. но какво да правиш.. явно не са чак толкова доволни колкото се твърди..

Към колегата @Razor....

Прост въпрос:
Колко мощни крушки сложи на варовете...т.е. колко вата.?

На мен лично цялото обяснение, как виждаш ли така пък онака пък незнам си кво ми звучи смешно..

Така както си в състояние да получаваш печалба от клиентите, така трябва да ги обезвъзмездиш в даден момент... особенно ако търгуваш в подобна среда, където бизнеса ти е обречен след подобна изцепка на сериозен провал...

+ това мен като клиент много слабо ме интересува какви са взимане-даването на търговеца с който и да е..!
Аз си имам права и си ги отстоявам.

Ако колегата не е сложил по-мощни крушки.. тогава ще заключа темата, и ще я закача.. лично!.. в "стаята на славата"

И да отиваме и почваме да пускаме линкове по форумите..
Знаеш ли защо.. защото аз мога да съм следващият..стопен...

не че ме притеснява..
Всеки трябва да си направи сам сметката... Дали да му нахълтат данъчни в "офиса"...
Лично аз за 130 кинта няма да фалирам.. ама за съответният търговец не гарантирам ;) средства има..
квот повикало такова се обадило.

Потребителски аватар
landwarrior
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот landwarrior » Пон 12 юни 2006 15:59

всеки сам си е направил изводите и всеки сам ще си прецени кой е крив и кой прав .Съветвам всички който защитават GTV да поразпитат как стоят нещата със рекламацийте във чужбина и после да говорят кой е прав как клиента еди си кво трябвало да направи и как и той имал вина-хора не се излагайте във Щатите клиента на въпросните фарове досега да си е получил не само цялата сума ами и обещетение за времето и нервите около цялата история.
Пак казвам че всеки сам си вади изводите от цялата работа -аз виждам нещата така :wink:

Потребителски аватар
batmilko
Автомобил: Opel Zafira
Двигател: 1900 CDTI
Контакти:

Мнениеот batmilko » Пон 12 юни 2006 16:05

ПИСНА МИ ОТ МЕНТЕТА
а кажете ми защитаващи търговците ора, кат си купих една ментелева капачка за казанчето за 5 лв. и заради нея си причиних повреда за 200 лв., кат ида у магазина (не че съм ходил де) да не би случайно да ми дадат 200 лв., щот капачката дет са ми продали е менте

Потребителски аватар
Sunny
Дезертьор
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Sunny » Пон 12 юни 2006 16:08

ДА
Съвсем спокойно, законово обосновано, можеш да си поискаш 205 лв - 5-те от капачката и 200 за претърпените щети

Потребителски аватар
batmilko
Автомобил: Opel Zafira
Двигател: 1900 CDTI
Контакти:

Мнениеот batmilko » Пон 12 юни 2006 16:11

Sunny написа:ДА
Съвсем спокойно, законово обосновано, можеш да си поискаш 205 лв - 5-те от капачката и 200 за претърпените щети

е съвсем спокойно не мога, щото, нали се сещаш, че не си пазя касовата бележка от магазина, а и в яда си изхвърлих старата капачка още на магистралата, ма тва е една друга тема

Потребителски аватар
Sunny
Дезертьор
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Sunny » Пон 12 юни 2006 16:20

Е в този случай - пиеш една студена вода (хубавото е че си психически подготвен за този развой на събитията mhihi)
Но при принципно поставен въпрос си напълно в правото си да искаш, а и да очакваш обезщетение.

Стига сме спамили по темата, въпреки че тя така или иначе си е "изпяла песента"

Потребителски аватар
landwarrior
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот landwarrior » Пон 12 юни 2006 16:30

batmilko написа:
Sunny написа:ДА

е съвсем спокойно не мога, щото, нали се сещаш, че не си пазя касовата бележка от магазина, а и в яда си изхвърлих старата капачка още на магистралата, ма тва е една друга тема
бате я прочети и тази тема да видиш за какво става въпрос и за кви ментета се продават http://www.tuning.bg/forum/viewtopic.php?t=36048

stil
Автомобил: VW Polo 1991
Двигател: NZ

Мнениеот stil » Пон 12 юни 2006 16:53

Sunny написа:
stil написа:...

Не мисля, че целта на темата е (или поне не би трябвало да бъде) да се злепоставя GTV в качеството си на търговец и да се вика КЗП, данъчни, митници, ..., да се вадят от 9 кладенеца вода, само и само да му се направи нещо мръсно.
Дори и да се стремиш на 100% да си изряден, винаги можеш да пропуснеш нещо.

Самото участие на GTV в темата, говори че той не е безразличен към проблема и съм сигурен че ще се постигне компромис от двете страни за изчистване на спора.

Данъчните и митниците нямат общо с това, за което говорим. А защо да не се вика КЗП, след като всеки потребител има законно право на това - не разбрах. Това е ЕДИНСТВЕНИЯТ орган оторизиран със закон от държавата, който освен контролни функции, има за задача да посредничи при решаването на потребителски спорове в досъдебната фаза (т. нар. помирителни комисии).

Никой не се злепоставя, и кладенци не се търсят. Не си разбрал смисъла на горният ми пост, а той беше че Законите не се познават/прилагат/спазват и пазарът в България е залят от ОПАСНИ стоки. Ако аз имам гражданска съвест и уведомя, когото трябва, че на пазара е пусната ОПАСНА стока, кого злепоставям? Не се сещам за друго освен за безхаберието и безотговорността.

Дори ако се окаже, че колегата е сложил 100W крушки, това само потвърждава наличието на пазара на поредната ОПАСНА стока и нейната необмислена покупка (писано е вече във форума за тези крушки). Трябва да се излезе от конкретиката на казуса, защото дали двете страни ще постигнат или не компромис е важно, но още по важно е МЕНТЕТАТА залели българския пазар с които ежедневно се сблъскваме да изчезнат. Или поне разпространението им да се сведе до разумни граници. Което всъщност вече се случва, но процесът е бавен и мъчителен и освен наличието на съответната законова уредба се иска и наличието на гражданска съвест. И от търговци, и от потребители.

Колкото до това дали е ОПАСНО да управляваш нощем автомобил, на който фаровете са му с разтопени рефлектори, мисля, че няма нужда от коментар.

QUISQUE FORTUNA SUA FABER - Всеки сам кове съдбата си

Последна промяна от stil на Пон 12 юни 2006 17:44, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
Ludia
Most Wanted
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ludia » Пон 12 юни 2006 17:02

абе пичове, мисля че поуката е една:
аз фарове за 150 лева няма да си купа!
ако искаш фарове с гаранция и качество, взимаш ХЕЛЛА,например....
ЕВТИНОТО ВИНАГИ ИЗЛИЗА СКЪПО!!!!
знаете ли защо мойте фарове не текат? защото са си хела!
а знаете ли защо не са кристални? защото нямам 500 кинта за оригинални :idea:

онзи ден си купих маратонки от цум за 209.90 лв.
ако се прецакат нещо, отивам и ги връщам и съм сигурен в това
а който купува от илиенци е това е положението.

това е, и моля ви : нищо лично, просто четох, четох и реших да напиша

Потребителски аватар
landwarrior
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот landwarrior » Пон 12 юни 2006 17:04

Ludia написа:абе пичове, мисля че поуката е една:
аз фарове за 150 лева няма да си купа!
ако искаш фарове с гаранция и качество, взимаш ХЕЛЛА,например....
ЕВТИНОТО ВИНАГИ ИЗЛИЗА СКЪПО!!!!
знаете ли защо мойте фарове не текат? защото са си хела!
а знаете ли защо не са кристални? защото нямам 500 кинта за оригинални :idea:

онзи ден си купих маратонки от цум за 209.90 лв.
ако се прецакат нещо, отивам и ги връщам и съм сигурен в това
а който купува от илиенци е това е положението.

това е, и моля ви : нищо лично, просто четох, четох и реших да напиша
такава е БГ реалността да ,не можем да го отречем ,факта е че трябва и от илиенци за 20.99 да си купиш маратонки и се скъсат на 2 -рия ден да можеш да отидеш да ги върнеш и да си ти дадът парите а не да те посрещнат със думите''Еми брато да не си си купил ментета от 20.99 -аре бегай на страни ''

Потребителски аватар
Ludia
Most Wanted
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ludia » Пон 12 юни 2006 17:10

да ама като видиш че пише АБИДАС и ти става ясно колко струват и колко са читави, нали?
А с фаровете не е ли сьщото, разбирам да пишеше ХЕЛЛА и да се прецакат и да съм дал 500лв, да, тогава да ме е яд,ама АЙФАР----е то по-турско име мое ли да му сложат........а кой не знае че турските стоки са болкуци (повечето) :roll:
ама кат знам че това нещо оригинално струва 5 пъти по-скъпо, и да си вярвам аз че е качествено.......мноооого наивно......

Потребителски аватар
Sunny
Дезертьор
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Sunny » Пон 12 юни 2006 17:40

stil написа:Данъчните и митниците нямат общо с това, за което говорим. А защо да не се вика КЗП, след като всеки потребител има законно право на това - не разбрах.

Знам че данъчни и митнически власти нямат нищо общо. Иронично на мястото на многоточието бях написал и зъболекари, но както и да е.
Мисълта ми беше, че потребителя си е в правото и всичко би трябвало да се реши без да се стига до КЗП, но щом няма друг начин ...
Ludia написа:...

По целия "бял свят" има маркови и немаркови стоки и фарове и маратонки за по 5 и по 500 Евро, но разликата е тази, че допуснатите до пазара стоки по белия свят ще ти вършат еднаква работа, а в БГ дори и скъпата стока ще се чудиш дали ИЗОБЩО ще ти върши НЯКАКВА работа.
landwarrior написа:факта е че трябва и от илиенци за 20.99 да си купиш маратонки и се скъсат на 2 -рия ден да можеш да отидеш да ги върнеш и да си ти дадът парите а не да те посрещнат със думите''Еми брато да не си си купил ментета от 20.99 -аре бегай на страни ''

Евала :bowdown
Е в това изказване е истината

Потребителски аватар
Ludia
Most Wanted
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ludia » Пон 12 юни 2006 17:45

хаха, нали ако е така ХЕЛЛА ще фалира?
кой ще си купува найк, ако булдозер са 10 пъти по-евтини и са същото качество?

ИСТИНАТА е че всеки си преценява дали да рискува или не!

цената на скъпите стоки, почти винаги е основателна.замислете се.

Dosy
Автомобил: Golf 6 Variant
Двигател: CAXA 2012

Мнениеот Dosy » Пон 12 юни 2006 18:02

тия фарове въобще не стават...
аз също продадох един такъв комплект на човек от форума,Ваското му ги монтира с много усилия,защото нещо им липсваше,та прехвърли от старите,с нормални крушки-според предписанието и на същия или следващия ден се стопиха...
не съм се циганил въобще-отидох и с парите купих комплект тайвански-ДЕПО,за тях знам,че са качествени-не спечелих нищо,но съвеста ми е чиста...
винаги има варианти-трябва просто желание

Потребителски аватар
landwarrior
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот landwarrior » Пон 12 юни 2006 18:13

Dosy написа:тия фарове въобще не стават...
аз също продадох един такъв комплект на човек от форума,Ваското му ги монтира с много усилия,защото нещо им липсваше,та прехвърли от старите,с нормални крушки-според предписанието и на същия или следващия ден се стопиха...
не съм се циганил въобще-отидох и с парите купих комплект тайвански-ДЕПО,за тях знам,че са качествени-не спечелих нищо,но съвеста ми е чиста...
винаги има варианти-трябва просто желание
мога да ти кажа евала за това ,малко са хората като теб

Върни се в “Основен Volkswagen Форум”