Проблем с Б5
-
- Автомобил:
- Двигател:
Проблем с Б5
Купих си едно Пасатче преди около 2 седмици и тогава на място като я карах нямаше никакъв проблем.А сега ми прави едно халцане като я карам под 2000 оборота след 2000 вече никакъв проблем няма.И ми са струва,че харчи повече от нормалното.Към 15 ако не и повече.Дали е заради тоя проблем с хълцането или попринцип си е така.Пасата е 1.6 бензин 101 к.с. И ако някой може да каже колко струва ремъка че не сам го сменил още.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Проблем с Б5
Колега най-добре да отидеш на диагностика, свети ли чек лампата?
По начина по-който го описваш ми прилича на дебитомер, но не мога да кажа със сигурност. Газ има ли колата?
По начина по-който го описваш ми прилича на дебитомер, но не мога да кажа със сигурност. Газ има ли колата?
-
- Автомобил:
- Двигател:
нищо не свети на таблото.и не съм сложил още газ на колата.А колегата дето е бил със същия двигател,на теб колко ти гори на бензин градско ?
Зимата харчи некаде кам 14 на 100 лятото може и на 10 да падне с икономично каране сам го свалял на 8 в града.Иначе извън градско ако не дигаш над 100км в час 6 и нещо до 7 . Секи 10 км в час над 100 с литарче отгоре.
- feikot
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: AFN AVG
mospec написа:Иначе извън градско ако не дигаш над 100км/ч
Ти и да искаш не можеш
- ChimeyJimmey
- Автомобил: торанага
- Двигател: AXQ
Може, може.
Ама ще му изяде маслото за половин час...
Ама ще му изяде маслото за половин час...

- chebo
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Колега, въобще не ги слушай тези дето пишат, че не може да вдига над 100. Моя е същия мотор и е автоматик. Имах проблем с датчика на разпределителен вал и ми гореше над 15 извън градско. След като го закачиха на компа и го смениха нещата си дойдоха до някъде на място, тъй като се оказа, че и термостата е постоянно отворен, а за автоматика това не е добре. В момента в града гори около 12, а извън градско около 8. Карам със 150-160 км, така че не ги слушай какво ти говорят. Имам я вече около 3 години. Забравих да добавя, че карам със кастрол 0-W30, смяна на 15 000 км. За този интервал му доливам остатъка от около 400 гр, и то след 12 500 км. Така че закачай на компа и провери термостата.
- feikot
Карай си 1.6 и си свиркай
BTW Така и 280 ще удариш

BTW Така и 280 ще удариш
-
- Автомобил:
- Двигател:
feikot някои ако те чуе отстрани ще си помисли, че караш порше.Твоя пасат 300 ли въри ?
- feikot
300 по закон няма къде да вдигна 

-
- Автомобил:
- Двигател:
Ама много сте интересни.Аз питам кат хората за съвет вие сте ми тръгнали да обсъждате колко не ми въри колата.Пък и не мисля,че твоята развива скорост, която аз с мойта няма да мога да я достигна.Затова незнам защо си решил ,че 1.6 не въри повече от 100.
- feikot
Виж прав си,че се отклоних от основната тема,но първо не говоря за скоростните показатели на двата двигателя и второ не можеш.
Не искам да си мерим на кой колата каква е,казвах за двигателя,че е неподходящ за пасат и ,че по скопен двигател на пасат от него и от 1.8mi на Б4 няма.Това е истината,дали върви или не върви се приказва у Перник и на Горубляне.Първо гори масло повече от бензин,второ ако този двигател дори и за 15 минути вдигне 180 ще ти заредя до горе ! Друго е,че не ми дреме колко ще ми вдигне колата...За мен е важно да е сигурна,комфортна и удобна.
Да си жив и здрав да си караш колата,да ти е безаварийна и да не ти създава ядове.Най-важното ще е,ако точно твоя двигател опровергае всички негативи.
БТВ Прочети темите за този двигател и ще разбереш защо всички така се отнасят с него.
Не искам да си мерим на кой колата каква е,казвах за двигателя,че е неподходящ за пасат и ,че по скопен двигател на пасат от него и от 1.8mi на Б4 няма.Това е истината,дали върви или не върви се приказва у Перник и на Горубляне.Първо гори масло повече от бензин,второ ако този двигател дори и за 15 минути вдигне 180 ще ти заредя до горе ! Друго е,че не ми дреме колко ще ми вдигне колата...За мен е важно да е сигурна,комфортна и удобна.
Да си жив и здрав да си караш колата,да ти е безаварийна и да не ти създава ядове.Най-важното ще е,ако точно твоя двигател опровергае всички негативи.
БТВ Прочети темите за този двигател и ще разбереш защо всички така се отнасят с него.
-
- Автомобил:
- Двигател:
И продължаваш да ми говориш,че си щял да ми заредиш колата ако я карам 15 минути с 180.Ам нали преди 3 дена я карах точно с тая скорост.Незнам защо говориш неща,за които само си прочел във форумите.Ти изобщо карал ли си такава кола че си толкова сигурен в приказките си?Пък и не мисля че пасата е чак толкова тежък,че при 101 коня както пишете вий да е толкова муден и едвам да придвижва купето.
-
- Автомобил:
- Двигател:
колега провери си кабелите и бобините и мой приятел имаше същият проблем оказа се бобината