София - Рилски езера
- nurv
- Автомобил: Audi A6
- Двигател: ALF
София - Рилски езера
Здравейте колеги! Замислили сме едно ходене до Рилски езера и се чудя с кола или обществен транспорт да го направим. Някой може ли да сподели проверени варианти с обществен транспорт? А в случай, че отида с автомобил нощуването на лифта над Паничище с някаква фиксирана сума ли се заплаща или е на час? Предварително ви благодаря за информацията.
- Teogop
- Автомобил:
- Двигател:
Re: София - Рилски езера
колега
ако паднеш от лифта докато спиш?
иначе преди няколко дни бях,но за нощувките не съм запознат.
падна яко катерене

иначе преди няколко дни бях,но за нощувките не съм запознат.
падна яко катерене
- nurv
Имам предвид, че ще спим горе и се чудя къде да държа колата. Помня, че имаше бариера и се плащаше 5 кинта, но не помня дали е за деня и може ли да спи колата там.
Последна промяна от nurv на Чет 05 авг 2010 21:19, променено общо 1 път.
- Teogop
- Автомобил:
- Двигател:
nurv написа:Имам предвид, че ще спим горе и се чудя къде да държа колата. Помня, че имаше бариера и се плащаше 5 кинта, но не помня дали е за дена и може ли да спи колата там.
пуснаха нов паркинг,за целия ден взеха 8лв
- nurv
А иначе варианта с влак до Дупница и от там маршрутка/такси някой ползвал ли го е?
- Ivailo
- Автомобил: VW Golf mk3
- Двигател: AAZ
- Контакти:
Не съм много сигурен, но по скиорските форуми се говореше за маршрутки от софия до там, но трябва някой да потвърди от къде тръгват...
и аз го обмслям да ходя до там.Може ли някой да даде добър маршрут за кола и колко време се ходи пеш и всякакво полезно инфо.
- Pichaga
- Антиспамър №1
- Автомобил: Opel Zafira B
- Двигател: Z19DT
- Контакти:
местя темата в правилния раздел
- Teogop
- Автомобил:
- Двигател:
vw_derby написа:и аз го обмслям да ходя до там.Може ли някой да даде добър маршрут за кола и колко време се ходи пеш и всякакво полезно инфо.
Без ползване на лифт или джип 5 часа катерене

с лифта до хижата спестяваш 2 часа (препоръчвам го)
има джипове, които срещу 10 кинта те карат до хижата.аз лично бях с джип защото имаше мн.чакащи за лифта.с лифт е 15 кинта
Колеги, малко да я поутупам тая темичка. Тъй като съм решил да се качвам до езерата, а не мога да намеря информация по въпроса???
Най-живо ме интересува маршрут който е най-подходящ за подход с кола, целта на който е да може да се стигне възможно най-нагоре. Мисля София-Дупница-Сепарева баня-Паничище. Четох по разни туристически блог-ове че било най-удачно да се стигне до хижа Пионерска???
Как е положението с лифт-а - някой казват че работи, други не???
И не на последно място ме интересува кога е наи-подходящо да се качват Езерата - някой казват за пролетта, други лятото, някой есента??? Аз мисля да опитаме края на април?
Може ли да се успее за един ден да се изкачиш и да слезеш???
Най-живо ме интересува маршрут който е най-подходящ за подход с кола, целта на който е да може да се стигне възможно най-нагоре. Мисля София-Дупница-Сепарева баня-Паничище. Четох по разни туристически блог-ове че било най-удачно да се стигне до хижа Пионерска???
Как е положението с лифт-а - някой казват че работи, други не???
И не на последно място ме интересува кога е наи-подходящо да се качват Езерата - някой казват за пролетта, други лятото, някой есента??? Аз мисля да опитаме края на април?
Може ли да се успее за един ден да се изкачиш и да слезеш???
- Ivailo
- Контакти:
Евала
С колата ако може на мусала да се качиш ще е най-добре.
Най-хубаво е да отидеш лятото, пеша, ама след 10-15 години, че да отшуми малко и да се разкарат хилядите "туристи", дошли с лифт и джиБ до там
Откак го направиха тоя лифт съм виждал УЖАСЯВАЩИ снимки от там, говоря за стотици палатки.. Количеството боклук само мога да си представя какво е.
С това си мнение не се различаваш от тях.

С колата ако може на мусала да се качиш ще е най-добре.
Най-хубаво е да отидеш лятото, пеша, ама след 10-15 години, че да отшуми малко и да се разкарат хилядите "туристи", дошли с лифт и джиБ до там

Откак го направиха тоя лифт съм виждал УЖАСЯВАЩИ снимки от там, говоря за стотици палатки.. Количеството боклук само мога да си представя какво е.
С това си мнение не се различаваш от тях.
Абе човек, кво ме подхвана
Искам да измина пътя който може с кола, за да имам време да щъкам наляво-надясно по баира. Питам лифта дали работи, никъде не съм казвал че ще го използвам. Гледал съм снимки на който стърчат само стълбовете от него.
Мисълта ми в общи линий е да успея да се върна до хижите преди да мръкне. Аз на палатка в планината няма да ходя.
Ти ме изкара пръв палаткаджия, че вече и сметна колко боклук ще направя там.

Искам да измина пътя който може с кола, за да имам време да щъкам наляво-надясно по баира. Питам лифта дали работи, никъде не съм казвал че ще го използвам. Гледал съм снимки на който стърчат само стълбовете от него.
Мисълта ми в общи линий е да успея да се върна до хижите преди да мръкне. Аз на палатка в планината няма да ходя.
Ти ме изкара пръв палаткаджия, че вече и сметна колко боклук ще направя там.
- Ivailo
- Контакти:
Нямам нищо против палаткуване горе.. Имам против комерсиализацията на района...
Ако ходиш на планина си вземи отпуск 1 седмица и тръгни пеша с раница на гърба от хижа до хижа. Така ще видиш много повече от едни езера, претъпкани с народ...
И да, лифта работи според сайта им всеки ден...
Ако ходиш на планина си вземи отпуск 1 седмица и тръгни пеша с раница на гърба от хижа до хижа. Така ще видиш много повече от едни езера, претъпкани с народ...
И да, лифта работи според сайта им всеки ден...
- Милослав
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Стига бе мааму стара, дава наклон на хората.
Не те разбирам. Човекът пита нещо нормално, ти го нахрани и чак нахрани и като цяло положението на Рила.
Компетентен си, ама май не по темата.
Не те разбирам наистина.
Ако искам и с хеликоптер ще ида там, ако искам и с джип у езерото ще се бухна, ако искам и пеша ще ида.
Ако искам ще ходя с раница, ако искам без, ако искам 1 ден, ако искам една седмица.
Всичките тези варианти са ако са позволени. И тъй като никъде не е забранено нито едно от нещата , за които сипА на Жоро - затова не те разбирам.
http://rilskiezera.bg/?act=content&rec=5
Тук има някаква информация, има и телефони за резервации, на които съм сигурен че няма да ти откажат и друго инфо.
Не те разбирам. Човекът пита нещо нормално, ти го нахрани и чак нахрани и като цяло положението на Рила.
Компетентен си, ама май не по темата.
Не те разбирам наистина.
Ако искам и с хеликоптер ще ида там, ако искам и с джип у езерото ще се бухна, ако искам и пеша ще ида.
Ако искам ще ходя с раница, ако искам без, ако искам 1 ден, ако искам една седмица.
Всичките тези варианти са ако са позволени. И тъй като никъде не е забранено нито едно от нещата , за които сипА на Жоро - затова не те разбирам.
http://rilskiezera.bg/?act=content&rec=5
Тук има някаква информация, има и телефони за резервации, на които съм сигурен че няма да ти откажат и друго инфо.