На дисплея на климатроника изписва НЕ----РЕШЕНО!!!!!!

Техническа и сервизна информация за Passat
kazat
Автомобил:
Двигател:

На дисплея на климатроника изписва НЕ----РЕШЕНО!!!!!!

Мнениеот kazat » Чет 05 авг 2010 22:25

Здравейте колеги,карам пасат 94 год 1.9 тди.Когато колата тръгне изписва на дисплея НЕ(точно до чертичките показзващи скоростта на вентилация),изтриваме грешките на комп. и показва,че всичко е ок,но след като направя 1-2 метра и пак излиза НЕ.Имаще фреон 850гр.от общо 1150,но все си мисля,че това не е причината за този надпис.Молбата ми е ако на някой му се е случвало такова нещо да сподели,ще му бъда благодарен :beer

Последна промяна от kazat на Чет 02 сеп 2010 20:50, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
znainainai
Автомобил: Golf4
Двигател: MK 4 98 AHF

Re: На дисплея на климатроника изписва НЕ

Мнениеот znainainai » Чет 05 авг 2010 22:39

Не трий грешките а напиши коя грешка дава :idea: Мига ли дисплея ? Кои грешки дава? Само със чистене не става :!: :!: :!: :!:
Тестването става:
Натискаш и задържаш OFF и Temp + (червеното кавадратче) ако няма грешки ще изпише 4444 ако има пише 4-ри цифрен код кодовете се сменят със Temp + докато покаже 0000 това изначава край на грешките със задържане на OFF ги чистиш. Със еднократно натискане на OFF излизаш от диагностичен режим.
Напиши грешките и ще ти кажа какво да правиш :wink:

kazat
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kazat » Пет 06 авг 2010 6:00

Благодаря колега за бързия отговор,на комп. изписа 01271........v68.Между тях пишеше нещо ,но не го запомних,ако е важно ще го напиша.Днес ще пробвам варианта който ми предложи и ще пиша какво е станало :) .

kazat
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kazat » Пет 20 авг 2010 22:29

Здравейте пак,проблема с надписа /НЕ/ си остана.Казаха ми да пробвам с друго управление,намерих същото/букви- цифри/ и пак не тръгна.Сложих моето на другата кола - заработи перфектно.После ми казаха да търся"таралежа" това в кутията до вентилатора-намерих и него /буккви-цифри ок/ и пак не стана,вече не знам къде може да е проблема :banghead: .Изчетох доста постове из форума,но такъв проблем като моя не намерих,МОЛЯ,ако имате някакви съвети или идеи казвайте,че лятото свърши а климатроника....

Потребителски аватар
zfa159
Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zfa159 » Пет 20 авг 2010 22:34

Ами преди да изтриете грешката,вижте каква грешка дава - там си я пише освен като код и като какво точно е.То ни интересува ;)
:beer

kazat
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kazat » Съб 21 авг 2010 19:16

Когато натисна екон и + изписва 2241 последната е малка,а др. са големи.Със + минавам и се появяват 4444.Паля колата и от всичките функции не работи увеличаването на вентилатора,след около 1-2 минути вентилатора тръгва сам и мога вече да контролирам скоростта,а на мястото където са показанията за външна темп. излиза надписа НЕ. Компресора и перките не включват,на буксата на компресора не идва +,ако му подам директно от акум.компресора тръгва.Изваждам буксата от датчика която стои на тръбата на високото налягане и със един кламер правя мост тогава тръгват перките и компресора.Започва да духа студено,но на дисплея си остава надписа НЕ.Явно ще и трябва на колата :bishop :) :) :) .

kazat
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kazat » Пет 27 авг 2010 18:26

Здравейте колеги,интересува ме когато пусна вентилатора в колата трябва ли да тръгва винаги компресора/перките или само на парно.Моето управление има екон-когато е натиснато това копче според мен трябва да изключва компресора и да работи само парното топло-студено,но може и да бъркам.При мен когато натисна екон всичко спира ,а когато натисна ауто или чертичките за вентилатора компресора се включва веднага.Това нормално ли е,зимата ще му стане ли нещо и перките ще позволяват ли на двигателя да загрее до оптималната температура.Когато колата е с климатик натискаш АС и компресора/перките тръгват,но при този климатроник не знам как е,няма звездичка както при ауди или други марки коли.Нека специалистите да си изкажат мнение,ще им бъда благодарен.Поздрави.

Потребителски аватар
zfa159
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zfa159 » Пет 27 авг 2010 22:39

Хъм...по принцип когато си на екон трябва да работи всичко,без перките и компресора.Когато не си на Екон,а на Ауто или на ръчен режим,компресора работи ако е необходим,по преценка на контролера,който взима информация от датчиците за външна температура и за ситуацията вътре в купето.
Между другото съм борил един такъв Пасат с проблем 1:1 като твоя (беше на ремонт при мои колеги,които се занимават само с автмобилна електроника) и не стигнахме до никъде.Управлението го забих на друга кола - работи перфектно и няма грижи.Симптомите бяха 1:1 с твоите (Пасат-а незнам дали не е същия,дори - черна В4-ка комби).Разплетохме цялата инсталация,разглобявахме релета и т.н. и нищо - всичко е 6. Нямах време да си поиграя понеже хората си взеха Пасат-а и не можах да си видя аз всичко като хората - дали ги има стабилни захранванията,дали има и масите,да видя откъде идва този проблем.

kazat
Автомобил:
Двигател:

Re: На дисплея на климатроника изписва НЕ----РЕШЕНО!!!!!!

Мнениеот kazat » Чет 02 сеп 2010 21:32

Та,след всички перипетии се оказа едно липсващо и едно изгоряло реле,като преди това си купих едно управление за 150лв. и една бушониера за 30лв. от такъв пасат,но проблема се оказа в РЕЛЕТАТА.Благодаря на всички които се опитаха да помогнат :applause: :applause: :applause: .Към колегата zfa159-да колата наистина я бях оставил при едни майстори за 5 дни,но явно са имали повече работа и не им беше останало време за мойта таратайка/аз се бях примирил,че ще си я карам така,но нещо от вътре ме човъркаше да разплета тази загатка/.В крайна сметка удовлетворението от това да видиш,че труда не е отишъл на празно и всичко да е ок. какво по-хубаво от това.Евала на двамата братя и техния перфектен пасат---Lilan---със всички неща които са направили по него :bowdown :bowdown :bowdown УПРАВЛЕНИЕТО И БУШОНИЕРАТА СЕ ПРОДАВАТ :beer

Потребителски аватар
zfa159
Двигател:
Контакти:

Re: На дисплея на климатроника изписва НЕ----РЕШЕНО!!!!!!

Мнениеот zfa159 » Пет 03 сеп 2010 15:58

Да,явно е била същата...Те уж ми обесняваха,че се гледали релетата,понеже аз първо за това ги питах.
Важното е,че всичко е ОК

Върни се в “Passat”