Пак проблем със спирачките на Пасат б3!

Техническа и сервизна информация за Passat
estoyanovvd
Автомобил:
Двигател:

Пак проблем със спирачките на Пасат б3!

Мнениеот estoyanovvd » Пет 06 авг 2010 12:51

Колеги, паля и тръгвам - спирачките са супер! След 20-на километра педала на спирачките потъва и при третото напаомпване задържат. Спирам колата, изключвам двигателя и помпам няколко пъти. Педала става твърд. Паля и тръгвам - спирачките пак са супер. Какво е това чудо? Моля ви да ми дадете съвет. Проблемът се появи след като ходих на сервиз и ми смениха задните накладки и цилиндърчетата. Уверяват ме, че е обезвъздушено всичко, но аз не им вярвам много.

stanev11
Автомобил:
Двигател:

Re: Пак проблем със спирачките на Пасат б3!

Мнениеот stanev11 » Пет 06 авг 2010 17:54

май сам си си отговорил на въпроса,но може и спирачната помпа да е заминала.

Потребителски аватар
Marto_VN
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Marto_VN » Пет 06 авг 2010 18:22

Според мен не са обезвъздушени, колега то 100 пъти да ги питаш ще ти кажат че са обезвъздушени :) няма как да си плюят на работата ;).
Ако ме питаш мен отиди на друг зервиз и ги помоли да погледнат -аз така правя винаги. понякога може и те да не са виновни , да ти кажа чесно , стават и грешки все пак са хора ;)

Потребителски аватар
Marto_VN
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Marto_VN » Пет 06 авг 2010 18:25

ще ти дам едно сравнение :) хехехех малко е смешно , ама ....
преди около 8 години карах ЛАДА 2105 :) :)
обаче това което ти ми описваш със проблема имах го и там , абсолютно същото - помпата се беше прецакала и я правих ,че проблема се реши , ама все пак е на лада.
но като се замисли човек то спирачните системи имат един принцип на действие - нагнетяване на течността от помпата ;) .....

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Пет 06 авг 2010 19:54

Marto_VN написа:... то спирачните системи имат един принцип на действие - нагнетяване на течността от помпата ;) .....

Не баш ;)
Ако колегата е с ABS - има малка разлика в начините за обезвъздушаване на нашите АНТИспирачни системи Teves ;)
Следващите АБС-и вече го нямат този бъг.
Тааа... колегата да пише има ли АБС.

Потребителски аватар
CrazyTop
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот CrazyTop » Пет 06 авг 2010 23:22

Интересен проблем има колегата, при мен се получава същата работа, само дето смених и помпата и спирачната течност та след като обезвъздуших(уж) системата имах прекрасни спирачки...точно 2 часа, а след тях...същата работа. Пасат б4. Давайте съвети..

estoyanovvd
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот estoyanovvd » Вто 10 авг 2010 8:56

Само да кажа, че колата трябва да постои 15-ина минути и тогава се оправя. А какво е това ABS и представа си нямам! Учител съм по математика и от коли разбирам толкова, колкото научавам, когато отида на сервиз!
Ходих на друг майстор и той каза, че е от кантара, затяга нещо и каза готово. Тръгнах и пак същата работа! Сега ще ходя при първия да ми сменят спирачната помпа, но незнам какво ще правя, ако и това не помогне! Ужас!

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор

Мнениеот radotom » Вто 10 авг 2010 9:37

estoyanovvd написа: А какво е това ABS и представа си нямам!

АntiBlockingSystem - антиблокираща система за спирачките.
Служи да попречи на гумите да блокират при рязко задействане на спирачките с цел да се запази управляемоста на колата.
Най-лесно можеш да разбереш дали в колата има предвидена такава система като погледнеш най-в ляво на таблото, м/у ключа за фаровете и вратата.
Ако има едно оранжево плафонче с кръгче и надпис ABS в него - поне е предвидено такова.
Дали работи - това вече друг въпрос!
estoyanovvd написа:Само да кажа, че колата трябва да постои 15-ина минути и тогава се оправя.

Някога сменяна ли е спирачната течност? :sly

Потребителски аватар
Stambo_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stambo_ » Вто 10 авг 2010 17:06

Колеги при мен се появи същия проблем след смяна на спирачна помпа. След като изминах около 1000км., педала омекна и трябва да припомпвам за да спра.Какво да правя?

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор

Мнениеот radotom » Вто 10 авг 2010 18:44

Stambo_ написа:...проблем след смяна на спирачна помпа. След като изминах около 1000км., педала омекна и ...

Да вземеш помпата, която се е насрала за 1000км и да почнеш продавача по главата... докато не спре да мърда! :evil:
Аман от ментета, ве, баси!
Сорри, колега, ама... ако имаш човек, дето да я отвори и да пробва със смяна на гумичките - направи го.
Ако не - още по-нова помпа! :cry:

Потребителски аватар
volodya iliev
Автомобил: Passat B5
Двигател: APT 2000 4MOTION

Мнениеот volodya iliev » Вто 10 авг 2010 19:03

Напълно подкрепям казаното от колегата Радотом и аз минах по този път с смяна на спирачната помпа през 2008г. за сега държи но да кога само господ знае да не чуе дявола дет се вика сега отново ми предстои смяна на спирачната течност тъй като изминаха вече 2г. от последната смяна тоест есента на 2008г.За съжаление моята оригинална помпа по никакъв начин не можеше да бъде спасена тъи като повърхноста и от вътре беше доста съсипана и нямаше как да се оправи то за това се препоръчва задължително смяна на спирачната течност на всеки 2г. в противен случаи отиваш на доста по скъп ремонт.Няма да ти казвам каква чернилка изтече от спирачната система на моят пасат и колко спирачна течност отиде за промивка на цялата система докато не започне да тече чиста спирачна течност от самата система.Виж отвори старата спирачна помпа както те посъветва Радотом и ако имаш повече късмет и не е съсипана както моита може да минеш с ремонтен комплект гумички ако ли не ще трябва да се молиш на господ да случиш на спирачна помпа тъи като на всякъде се продават само боклуци.Аз като купувах моята продавача в магазина знаеш ли какво ми каза да съм спокоен,че 10000км щяла да изкара боже господи та какво са 10000км като се има в напредвид оригиналната на ате колко години изкара и колко км е изминала идеше ми направо да му кажа в лицето 10000 чуми да го ударят.

Потребителски аватар
vpetrovbg
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vpetrovbg » Вто 10 авг 2010 20:52

volodya iliev написа: като се има в напредвид оригиналната на ате колко години изкара и колко км е изминала идеше ми направо да му кажа в лицето 10000 чуми да го ударят.

Ми що бе колега не си взе на АТЕ - нова? Освен нея има и други не лоши със сигурност, но в сигурни магазини... :wink:

Потребителски аватар
volodya iliev
Автомобил: Passat B5
Двигател: APT 2000 4MOTION

Мнениеот volodya iliev » Сря 11 авг 2010 19:51

vpetrovbg написа:
volodya iliev написа: като се има в напредвид оригиналната на ате колко години изкара и колко км е изминала идеше ми направо да му кажа в лицето 10000 чуми да го ударят.

Ми що бе колега не си взе на АТЕ - нова? Освен нея има и други не лоши със сигурност, но в сигурни магазини... :wink:

Защото точно тогава нямаше от къде да извадя 400+ лева за оригинална от представителството на фолксваген в софия толкова струва оригиналната.

Потребителски аватар
Stambo_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stambo_ » Чет 12 авг 2010 12:19

И още един проблем ми се появи. Когато натисна педала на спирачката "изсъсква". Чува се нещо като съскане в купето при рязко натискане, при плавно го няма. Дали това не означава, че и сервото е за ремонт или смяна? Досега не ми е правило впечатление докато не сложих злополучната помпа. Намерих си друга втора употреба и преди да я слагам трябва ли нещо и на сервото да де прави заради "съскането"?

Потребителски аватар
vpetrovbg
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vpetrovbg » Чет 12 авг 2010 21:18

volodya iliev написа:
vpetrovbg написа:

Защото точно тогава нямаше от къде да извадя 400+ лева за оригинална от представителството на фолксваген в софия толкова струва оригиналната.

Не само те предлагат АТЕ в България! :wink:

Върни се в “Passat”