Дубликат или замяна на оригиналните ключове

Главният форум, касаещ всичко свързано с автомобилите Volkswagen
Потребителски аватар
Sir T
the STIG
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Sir T » Вто 13 юни 2006 7:34

Golf3User написа:един приятел който кара чисто нови коли от германия казва че тези пластмасови ключове били колкото колата да се качи на автовоза, оригиналите отивали в българия по куриер при шефа на фирмата за която работи.това било мярка за сигурност че няма да направят дубликат или няма да духнат с някоя нова кола...

със сигурност го правят по друга причина, може би принцип на работа, а не за да духнат с колата.
Дори и да я откраднат какво ще я правят?
За регистрация в КАТ ти трябва фактура, договор за покупка, копие на митническа декларация (оригинала е вкаран в базата данни на КАТ след обмитяване по вътрешен път) и платена гражданска. Всяка една фирма знае кои коли и тръгват от завода, когато са произведени по номер на поръчка и шаси на автомобила. Оригиналните фактури идват по куриер докато автомобилите пътуват, а шофьора носи също фактури. Без подпис и печат на CMR (Че Ме Ре - товарителницата), че е доставил колите не може да напусне страната. Товара както се предполага е застрахован с/у кражба или щети по време на превоз, също така се и следи къде е във всеки един момент в голяма част от случайте.

Потребителски аватар
poGo
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот poGo » Вто 13 юни 2006 8:17

Колеги, аз имам едно питане:
Като си купих колата (от човек) тя беше само с ЕДИН ключ, без никакви резервни, пластмасови, дубликати, кодове и всичко останало, което споменахте и ако го загубя ше стане егати цирка!! :wavecry
Ходих на ключар, той не беше сигурен дали имам чип или не и ме прати в Юнитрейд, пък на мене 50-100 лв. за един ключ не ми се дават!!
Та: Как да разбера дали ключа ми има чип или не?!?

Потребителски аватар
Pichaga
Антиспамър №1
Антиспамър №1
Автомобил: Opel Zafira B
Двигател: Z19DT
Контакти:

Мнениеот Pichaga » Вто 13 юни 2006 9:00

poGo написа:Колеги, аз имам едно питане:
Като си купих колата (от човек) тя беше само с ЕДИН ключ, без никакви резервни, пластмасови, дубликати, кодове и всичко останало, което споменахте и ако го загубя ше стане егати цирка!! :wavecry
Ходих на ключар, той не беше сигурен дали имам чип или не и ме прати в Юнитрейд, пък на мене 50-100 лв. за един ключ не ми се дават!!
Та: Как да разбера дали ключа ми има чип или не?!?

ами ако се разглабя ключа, не знам как е на полото от тия години, вътре ще видиш едно такова железничко като пръчле...
п.с. все си мисля че си с чип обаче

Потребителски аватар
poGo
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот poGo » Вто 13 юни 2006 9:30

Pichagа написа: ами ако се разглабя ключа, не знам как е на полото от тия години, вътре ще видиш едно такова железничко като пръчле...
п.с. все си мисля че си с чип обаче

Мерси, колегата guido ми прати инфо, че би трябвало ключа да е с чип. :(
Но не се разглабя!!
Знаете ли дали дубликати се правят САМО в Юнитрейд или има и други места?!!?
EDIT: УУУПСССС, разглабял се!!! :oops: :oops:
Това ли е чипа?

Изображение

Върни се в “Основен Volkswagen Форум”