Почистване на дроселна клапа !

Техническа и сервизна информация за Polo, Lupo, Up и Fox
Потребителски аватар
stenliivanov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Почистване на дроселна клапа !

Мнениеот stenliivanov » Пет 16 юли 2010 21:48

Каспър написа:Не ти трябват специални спрейове. Купи си от железарията възможно най-малката разфасовка кореселин, мокриш парцала и търкаш гърловината до блясък. Внимавай обаче да не опреш нещо друго освен гърловината на дросела, че все пак си е разтворител и оставя следи. След почистването изчакай да изсъхне, изпарява се веднага, така, че няма да чакаш много.

Значи тоя дето го имам не е подходящ - ще взема корселин пък ще внимавам.

Потребителски аватар
Каспър
Автомобил: Insignia A Sports Tourer 2014 4x4
Двигател: A20NHT Turbo 250 HP

Мнениеот Каспър » Пет 16 юли 2010 21:55

Не знам дали е подходящ или не. Просто предлагам и друго средство за почистване. Може и да става с твоя спрей, пръсни на едно парцалче и пробвай, ако пада чернилката значи става. На гърловината няма какво да й стане от твоя спрей, само внимавай да не я надереш. Аз моята я чистя със сух парцал, защото я почиствам сравнително често и почти няма нагар.

Потребителски аватар
stenliivanov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот stenliivanov » Пет 16 юли 2010 22:52

Каспър написа:Не знам дали е подходящ или не. Просто предлагам и друго средство за почистване. Може и да става с твоя спрей, пръсни на едно парцалче и пробвай, ако пада чернилката значи става. На гърловината няма какво да й стане от твоя спрей, само внимавай да не я надереш. Аз моята я чистя със сух парцал, защото я почиствам сравнително често и почти няма нагар.

В тази връзка да имаш идея колко са нормалните обороти на APQ или поне от къде може да се види колко са. До колко е нормално да има колебания моите играят около 770 +- 30

Потребителски аватар
Каспър

Мнениеот Каспър » Съб 17 юли 2010 9:07

В Autodata за APQ пише: 870+-100. Но това не означава, че може да играят 100 оборота. Оборотите трябва да са стабилни и да се променят малко само при включване на голям консуматор. Малки колебания в рамките на 20-30 оборота не са фатални, все пак клапата е адаптивна и непрекъснато се стреми да постигне идеален празен ход.

Потребителски аватар
stenliivanov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот stenliivanov » Съб 17 юли 2010 14:55

направих почистването - оборотите се вдигнаха малко около 850 са сега пак съвсем лекинко мърда стрелката и но едва доловимо. Аз не свалях клемата на акумулатора но и клапата не беше най мръсна. Оборотите не се вдигат много и не падат. Винаги ли трябва да се маха тая клема. В началото в първия пост видях че махането е само при ненормални обороти - много високи или много ниски. И все пак задължително ли е да я махна?

Потребителски аватар
Каспър

Мнениеот Каспър » Съб 17 юли 2010 17:29

Ако оборотите са ти сравнително стабилни, не барай нищо повече :!: Откачиш ли акуто може да се наложи отново да се адаптира клапата.

selnik
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот selnik » Сря 28 юли 2010 9:55

Здравейте. Имам проблем с дроселна клапа. Може ли някой да каже къде намера някой да ми почисти клапата в София,
а да не ме прецакат :!:, вече незнам къде ми е главата от тия обороти :banghead: .

PLEACE HELPPPP !!!!

Потребителски аватар
veekoo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот veekoo » Сря 28 юли 2010 16:55

Тази тема стана вече много дълга.Вече не виждам смисъл от нея.А до колкото с откачането на клемата не се изтриват грешки ,защото съм го пробвал на мойта и след това прегледах с ВАГ-КОМа и грещката си седеше.Колкото за дроселовата клапа при мен като я почистих се вдигнаха оборитите и то доста от нормалното и в движение даже бяха много високи.След адаптация с ВАГ-КОМ всичко дойде на място.Също така и МАП сензора беше замърсен като дроселовата клапа.И него почистих но незнам дали има ефект от него.
Цялото това замърсяване явно идва от АГР клапана и връщането на отработените газове.Май трябва да се изолира тоя клапан.

Потребителски аватар
mirkata 4020
Автомобил: vw mk3
Двигател: 1996

Мнениеот mirkata 4020 » Пет 30 юли 2010 16:00

veekoo написа:Тази тема стана вече много дълга.Вече не виждам смисъл от нея.А до колкото с откачането на клемата не се изтриват грешки ,защото съм го пробвал на мойта и след това прегледах с ВАГ-КОМа и грещката си седеше.Колкото за дроселовата клапа при мен като я почистих се вдигнаха оборитите и то доста от нормалното и в движение даже бяха много високи.След адаптация с ВАГ-КОМ всичко дойде на място.Също така и МАП сензора беше замърсен като дроселовата клапа.И него почистих но незнам дали има ефект от него.
Цялото това замърсяване явно идва от АГР клапана и връщането на отработените газове.Май трябва да се изолира тоя клапан.

Всичко е точно така,с акумулатора не стана и при мен,VAG му е майката,държеше около 1200 оборота,след намесата на компа се оправиха нещата.

Относно нагара сложих въздушно филтърче от мотор,на маркуча които влиза в дросела и нещата с нагара спряха.

Мисля,че нещата се изясниха,чистене с подходящ спрей,качване на компа,и филтриране на отработените газове. :да:

Наистина темата се изчерпа.

:lock:

Потребителски аватар
porko
Автомобил: VW POLO
Двигател: AAU 1994

Мнениеот porko » Нед 08 авг 2010 17:27

http://prikachi.com/images/974/2406974y.jpg
http://prikachi.com/images/975/2406975U.jpg
http://prikachi.com/images/976/2406976N.jpg
http://prikachi.com/images/977/2406977Y.jpg
Благодаря за указанията и снимковия материал.Днес и аз допрях до там защото започна от време на време да ми гасне при тръгване и при смяна на скорост.Снимките са от преди и след почистването с кореселин.Чисти перфектно. Бях изключил плюса на акумулатора по време на чистенето.После я оставих да поработи пет минути.За сега няма промяна в оборотите.Ще видим в процес на експлоатация :да:

Потребителски аватар
ostavime
Автомобил: Мазда
Двигател:

Мнениеот ostavime » Нед 08 авг 2010 17:54

На теб самата клапа така или иначе си ти е била перфектно чиста :)
Успех.

Потребителски аватар
porko

Мнениеот porko » Нед 08 авг 2010 18:14

ostavime написа:На теб самата клапа така или иначе си ти е била перфектно чиста :)
Успех.

Подвижната част-да.Но отстрани си беше чернотия.Все пак профилактиката си е добро за автомобила.Тогава от какво може да гасне при смяна на скорост?Оборотите падат много и ако не настъпя яко газта понякога угасва.Това се случва като минавам от първа на втора в промеждутъка.Не винаги де...Но от време на време става.

Потребителски аватар
ostavime
Автомобил: Мазда
Двигател:

Мнениеот ostavime » Нед 08 авг 2010 20:37

И при мен беше така. Гаснеше. С чистене се оправи. Дано и при теб да е добре вече. :)
Сега обаче оборотите в джижения по инерция са ми малко високи. Почти 1000. На място малко над 800.

Потребителски аватар
porko

Мнениеот porko » Пон 09 авг 2010 17:42

Промяна в оборотите нямам.Обаче изчезна гасненето и придърпването на втора и трета скорост.Сега като отпусна педала на газта си продължава известно разстояние като по инерция.Както беше на времето Вартбурга с фрайлауф.А преди започваше да придърпва още с отпускането на педала.Пу,да не чуе дявола:-))Доволен съм.

Потребителски аватар
porko

Мнениеот porko » Вто 10 авг 2010 17:21

И бяга повече.По баирите го забелязах.Където се е мъчила преди сега го яде като топъл хляб.Че и набира... :да:

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”