LED осветеление под вратите

Споделете опит за собственоръчно направени подобрения или ремонти на вашият Volkswagen или попитайте как да ги направите сами
Потребителски аватар
batko_miro
Автомобил: VW Golf
Двигател: CHGA 2010

Re: въпрос за LED осветеление под вратите

Мнениеот batko_miro » Нед 08 авг 2010 17:34

mIx3d написа:
batko_miro написа::)

То по тази логика защо да дърпаш от плафона чак а не от някаде по близо ?
Примерно ел.прозореца...

Хммхмммм... Добра логика :applause:
А ако колата няма отзад ел. стъкла?
Не знам дали може от машинките за централно(ако не са вакумни), дали там има постоянен "+"...
А и има доста постни коли, без централно, без ел. стъкла.
Затова идеята ми беше от плафона :)
Но нека някой, който разбира повече да каже дали може да се опъне само по един кабел от плафона за "+", моля
:)

Потребителски аватар
passat123
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот passat123 » Нед 08 авг 2010 18:39

Много добре се е получило но !
Видях доста хора почнаха да го практикуват !
Но ефекта е хубав обаче ,често лед лентата се
показва странично и стой на точици и чесно казано даже
грозно изглежда отсрани ! Ако има канал на вратата
и там да се постави е 6 няма да се вижда лед лентата !

Потребителски аватар
fox_vt
Автомобил: Seat Toledo
Двигател: AHU 97

Мнениеот fox_vt » Нед 08 авг 2010 19:16

Много си усложнявате живота-няма никакъв смисъл да се прекарва кабел до плафона,просто си намирате в бушониерата някое удобно място след някои бушон (пък бил той и на плафона даже)и си закачаш 4 те кабела за + на вратите.Слагаш лентата а минуса с едно късо кабелче вържеш към бутона на вратата.Това е :wink:

Потребителски аватар
D'oh
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот D'oh » Вто 17 авг 2010 3:42

хайде бе никои ли не направи нещо ???

Потребителски аватар
Gencho87
Автомобил: VW Golf MK3 GT
Двигател: AEK 1.6 1995

Мнениеот Gencho87 » Вто 17 авг 2010 12:38

Засега съм отложил малко работата, че имам други ангажименти, пък и миналата седмица имах проблем с едното стъкло ми се увидя 4 дена докато го оправя :horror: сега си търся хубави водоустойчиви диодни ленти и като ги сложа (не съм решил още къде да ги слагам) ще снимам направеното :да:

Потребителски аватар
ivanbl
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ivanbl » Сря 18 авг 2010 23:03

batko_miro написа:Няма ли да е по-лесно да се пусне по един кабел с "+" от плафона към всяка врата, "-" да се вземе от бутончетата на вратите. Така всяка врата ще свети отделно като се отвори, в смисъл-няма да светват четирите като се отвори само една. Идеята ми е за успоредно свързване. И аз не ги разбирам много тоците, но нека по-компетентните кажат, дали е правилно? :)

за плюса ти отговориха... от най близкото място.... ама минусите на 4те врати са свързани заедно... т.е. една врата да отвориш и всички бутони имат минус.... :-) решението е да слагаш по един диод (обикновен, не LED,) с пръстенчето към бутона на кабелчето на бутона и да хващаш LED-а преди него.... така всяка врата ще си свети за нея си и няма да смущава другите

Потребителски аватар
gin
Автомобил: Ауди А4 Б5
Двигател: ACK

Мнениеот gin » Пет 20 авг 2010 23:16

Ето какво направих на бързо, има и няколко съвета.
http://audibg.com/forum/index.php?showt ... 0&start=50

Потребителски аватар
VDO
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VDO » Нед 17 окт 2010 20:29

Колеги в момента правя скрит монтаж на осветление под вратите със диодна лента ... дано се получи както съм го замислил :) все още не е монтирано на колата но и това ще стане .. :) след това още снимки :)
Прикачени файлове
IMG_7.jpg
IMG_6.jpg
IMG_5.jpg
IMG_4.jpg
IMG_2.jpg

Потребителски аватар
Gencho87

Мнениеот Gencho87 » Пон 18 юли 2011 10:10

Здравейте,
Крастата ми с осветлението пак се зароди :Mr Green Fun и вече може да се каже, че съм измислил как ще стане цялата далавера.
Значи реших да сложа лента с диоди, от тези дето се продават на метър, на врата ще има по 4, 5 диода трябва само да измисля как ще ги закрепя на вратите. На вратите реших да ги сложа на самата кора, за да не пострадат нещо от външните условия пък и окабеляването ми се струва ще е по-лесно. След като ги окабеля, кабелите ще ги прекарам през маншона на съответната врата и по прага ще отиват назад към плафона в багажника. Реших да ги вържа там, защото не съм много по токовете и не ми се бъзика покрай бушоните или из вратата, че знаеш ли какво ще омажа mhihi . Ще събера кабелите от 4-те врати с един общ дето ща го вържа с плафона, дори мисля като идея да сложа и едно ключе, с което да може да се спира цялата работа ако искам. Реших да е плафона в багажника, защото по-лесно ще стигна до него и с по малко разглобяване в сравнение с този в купето. По този начин вързани ще светят всички при отварянето на врата или багажника, но пък няма да съм като коледна елха, както бях мислил да ги слагам под колата 8) Сега остава да измеря колко кабел ще трябва, да си накупя нещата и да се хвана да я свърша тази работа. Ако имам време ще се постарая да снимам работата.

Потребителски аватар
ivo_555
Автомобил:
Двигател:

Re: LED осветеление под вратите

Мнениеот ivo_555 » Пон 18 юли 2011 14:31

А плафона в багажника светва ли при отваряне на някоя врата? :? Щото моя не свети!

Потребителски аватар
RANOPILE
Автомобил: VW Polo 2F
Двигател: AAU 1994

Мнениеот RANOPILE » Пон 18 юли 2011 17:12

Аз също мога да дам една идея, която тук не видях. Защо не свържете + на светодиодната лента(или каквото друго използвате) към + на кабелчето за габарити. Така ще свети само когато са пуснати габарити/ фарове ;).
При мен така си свързах светлината в багажника(една лента от 12 светодиода), към синия кабел, който при мен се захранва когато включа габарити/фарове(незнам дали при другите модели и по-новите коли не е друг цвят). А минуса го свързах към бутон на врата(дори си сложих бутон и на багажника ;) ). Недостатък е, че свети в багажника, дори когато съм отворил предна врата, а също и плафона(ако не е на изключено положение), но може да се оправи ако му сложа един диод(не светодиод), но пък сега ако забравя багажника отворен си ми свети плафона, което също е плюс.
Към същия син кабел съм свързал и светлините в краката(които са 3 зелени светодиода + резистор 1килоом). И когато пусна фаровете/габаритите веднага ми светва в краката и ако отворя врата светва и багажника :).

Надявам се да съм бил полезен. Успех в начинанията.

Потребителски аватар
Gencho87

Мнениеот Gencho87 » Пон 18 юли 2011 17:24

Благодаря за мнението колега, но това с постоянното светене не е добра идея в моя случай, защото аз винаги карам на фарове mhihi и кажи речи като е в движение колата ще свети всичко. Идеята ми е да свети само с отварянето демек когато светят плафоните, иначе по твоя метод пак става. :)

Потребителски аватар
ole
Автомобил: Audi A4 B5
Двигател: AEB 1999
Контакти:

Мнениеот ole » Вто 19 юли 2011 18:30

Само не разбрах защо е тоя зор да разкарваш кабели до багажника mhihi Ако колата е с бутончета е супер елементарно, взимаш + от където и да е, а минуса просто прекарваш кабелчета от бутончетата до вратата през праговете и маншона и си готов, за всяка врата самостоятелно :да: Аз на моята А4-ка отпред съм с некви микропревключватели, а не бутончета та умувам тия дни кво да правя от къде да взема - Хубавото е че на задните врати са бутончета та там лесно ще стане mhihi Ето снимка как го бях направил на селиката ми
Изображение
Светва при отворена врата, - от бутончето, + не помня от къде го бях взимал.

Потребителски аватар
Gencho87

Мнениеот Gencho87 » Вто 19 юли 2011 18:53

да де ама аз съм на принципа: "Защо да ни е лесно, като може да ни е трудно", другата седмица мисля да ходя да ми сменят механизма на предно дясно стъкло, че не мога да го ползвам както трябва /с него много нерви изхабих/ и ще искам малко акъл от приятелчето, че да си улесня живота, по принцип за електрониката само при него ходя и ако се навие да помага с инсталацията ще е супер :yahoo:

Потребителски аватар
RANOPILE
Автомобил: VW Polo 2F
Двигател: AAU 1994

Мнениеот RANOPILE » Вто 19 юли 2011 21:04

Gencho87 написа:Благодаря за мнението колега, но това с постоянното светене не е добра идея в моя случай, защото аз винаги карам на фарове mhihi и кажи речи като е в движение колата ще свети всичко. Идеята ми е да свети само с отварянето демек когато светят плафоните, иначе по твоя метод пак става. :)

Моята идея беше + за вземеш от кабела за габарити, а минуса от бутон на врата и така ще свети само когато си пуснал фаровете и едновремено с това отвориш врата ;)

Върни се в “Направи си сам!”