Здравейте,
имам следния проблем. Втората степен на вентилатора върти постоянно при подаване на контакт. Мисля, че не свързано с охладителната система. Проверяваха ми разни датчици, релета... всичко работи. Чудя се да не е свързано нещо с климатика? Колата е VW Golf 3 Variant 1.9 TDI AFN 110 PS
Поздрави!
Вентилатора върти постоянно - Golf 3 Variant + klima
- vaso18
- T.N.T.
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Вентилатора върти постоянно - Golf 3 Variant + klima
да не би да е от
самата врътка за парното там често нагарят и правят проблем за целта трябва да свалиш панела на парното и от долу има 4 болта и под пепелника също има 2 болта
провери клемите пластинките на врътките дори и самата букса която влиза в панела ако е нагоряла и дава на късо ще ти го прави този проблем
самата врътка за парното там често нагарят и правят проблем за целта трябва да свалиш панела на парното и от долу има 4 болта и под пепелника също има 2 болта
провери клемите пластинките на врътките дори и самата букса която влиза в панела ако е нагоряла и дава на късо ще ти го прави този проблем
- vit_autosofia
- Автомобил: Мерцедес W210 2002г
- Двигател: 2700CDI
- Контакти:
някъде около акумолтора ти се намира модула за климатика който управлява перката на радиатора.Това са релета събрани в общ корпус.Извади го и мисля,че нещата ще се оправят.
- relaxxx
- Автомобил: 4x4
- Двигател:
- Контакти:
Малко е стара темата ама мисля, че моя въпрос е за тук. Имам проблем идентичен с този наколегат. Перката, започва да върти на втора степен още в момента в който подам на контакт. Климатика си работи нормално, колата не загрява... какво може да е преполагам реле на климатика. При положение контакт пробвах да изключа тази тройната букса на радиатора, нищо не се променя, което ме кара да мисля че е точно това реле... въпроса е къде стои проклетото реле, не можах да го намеря
, и като го намеря оправя ли се или се купува ново??? 

- relaxxx
- Двигател:
- Контакти:

Ето как изглежда ако може указание....
- pas1.8mi
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: 1.8T AEB 1999
Черното блокче между Акумулатора и Разширителното казанче! 
- relaxxx
- Двигател:
- Контакти:
Мерси, там има едно прозорче с 2 бушона... от долу ли е това реле... 
- pas1.8mi
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: 1.8T AEB 1999
През прозорчето виждат ли се две болтчета и между тях шина?Ако да,първо се развиват болтчетата и след това се отваря кутията!
- ivanbl
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
при пускане на климатика перките винаги се въртят... изключи климатика и ще спрат
- relaxxx
- Двигател:
- Контакти:
Климатика е изключен колега, не е включен...
- znainainai
- Автомобил: Golf4
- Двигател: MK 4 98 AHF
Пробвай да откачиш пресостата на климатика
Може да е залепнал той също включва 2-ра степен при високо налягане на фреона. Ако е от него перката ще спре да се върти
Сменя се със нов пресостат за цени ZFA159
Ааааа щях да забравя пресостата стои под десния (пасажерския фар) зад решетката под мигача.
Ааааа щях да забравя пресостата стои под десния (пасажерския фар) зад решетката под мигача.
- relaxxx
- Двигател:
- Контакти:
znainainai написа:Пробвай да откачиш пресостата на климатикаМоже да е залепнал той също включва 2-ра степен при високо налягане на фреона. Ако е от него перката ще спре да се върти
Сменя се със нов пресостат за цени ZFA159
![]()
Браво знай! Това се оказа... сега да видим какви пари ше стъпи ...
Аз мога ли да го сменя или трябва да се източва фреона????
- znainainai
- Автомобил: Golf4
- Двигател: MK 4 98 AHF
Ако питаш мен върви при Стефан да ти провери климата понеже смърт без причина няма. Мисля че не трябва да се точи фреона ама не съм сигурен най-добре се свържи със Zfa159 той е човека 
- zfa159
- Автомобил: Skoda Karoq FL + Passat B4 Syncro
- Двигател: DXRB AGG
- Контакти:
При 9 от 10 Голф-а датчика не може да се развие понеже се плиска с кал и мизерия и запича.Ако това се случи,се смения целия дехидратор,понеже иначе няма как да се развие датчика.
Иначе под датчика има игличка,която е там с цел да се развие датчика,без да се изпусне фреона от системата или съответно без да се точи.Проблема е,че као напънеш да развиеш датчика и той не се развие,в единия случай се къса дирктно щуцера и ставаш засипан от масло,оцветител и облак фреон...и гориш с 80лв за фреона.В другия случай започва да съска полека от вече нарушената херметичност на системата и искаш или не,не можеш да го спреш...тогава трябва да идваш на бегом при мен,да точим както не изсъска.
Най-добре заповядай да източим фреона и да видим дали ще се развие или не.Ако се развие без усложнения сметката ти ще бъде 40лв за датчика (чисто нов от Евро07,но хубав...такива ползвам понеже са ефтини и добри) + 30-тина лв за източване и наливане на фреона (в цената влиза маслото и оцветителя,които се подменят,както и до 300 грама липсващ фреон) и още 15-тина за работа.
Ако не се развие,тогава сметката набъбва с още 60лв за нов дехидратор.Тогава вече се молиш да не се скъса някоя гайка по дехидратора,понеже там вече става дебело...за щастие се случва рядко...

Иначе под датчика има игличка,която е там с цел да се развие датчика,без да се изпусне фреона от системата или съответно без да се точи.Проблема е,че као напънеш да развиеш датчика и той не се развие,в единия случай се къса дирктно щуцера и ставаш засипан от масло,оцветител и облак фреон...и гориш с 80лв за фреона.В другия случай започва да съска полека от вече нарушената херметичност на системата и искаш или не,не можеш да го спреш...тогава трябва да идваш на бегом при мен,да точим както не изсъска.
Най-добре заповядай да източим фреона и да видим дали ще се развие или не.Ако се развие без усложнения сметката ти ще бъде 40лв за датчика (чисто нов от Евро07,но хубав...такива ползвам понеже са ефтини и добри) + 30-тина лв за източване и наливане на фреона (в цената влиза маслото и оцветителя,които се подменят,както и до 300 грама липсващ фреон) и още 15-тина за работа.
Ако не се развие,тогава сметката набъбва с още 60лв за нов дехидратор.Тогава вече се молиш да не се скъса някоя гайка по дехидратора,понеже там вече става дебело...за щастие се случва рядко...

- relaxxx
- Двигател:
- Контакти:
Е въпросния дехидратор го сменях миналата седмица... тъй че тва трява да се развие... а сега се сещам, че въпросното нещо което е изпушило съм го сменял преди 2 години. зфа ти къде се намираш като местоположение?
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”