Здравеите колеги !
Днес ми отказаха спирачките !
Тъкмо бях оставил един приятел пред тях и той ми извика да спра , че си беше забравил телефона в колата . Спрях но усетих , че педала на спирачката пропадна . След което потеглих внимателно и с едно на ум при опит да спра се оказа , че педала на спирачките пропада до долу а автомобила не спира . Колкото и да " напомпвах " педала си стоеше долу ( мек ) . Това при движение , при изваден контактен ключ и няколко " напомпвания " педала се вдигна .
Моля ви за съвети !
п.п. Пасат Б4 1996г. АБФ .
Оказаха ми спирачките .
- znainainai
- Автомобил: Golf4
- Двигател: MK 4 98 AHF
Re: Оказаха ми спирачките .
Със тоя матарук сигурно си със ABS ама не си написал
Има ли спирачна течност във казанчето има ли някъде видими следи от омазване? Да не си спукал маркуч или да има теч?

Има ли спирачна течност във казанчето има ли някъде видими следи от омазване? Да не си спукал маркуч или да има теч?
- plamen000000
- Автомобил:
- Двигател:
На мен лично ако няма течове и от никъде не губи течност ми пономирисва на спирачна помпа.Освен ако няма някакъв софтуерен проблем по абс-а.
- zfa159
- Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
- Двигател:
- Контакти:
АБС-а при тази кола и тази година е съвсем отделен блок и няма общо с възможно "пропадане" на педала.Говорим за най-последното поколение АБС-и,които се монтират на Пасат В4 след 95-та и на последните Голф 3-ки.
Проблема е или спирачна помпа или има пробив във системата - спирачен апарат,маркуч,изгнила тръбичка.

Проблема е или спирачна помпа или има пробив във системата - спирачен апарат,маркуч,изгнила тръбичка.

Благодаря ви колеги за отговорите !
Понеже преди 1 седмица смених датчик на абс , та днес го откачих и покарах малко . За сажаление спирачки отново нямаше .
Зачи остава варианта спирачна помпа . Само дето съм сигурен къде се намира.
Предполагам , че е това ?
- znainainai
- Автомобил: Golf4
- Двигател: MK 4 98 AHF
Под казанчето което си оградил стои помпата.
znai написа:Под казанчето което си оградил стои помпата.
колега сигурно ти е отказала помпата .имах същия проблем след смяна на накладките.виж темата ПРОБЛЕМ СЪС СПИРАЧНАТА СИСТЕМА На ПАСАТ Б4 С АБС 1995год. на мен ми я оправиха със целия абс от толедо