Скоби за пружини ?

Споделете опит за собственоръчно направени подобрения или ремонти на вашият Volkswagen или попитайте как да ги направите сами
Потребителски аватар
panasonicsds
Автомобил:
Двигател:

цц

Мнениеот panasonicsds » Вто 02 дек 2008 17:06

MiroslavStanchev написа:
racing_team_vidin написа:
Golfara написа:аз преди няколко седмици сменях на мойто голфче със абсолютно същите правени скоби и то на спортни пружини и нямах никакви проблеми :)

какво означава "и то на спортни пружини", ми аз ги сменям без скоби спортните...... :roll:
мислете преди да пишете, бе хора :!:

A според теб,предните спортни пружини не са ли с по малко намотки и по сплескани,като я махнеш от амортисьора няма ли вероятност да се разпъне и да не стане за нищо повече :) За задните не е толкова опасно.Поздрави :да:

:lock:
golfara i miroslav направо ме трепят с техните коментари :lol:

Потребителски аватар
Golfara
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Golfara » Вто 02 дек 2008 19:13

ади пробвай още веднъж да го напи6е6

Потребителски аватар
racing_team_vidin
Автомобил: BMW E65 Sport Package
Двигател:

Мнениеот racing_team_vidin » Вто 02 дек 2008 21:17

MiroslavStanchev написа:
racing_team_vidin написа:
Golfara написа:аз преди няколко седмици сменях на мойто голфче със абсолютно същите правени скоби и то на спортни пружини и нямах никакви проблеми :)

какво означава "и то на спортни пружини", ми аз ги сменям без скоби спортните...... :roll:
мислете преди да пишете, бе хора :!:

A според теб,предните спортни пружини не са ли с по малко намотки и по сплескани,като я махнеш от амортисьора няма ли вероятност да се разпъне и да не стане за нищо повече :) За задните не е толкова опасно.Поздрави :да:

:lock:

с повече намотки са в интерес на истината, повече и по на гъстичко. Но сигурно си виждал и сменял повече пружини, така че нямам намерение да споря :wink:

MiroslavStanchev
Автомобил:
Двигател: AHF 2000

Мнениеот MiroslavStanchev » Вто 02 дек 2008 22:53

Правилно,кой прав кой крив :) всеки си знае начин за смяна :да: :handshake Важното е,че получих,мнението от темата. :)

Потребителски аватар
yarek
Автомобил: Passat B5
Двигател: AJM 2000

Re: Скоби за пружини ?

Мнениеот yarek » Нед 08 авг 2010 18:19

Да освежим малко темата, някой слагал ли такива скоби на Г4 ? Ако да , от къде са закупени?

zdravko_jett
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот zdravko_jett » Нед 08 авг 2010 18:27

yarek написа:Да освежим малко темата, някой слагал ли такива скоби на Г4 ? Ако да , от къде са закупени?

колега какво по точно те интересува, да не би да си разбрал нещо грешно,тези скоби са за демонтиране на пружините. и да попитам нещо на някой чупела ли му се е скоба докато събира пружина и какво се получило ? малко тъпо

Потребителски аватар
ktamen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ktamen » Нед 08 авг 2010 18:41

Типично по български досега вместо скоби винаги съм връзвал пружините с тел, следващия път обаче смятам да използвам две верижки и две болчета. Струва ми се, че е много по-важно този, който прави ремонта много добре да знае какви са реалните рискове, а не точно какви приспособления се използват.

Потребителски аватар
yarek
Автомобил: Passat B5
Двигател: AJM 2000

Мнениеот yarek » Нед 08 авг 2010 19:02

Грешно предположих че те смъкват колата, благодаря че ме светна :да:

Потребителски аватар
bbboiko2004
Автомобил: VW Polo 2f
Двигател: 3f - 1993

Мнениеот bbboiko2004 » Пон 09 авг 2010 10:22

Не коментирам здравината на тези http://img385.imageshack.us/img385/9357 ... 555my5.jpg
но много чесно се изхлузват и се събират в едната страна и оп та леле. Случвало ми се е на пружина на ауди б4, добре че не бяхме отвили още тампона, та не здравината им а това, че хващат на едно място и хлъзват за да се съберата 2 те скоби на 1 място. От този случей взехме на RICO скоби от тези с по 2 "куки" от страна и да чукна на дърво няма проблем вече 2-3 годни.

Потребителски аватар
koleca86
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот koleca86 » Пон 26 сеп 2011 5:32

1_big.jpg
Как се работи с тези скоби? Ами честно казано не ми е ясно
Как действат тези скоби? Къде хващат? Дали е безопасно? Колко струват?
Малко съм лаконичен,за което се извинявам!

zdravko_jett
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот zdravko_jett » Пон 26 сеп 2011 6:25

koleca86 написа:
1_big.jpg
Как действат тези скоби? Къде хващат? Дали е безопасно? Колко струват?
Малко съм лаконичен,за което се извинявам!

колега малко ако беше прочел темата щеше да разбереш за какво са,това са за демонтиране и монтиране на пржини а не за смъкване на колата и придаване на спортен вид .скобата се захваша за пружината и посредством подходящ инструмен навиваш скобата и събираш пружината

Потребителски аватар
koleca86
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот koleca86 » Пон 26 сеп 2011 21:57

Колега знам за какво са ! Питам как се използват и здрави ли са,защото ми изглеждат много "хилави" така да се каже!
Ако е възможно някаква схема да видя ще съм много благодарен. Въобще някой работил ли е с такива?

Потребителски аватар
fox_vt
Автомобил: Seat Toledo
Двигател: AHU 97

Мнениеот fox_vt » Вто 27 сеп 2011 18:41

Така като ги гледам на снимката не са снимани коректно и наистина няма как да се разбере как се работи с тях.Така на снимката приличат на две крилчати гайки завити за един дълъг болт да речем но не се виждат че на "крилчатите гайки" всъщност има на всяко крило отзадната страна има скоба,загледай се най отгоре вляво вижда се леко как е сгъната назад :wink:

Потребителски аватар
vladobo
Автомобил: мерцедес
Двигател:

Мнениеот vladobo » Вто 27 сеп 2011 18:58

Да кажа и аз- е те такива скоби купих от ем комплект33 преди седмица и смених на една вектра предните. Свършиха работа и то много добре, никакво усилие не упражних. с гидорчето ги натягах малко едната, малко другата и всичко беше ок. Сфърших си работа но като тръгнах да развивам доиде проблема. Засекоха нещо, с мъка 2 оботота и после тръгнаха . Имам сега идея да навия по една яка гаика за да е малко по безопасно ако изпусне резбата вътре в леглото. Иначе ги взех за 29 лв но имаите предвид да не стоите пред пружината че не се знае. А имаше и хубави от 100лв но мен ми трябват много рядко.

Потребителски аватар
koleca86
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот koleca86 » Сря 28 сеп 2011 16:03

Благодаря Ти много, че ме "светна" !!!

Върни се в “Направи си сам!”