Благодаря предварително. http://www.vbox7.com/play:ac2bf249
Отново проблем с фаровете-решен
- passat_rs
- Автомобил: BMW E91
- Двигател: M57 T2
Отново проблем с фаровете-решен
Здравейте колеги,от скоро почнах да пътъвам нощем и ми стана много трудно да шофирам на слаби светлини.(Колата е пассат б4)та днес реших да си направя да светят клси + дълги светлини, смятах че късите ми угасват реших да го направя с мостче на 10 пин при бушоните първо пробвах с кабелче и всичко е ок.Но когато сложих моста ми направи впечетление че като превключвам къси, дълги напражението нараства махнах мосчето и пак пробвах и
светят и къси и дълги. До днес смятах че като щракна дълги късите угасват но не е било така късите си светят постоянно сегашния проблем е защо когато съм на къси и цъкна светкавица напрежението в лампата нараства да го обясня по просто (като съм на къси до крушката идват 11.45волта цъкам светкавица волтажа на лампата на къси става 12.80 волта това заедно със дълги и като щракне лосчето волтажа пак пада на 11.45) само при мен ли е така или на всички пасати ще приложа и клипче след малко.
Последна промяна от passat_rs на Чет 02 сеп 2010 19:24, променено общо 3 пъти.
- radotom
- Модератор

- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
Re: Отново проблем с фаровете
Недей прилага клипче, ами бягай за релета!
Тоя номер го знаем
Даже има и голяяяяяяяяяма тема по въпроса!
viewtopic.php?f=11&t=2835&start=0
Тоя номер го знаем
Даже има и голяяяяяяяяяма тема по въпроса!
viewtopic.php?f=11&t=2835&start=0
- passat_rs
Знам че съм за релета но исках да разбера защо като е на положение светкавица има по голям волтаж отколкото преди да превключи.
- Winner25
- Автомобил: VW Passat B4 B6
- Двигател: ABS BKC
Защото като си на къси тока за фаровете минава през контактен ключ, ключ за фаровете, лостчето къси/дълги и стига до фара. А при светкавицата тока се прекъсва само от лостчето 
- znainainai
- Автомобил: Golf4
- Двигател: MK 4 98 AHF
Тури му един ксенон и си решаваш проблема кардинално. Ксенона не се влияе от разлики във напрежението 
- radotom
- Модератор

- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
znainainai написа:...Ксенона не се влияе от разлики във напрежението
Това ме подсеща за ксенона на бившия Голф на 'бат Ваньо (kombito-tdi)Много хубаво светеше, но при положение, че си го включиш след като запалиш двигателя (заработи генератора)
Ако не е запалена колата, явно акумулатора нямаше достатъчно високо напрежение и беше жива цветомузика
Мно'о яко просветваше ту единия, ту другия фар!
С други думи - абе напрежение си трЕбе!
- passat_rs
Така днес си откраднах от една морга релета от един пасат и един голф (тези дето пише 53 на тях) разгледах схемата от линка на колегата и сега остава някой на ме светне от коя страна на колата минава главния сноп с кабеляците и кои цветове са за дълги и къси. 

- znainainai
- Автомобил: Golf4
- Двигател: MK 4 98 AHF
Основния сноп кабели е от страната на шофьора
Кабелите са:
ЛЯВ(шофьорски) фар/ къси: Жълт със черна лента / дълги: Бял със черна лента
Десен фар/ къси: Жълт / дълги: Бял
МАСА-та (минуса) е КАФЯВ
Кабелите са:
ЛЯВ(шофьорски) фар/ къси: Жълт със черна лента / дълги: Бял със черна лента
Десен фар/ къси: Жълт / дълги: Бял
МАСА-та (минуса) е КАФЯВ
- passat_rs
Така днес си направих релетата но когато отидох да ги монтирам се сетих че забравих кабелите е магазина
.Както и дае някой друг ден ще ги монтирам ето малко снимки как станаха http://www.album.bg/the_play87/albums/142302/ а за предпазителите ше стигнат ли 2 x 10 А 
.Както и дае някой друг ден ще ги монтирам ето малко снимки как станаха http://www.album.bg/the_play87/albums/142302/ а за предпазителите ше стигнат ли 2 x 10 А - pas1.8mi
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: 1.8T AEB 1999
Ако Релетата са ти само за късите(по едно за лампа),бушони 2х10А ще са напълно достатъчни! 
- zfa159
- Автомобил: Skoda Karoq FL + Passat B4 Syncro
- Двигател: DXRB AGG
- Контакти:
Едната крушка на къси харчъ точно 5А при напрежение 12V .Ако ползваш едно реле за двете крушки - тока през него е 10А т.е. слагаш предпазител 15А,за да не грее и да не гори сам без причина,да си има запас.
Ако другото реле ти е за дълги - слагаш си и на него 15А предпазител.
Ако едото реле ти е за едната крушка къси,а другиото реле за другата крушка къси,си слагаш предпазител 7.5А на всяка крушка.
Ако искаш да сложиш един общ предпазител за двете къси светлини и за двете дълги,се смята сумарно,понеже в даден момент от превключването светят и къси и дълги,заедно - това са ти 21А консумация т.е. 25А предпазител.
Ако си със 100W крушки,тогава сметката е малко по-различна.

Ако другото реле ти е за дълги - слагаш си и на него 15А предпазител.
Ако едото реле ти е за едната крушка къси,а другиото реле за другата крушка къси,си слагаш предпазител 7.5А на всяка крушка.
Ако искаш да сложиш един общ предпазител за двете къси светлини и за двете дълги,се смята сумарно,понеже в даден момент от превключването светят и къси и дълги,заедно - това са ти 21А консумация т.е. 25А предпазител.
Ако си със 100W крушки,тогава сметката е малко по-различна.

- passat_rs
Не релетата са 2 и предпазителите са 2 по реле за отделните светлини, значи трябва да сложа 15 А такали да го разбирам 
п.п. с 55 W крушки съм
п.п. с 55 W крушки съм
passat_rs написа:Не релетата са 2 и предпазителите са 2 по реле за отделните светлини, значи трябва да сложа 15 А такали да го разбирам
Да, 15А предпазители са достатъчни.
- passat_rs
Re: Отново проблем с фаровете-решен
ето и монтажа http://www.album.bg/the_play87/albums/142383/ вече 13.70 волта 

-
ltolev
- Автомобил: VW Multivan T5
- Двигател: AXE 2005
Re: Отново проблем с фаровете-решен
Колега, това дето си го направил с релетата не е лошо. Но за пада на напрежение може да има и друга причина и тя да е слаб минус към фара, защото двата плюса/за къси и дълги/ са на различни проводници, минусовия е само един и със същото сечение като тях......а той при включване на дългите се товари двойно. Предишната Б4-ка която карах бях й решил този проблем кардинално. Освен релета на фаровете оправих и минусите. Разпробих фаровете и пуснах по един дебел проводник, когото вързах и за двата минуса/за къси и дълги вътре във фара/ и го вързах на хубава връзка на маса/минус/ за купето. И от тогава имах невероятни фарове дори и без ксенон. Преди това при включване на дълги определено и двата вида светлини малко жълтеех. Дано съм ти дал добър съвет. Успех!