С благодарност на колегите !!!

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Re: С благодарност на колегите !!!

Мнениеот radotom » Пон 09 авг 2010 21:54

Ъх! :banghead: Вярно, че не беше казано това, дето отгоре е написала Ели!
Малко ми дойде в повече чанча в работата днес и не мисля :lol: Реших, че щом аз го знам горното - всички го знаят :lol:
Според човека, който съм намерил - центровката на веригите ставало с някакви... не разбрах точно - май подобно на шпилки.
Според думите му, обаче, "... абее... при ФОРД винаги има някакви изненади!" mhihi mhihi

Потребителски аватар
К.Одаджийски
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
Двигател: B207L

Мнениеот К.Одаджийски » Пон 09 авг 2010 22:40

За центровка по белезите верно е тегаво, http://ci.auto-vision.ru/audivw_2007/vw ... 109800.png при толкова зъбни тръкула :(
Само не разбрах свалянето на главата в следствие на скъсания ремък ли е!?

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор

Мнениеот radotom » Пон 09 авг 2010 22:53

Мммм... да! :lol:
Или аз, или Ели, или FreeSoul трябва да се събудим, за да не се налага да ни вадите думите с ченгел от клавиатурите mhihi
Притесненията са основно от появилия се бял пушек (доколкото разбрах от обясненията на Никола - водна пара) и неравномерност в работата на мотора.
Предолага се, че колата трудно ще измине повече от 10км на самоход, макар, че не е пробвано :lol:
Водната помпа (според дебелите книги) е с пластмасова турбина. Не бих се учудил ако тя прави магариите, ама... що е белия пушек отзад? :dontknow:

ЕДИТ:
Пак според дебелите книги - това чудо е с метална гарнитура на тиквата!
Според мен това значи, че криввне ли глава дори малко - ще издиша като чайник!

Потребителски аватар
radi_nrj
Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
Двигател: AEL ALH

Мнениеот radi_nrj » Пон 09 авг 2010 22:56

Трябва емотиконка Фау ве пауа. Форума е сила, големи сте :bowdown :bowdown :bowdown

Потребителски аватар
EliPavlova
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот EliPavlova » Пон 09 авг 2010 22:58

А се оказа, че има и още интересни неща по колата. Тя е с някакъв... газов инжекцион без изпарител /течен/ :banghead: . Аз това не съм го виждала...
Кой знае каква простотия ще излезе накрая, може изобщо да няма нужда да се сваля главата :banghead:

Последна промяна от EliPavlova на Вто 10 авг 2010 0:11, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
dobrin
Чингис хан
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dobrin » Пон 09 авг 2010 23:03

Голяма драма. Евала на колегите, които са помогнали.
А иначе това е най-новия модел газов инжекцион - направо течна фаза, без изпарител, върха на следоледа. :wink:

Потребителски аватар
marianchev
Автомобил: Passat B5 + B6
Двигател: AFN + BKP

Мнениеот marianchev » Вто 10 авг 2010 0:29

dobrin написа:А иначе това е най-новия модел газов инжекцион - направо течна фаза, без изпарител, върха на следоледа. :wink:

:bowdown пред помогналите колеги.
Има помпа в бутилката, която струва над 1000лв. Бащата караше кола с такова газово. Никъде във Варна и източна БГ не бяха чували за подобно устройство, помпата даде дефект и намерихме само 1 поназнайващ от такъв тип газови уредби - в София. След 1 ремонт на помпата изкара към 20к. км и газовото спря. Нямаше смисъл да набутваме повече пари за още 1 отиване до Сф + нова помпа 1000+ лв /или ремонт на старата 100-150лв/. Газовото беше монтирано в Италия на пежо 306 комби. Докато работеше беше 6+

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор

Мнениеот radotom » Вто 10 авг 2010 18:21

Та тъйииии... Колата в момента се намира в Пловдив, но се очаква по нощите да пристигне Bobby_ и да я отнесе до София.

Оперативни данни:
Разширителния съд бил почти празен. При опит да се налее вода - протекъл някъде около изпускателния колектор.
Оптяжната ролка, която е сменил майстора в Стара Загора била напълно в ред. Според думите на механика, който гледа колата в Пловдив тя е така конструирана, че не може да блокира! Т.е. - ремъка се е скъсал от блокирала друга ролка!
Отделно - маслото е пресечено.
При въртене на стартер колата върти толкова леко, сякаш няма свещи -> компресия никаква!
Моя човек отказва да я прави, без да е тук собственика, без да разгледат и дискутират всичко и без да може да се консултира с него след като се отвори мотора и се види дали няма и други поражения, затова Ели уреди ремонта да се извърши в София.

Моите предположения:
Блокирала водна помпа.
От там колата прегрява и издухва гарнитурата. Вероятно е карано така поне едно 10-20км По някое време се 'запалва' и ремъка и се къса. Светва лампата за зареждането. Чак от този момент собственика е почнал да търси къде да спре и е броял изминатите 500-600м.

Nero и pro могат да дадат малко повече сведения за теста в пловдив - аз на този момент не присъствах, но после говорих подробно с моя човек.
От тук нататък предполагам някой от майсторчетата в София ще може да даде по-точна информация, след като отвори мотора.

Сагата продължава.
Очаквайте следващите епизоди! mhihi mhihi mhihi

Потребителски аватар
FreeSoul
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот FreeSoul » Вто 10 авг 2010 19:28

Само аз май не съм се включил в тая драма....

Още интересни факти, които Ели ми сподели - гарнитурата на главата я няма никъде в Пловдив :) Ремонта няма да бъде хич лек за съжаление, важното майстора да разполага с търпение и амбиция :)

Какво да ви говоря, по-добре да не ви се случва за закъсате в нашия град,че наистина не знам в кой сервиз да ви закарам. Аз също имах съмнения за блокирането на този обтегач, все пак си е цифра и освен парите за труд майстора печели и от отстъпката, която има в магазина откъдето го купува. В комбинация със софийска регистрация и докарана с въже колата става доста апетитна за повечето майстори.

Дано щетите да се минимални,че като разбрах колко струва един ремък :063:

Потребителски аватар
enigma79
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот enigma79 » Вто 10 авг 2010 19:32

FreeSoul написа:Само аз май не съм се включил в тая драма....

Още интересни факти, които Ели ми сподели - гарнитурата на главата я няма никъде в Пловдив :) Ремонта няма да бъде хич лек за съжаление, важното майстора да разполага с търпение и амбиция :)

Какво да ви говоря, по-добре да не ви се случва за закъсате в нашия град,че наистина не знам в кой сервиз да ви закарам. Аз също имах съмнения за блокирането на този обтегач, все пак си е цифра и освен парите за труд майстора печели и от отстъпката, която има в магазина откъдето го купува. В комбинация със софийска регистрация и докарана с въже колата става доста апетитна за повечето майстори.

Дано щетите да се минимални,че като разбрах колко струва един ремък :063:

Това важи за навсякаде,все гледат да те минат,малко са свестните майстори.Дано щетите да са минимални по мотора :talk:

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор

Мнениеот radotom » Сря 11 авг 2010 0:39

Току-що Bobby_ го отнема с Фордо! :Mr Green Fun
Или както каза kiko - "с ибаси големио Голф 4!" mhihi mhihi

golfmk1
Low rider
Автомобил: OLD
Двигател: OTO

Мнениеот golfmk1 » Нед 15 авг 2010 9:55

Някакво развитие с колата :?:

Потребителски аватар
FreeSoul
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот FreeSoul » Вто 17 авг 2010 21:15

Доколкото разбрах, колата вече е обезглавена и ще се надува за проба. Дано не се налага набавянето на друга :beer

Върни се в “ОФФ-Топик - други”