Проблем с перката на климатроник на B5
- tihmir
- Автомобил:
- Двигател:
Проблем с перката на климатроник на B5
Здр, имам проблем с перката на климатроника на Пасата ми - Б5. При работа на перката се чува тракане. Когато завъртях перката с ръка забелязах че тя се мести и напред-назад по оста си. Съмнявам, че или перката се е ръзхлабила и трябва да се затегне (незнам дали това е възможно?) или лагерчето се е разбило. Как мога да рабера какъв е точно проблема и дали е скъп ремонта?
- zfa159
- Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
- Двигател:
- Контакти:
Re: Проблем с перката на климатроник на B5
Проблема е най-типичния за този автомобил - разбива се смата перка и не подлежи на ремонт.Сменя се с друга...това им е редовна болка.
Вариантите са или 2-ра употреба от такъв Пасат или Ауди А4 или нов,където има ралзични варианти като качесво цена - от 100 до към 800лв
Ако перката спре - не си пускай климатика понеже виско перката не смогва да охлажда добре фреона и съответно става кофти за компресора и има опасност да се повреди или да си изпусне фреона,заради свръхналягане в системата.
Вариантите са или 2-ра употреба от такъв Пасат или Ауди А4 или нов,където има ралзични варианти като качесво цена - от 100 до към 800лв
Ако перката спре - не си пускай климатика понеже виско перката не смогва да охлажда добре фреона и съответно става кофти за компресора и има опасност да се повреди или да си изпусне фреона,заради свръхналягане в системата.
- Тони1
- Автомобил:
- Двигател:
виж с търсачката наскоро го обсъждахме
- Tomata-1667
- Автомобил:
- Двигател:
Колега саветвам те да не слагаш втара ръка такова нещо аз се изциганих да сложа стара и след тава новата ми излезна с 60лв по скъпа 

- Тони1
- Автомобил:
- Двигател:
Tomata-1667 написа:Колега саветвам те да не слагаш втара ръка такова нещо аз се изциганих да сложа стара и след тава новата ми излезна с 60лв по скъпа
и с мен стана точна така

- zfa159
- Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
- Двигател:
- Контакти:
И аз подкрепям за новата,по принцип... 

- tihmir
- Автомобил:
- Двигател:
Към нова перка съм се насочил и аз. Притеснява ме единствено ремонта по смяната на перката понеже аз съм от Монтана и незнам кой може да свърши добре работата. 

- cRoSsFiRe`
- Автомобил: Audi A4
- Двигател: 2005
Не ти трябва чак майстор за тая работа.И аз бая се пулих докато разбера кое как става, но не е чак толкова трудно. Перката се държи на една видийка, но за да стигнеш до нея, трябва да махнеш въздуховодите към въздушния филтър.След това я завърташ и тя излиза. Мястото обаче е малко тясно и за да я извадя се наложи да махна и маркуча, който е от възд.филтър към турбото, не знам дали и още нещо не разкачих. Перката се включва в кафявата от 4-те букси, които се намират под пластмасовото капаче до казанчето с хидравлична течност. Успех!:)
- Тони1
- Автомобил:
- Двигател:
и като цяло ако беше пуснал търсачката щеше да разбереш всичко подробно на момента ,вместо да пишем по няколко пъти