актуатор
- dishata
- Автомобил: SEAT IBIZA
- Двигател: AHU
актуатор
колата ми е голф 1.9 тди 1z .искам да питам този актуатор може ли да се раздвижи по-някакъв начин .защотонес видях същия двигател но свален от кола и това чудо беше клеясало жестоко.на мен колата ми забива на 3та на 4000об на 4та на 3500 на 5та на 3000.почистил съм колекторите н75 работи проверил съм всички маркучета на вакомите почистен дебитомер и махнат катализатор .мисля че само този актуатор остана.
- Supawiza
- Автомобил:
- Двигател:
Re: актуатор
Не виждам какво има да му чистиш на актуатора
той работи или не работи средно положение няма.
По скоро си почисти турбото
.
Бутни го на ръка трябва да прави около 10мм ход ако не прави значи зацапано турбо.
Ако пък се движи и всички други работи са в ред според теб може да е заминал актуатора.
Долу-горе симтома е че над 120 колата забива муцуна казано на жаргон.

По скоро си почисти турбото

Бутни го на ръка трябва да прави около 10мм ход ако не прави значи зацапано турбо.
Ако пък се движи и всички други работи са в ред според теб може да е заминал актуатора.
- bobitur
- Автомобил: ford galaxy 1.9 tdi 90+chip
- Двигател: 1Z
Supawiza написа:Не виждам какво има да му чистиш на актуаторатой работи или не работи средно положение няма.
По скоро си почисти турбото.
Кое на 1з трябва да прави 10 мм. ход. Да не везираш променлива геометрия.
- dishata
забравих да кажа че я карах на маистор и ми каза че е раздвижил този актуатор защото не можел да се разгрьща или движи по остта си до краи.наи интересното е че колата не забива всеки път.като тръгна на път пьрвия път когато реша да вдигна повече от 130 не става но като го ръчкам повече по петрохан и след това на прибиране от софия нямам ядове.а турбото не знам как да го чистя като мотора е 1z= 

- vaskog
- Автомобил: VW Golf IV
- Двигател: ASV
Така като чета най - вероятно си за чистене на турбото 

- milmar
- Автомобил: Passat B4 and B6 Variant
- Двигател: 1Z and CBDC
vaskog написа:Така като чета най - вероятно си за чистене на турбото
Това е защото малко четеш

Турбото няма кой знае какво да му се чисти . Колегата каза - трябва да се почисти гейта .Това турбо няма раздвижни заслонки (пром. геометрия)

- vaskog
milmar написа:vaskog написа:Така като чета най - вероятно си за чистене на турбото
Това е защото малко четеш.
Турбото няма кой знае какво да му се чисти . Колегата каза - трябва да се почисти гейта .Това турбо няма раздвижни заслонки (пром. геометрия), а байпасен клапан - гейт .
Опа

- dishata
колеги мисълта ми е че маистора ми каза че го е раздвижил без да разглабя маркучи турбо колектори и т.н.а е свалил кората под двигателя и е деиствал на място и затова се съмнявам че не е дал всичко от себе си.
- vaskog
Без разглобяване и основно почистване е само временно решение на проблема, не че не е дал всичко от себе си (пък може и да не е). Най - добре е да се разглоби и да се почисти 

Върни се в “Дизелови агрегати”