Хидравлично масло за Б3-ка или дали не се прецаках?

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
vpetrovbg
Автомобил:
Двигател:

Re: Хидравлично масло за Б3-ка или дали не се прецаках?

Мнениеот vpetrovbg » Сря 11 авг 2010 7:06

slav написа:
vpetrovbg написа:Същото го взех от ЕУРАТЕК в Пловдив преди 3 месеца на цена 17,00 лева, че имаше промоция на масла! И моето старото изглеждаше жълтеникаво, но доколкото разбрах хидравликата на нашите автомобили не е толкова претенциозна! :Mr Green Fun
И си нямам проблеми със зеленото!

То е ясно, че с това зеленото ако се смени няма да има проблем, сигурно и с червеното няма да има. Въпроса е когато се налага малко доливане а не смяна на цялото.

Малко, малко, колко малко? Нали като си купиш една разфасовка, а тя е 1 литър, защо ще доливаш? :shock
Сменяш цялото и ти остава за доливане за по-нататък! Така хем ще ти е мирна главата, че си сменил хидравличната течност, хем ще ти е на максимума! :D

Потребителски аватар
К.Одаджийски
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
Двигател: B207L

Мнениеот К.Одаджийски » Сря 11 авг 2010 7:48

Абе червено, зелено аз наливам каквото има, последните 3 години откак изтече някакво хубаво масълце на земята след гаранционния ремонт карам с някакво наливно масло 2,50лв литъра и още не се е скапала рейката около 40 хиляди км съм минал.
Преди месец време смених наливното с точно такова масло Титан, доста бързо придоби цвета на старото масло кафяво - черен :screwy

Потребителски аватар
doktora
Автомобил:
Двигател:
Местоположение: гр.Лясковец,обл.В.Търново, PASSAT B4, COMBI,1.8Mi, ADZ , 94г, LPG BRC
Контакти:

Мнениеот doktora » Сря 11 авг 2010 16:50

А по принцип на колко време се сменя хидравличното масло и трудна ли му е смяната?

Потребителски аватар
К.Одаджийски
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
Двигател: B207L

Мнениеот К.Одаджийски » Сря 11 авг 2010 17:07

През колко време нямам идея, в е тая тема viewtopic.php?t=52664 бобката е описал как се сменя при Б3, мисля при Б4 е абсолютно същото

Потребителски аватар
vpetrovbg
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vpetrovbg » Сря 11 авг 2010 19:00

doktora написа:А по принцип на колко време се сменя хидравличното масло и трудна ли му е смяната?

Докторе, някъде бях чел, че като я смениш веднъж, после да я проверяваш переодично, като се появят утайки - тогава да се смени, но не знам колко е меродавно! А иначе ще видиш в темата, че е съвсем елементарно и става буквално за 10 минути! Успех :beer !

Върни се в “Passat”