занасяне по снега...

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
theultimate
Автомобил: Passat B7
Двигател: CFFB

Re: занасяне по снега...

Мнениеот theultimate » Сря 11 авг 2010 17:54

Само дето тук нечистено е 1-2-3 дни, в които става пълна лудница и хората без гуми закъсват (а останалите чакат заради тях). През останалото време, когато асфалта е чист ще е мъчение с шипове. В случая веригите са по-доброто решение.

Потребителски аватар
my heart iS iCe
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот my heart iS iCe » Сря 11 авг 2010 18:03

stan4o_mc написа:Така погледнато - при наличие на 4 добри гуми, от които 2 са по-добри... според стила на шофиране, откривам логика. Но въпроса ми беше свързан повече с наличието на "криза" + летни гуми на една от осите в снега. В тази ситуация ми идва неяснотата. Честно казано не намирам никъде писано (статии и сие) за тая идиотия, вероятно е нашенска измишльотина(карането с каквито и да било "незимни" гуми). За себе си отговора съм го открил, изпробвал съм всички конфигурации на сняг, което разбира се не значи, че няма да проверявам пак, ако имам съмнение в нещо :)

Братовчед ми миналата зима беше направил така на Аудито Б4-ка отпред нови зимни гуми отзад летни гума на 1 сезон! На някакъв завой му беше занесла колата и то вечерта, беше се закачил на едно дърво над една пропаст колата беше смачкана доста и то това нещо което видях знам че ако нямаш Зимни гуми и добри рефлекси и нюх по-добре не карай зимата, камо ли в пиковите часове когато хорате се прибират от работа, тогава може и боя да си изядеш от някой чичка който бърза да се прибере в къщи да не изпусне сериала Дънкан Маклауд "ловеца на глави"

Потребителски аватар
Един
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Един » Сря 11 авг 2010 19:29

hooligans написа:не е истина какви теми ви интересуват август месец :screwy

Що бе то зимата скоро наближава :)

Потребителски аватар
tisho_psg
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tisho_psg » Сря 11 авг 2010 19:41

Един написа:
hooligans написа:не е истина какви теми ви интересуват август месец :screwy

Що бе то зимата скоро наближава :)

Ей тва най- ме депресира... :?

vasko01
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vasko01 » Чет 12 авг 2010 2:58

Ако имаш хубави гуми отпред и задницата тръгне може да дадеш газ и може и да я овладееш , ама предница със скапани гуми тръгне ли каквото и да имаш отзад трудно ще я спреш(това за коли с предно).Освен това тръгването със скапани гуми отпред си е почти невъзможно , тая зима висях два часа на изкачването от Дружба към Цариградско щото, няколко тъпоумници с (хубави) гуми отпред не можаха да тръгнат в колоната и така насметоха движението че си е....ба мамата.Знам че е криза ама както са писали и колегите НЯМА НИЩО ПО ДОБРО ОТ 4 ЗИМНИ ГУМИ.

Потребителски аватар
G-HELL
Автомобил: Golf MKIII
Двигател:

Мнениеот G-HELL » Чет 12 авг 2010 4:24

vasko01 написа:Знам че е криза ама както са писали и колегите НЯМА НИЩО ПО ДОБРО ОТ 4 ЗИМНИ ГУМИ.

При това поне 2 нови,а ако има възможност направо 4 нови както аз мисля скоро време да си купя 4 нови и да ги хвърля в мазата на сянка :wink:

Потребителски аватар
hitman0013
Автомобил: GOLF 4
Двигател:

Мнениеот hitman0013 » Чет 12 авг 2010 11:41

vasko01 написа:Ако имаш хубави гуми отпред и задницата тръгне може да дадеш газ и може и да я овладееш , ама предница със скапани гуми тръгне ли каквото и да имаш отзад трудно ще я спреш(това за коли с предно).Освен това тръгването със скапани гуми отпред си е почти невъзможно , тая зима висях два часа на изкачването от Дружба към Цариградско щото, няколко тъпоумници с (хубави) гуми отпред не можаха да тръгнат в колоната и така насметоха движението че си е....ба мамата.Знам че е криза ама както са писали и колегите НЯМА НИЩО ПО ДОБРО ОТ 4 ЗИМНИ ГУМИ.

е тя предницата освен да ти тръгне в завой в друг случай не я виждам.В смисъл тя няма как да тръгне щото не ти завиват задните гуми а предните, просто грешка на водача като по-висока скорост или късно натисната спирачка може да те изхвърли от завоя

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”