Капачката на резервоара...

Главният форум, касаещ всичко свързано с автомобилите Volkswagen
Потребителски аватар
VW_FEN
Автомобил:
Двигател:

Капачката на резервоара...

Мнениеот VW_FEN » Вто 13 юни 2006 16:48

Централното заключване ми направи гаден номер онази вечер и не можах да отворя двете десни врати, багажника и капачката на резервоара точно в момент, когато най-много ми трябваха... в резултат на което се наложи да изкривя капачката, за да заредя бензин. Може ли да се изчука тя по някакъв начин или трябва да търся нова... :( Като се прибрах вкъщи за последно пробвах да видя дали още не работи, и като я отворих с ръка, направо щях да се изям от яд. То и централното май е за ремонт, ама него по-натам. Първо да оправя капачката и после... Как така в един момент не искаше да работи, а в следващия вече всичко бачка както преди :(

Изображение
Изображение

Явно ще ми трябва тенекиджия... :roll:

Потребителски аватар
slav
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот slav » Вто 13 юни 2006 17:56

Много зверска работа брате :shock Да ти кажа честно сигурно ще ти я оправят в някой сервиз за боядисване на коли. Обаче .... значи според мен ако при пасата нещата са аналогични и при голфа и ако си с оригиналното вакуумно централно, то багажника може да се отваря и с ключа. При мен нещата са подобни и затова си изключих напълно централното щото пет пъти работи и един път неще. Това може да е от студена спойка, лош контакт някъде и т.н. но иска търсене. Иначе като стане такова заключване при голфа правех следното отварям багажника с ключа, вадя централния маркуч директно от моторчето и го надувам с уста и се отключваше и резервоара и даже някои от вратите. Ако и това не помогне може да се изкара и цялата машинка която заключва капачката като се запретне малко кората, тя се намира на калника точно там където е гърловината само че отвътре в багажника и не се искат нито инструменти нито усилия. Аз като разбрах че ще ми прави такава мизерия най напред това оттренирах ... отварянето на капачката че да не вися някъде. Дано съм ти бил полезен. А иначе дори и нова вратичка да си купиш сигурно няма да струва кой знае колко. Късмет колега.

Потребителски аватар
maistora_1
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот maistora_1 » Вто 13 юни 2006 18:12

че то при Голф 3 много лесно се отваря капака на резервоара - то се вижда къде е чопчето дето запира капака и се бута с каквото имаш по ръка...незнам дали е така при пасат...но ако тоя чоп хваща там дето виждам на снимката една кукичка...

Потребителски аватар
Asen_D
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Asen_D » Вто 13 юни 2006 18:27

Мисля,че през багажника имаше опция да се отвори,
като се дръпне щифта ръчно(който минава през куката на капачката).Направено е за такива случей..
..а багажника се отваря с ключа...
За да ти изправят капачката и пребоядисат
ще ти вземат маса кинти,
по-добре нова капачка и само боя...

Потребителски аватар
VW_FEN
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VW_FEN » Вто 13 юни 2006 18:34

Новата капачка от морга ли да търся и какви пари да приготвя? :) Много тъпа ситуация... едва ли на някого му се е случвало такова глупаво нещо... горките от бензиностанцията (момче и момиче) гледат, цъкат с език, носят отвертки, клещи, искат да помогнат... хахаха и сега като чета за тези щифтчета през багажника, направо ми се реве... могъл съм да отворя без проблеми сигурно... :evil: :cry: ми така е - който не знае, прави глупости...

Потребителски аватар
Asen_D
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Asen_D » Вто 13 юни 2006 20:03

VW_FEN написа:Новата капачка от морга ли да търся и какви пари да приготвя? :)

За друго не се сещам,освен ако не искаш нова от Юнито.. :lol:
За парички незнам...
Поне няма да задържаш колата при бояджийте,

хвърляш капачката и като стане,монтираш и :drive с кеф

Потребителски аватар
VW_FEN
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VW_FEN » Вто 13 юни 2006 22:05

Добре, а някой тенекиджия не може ли да я изправи тази малко? Защото механизмът не е повреден, боята не е повредена, бачка си и се затваря и отваря... мисълта ми е, хората къде къде по-изкривени ламарини изправят, та може би и това ще се оправи... а иначе ще отида да питам до юнитрейда, и без това ми е на път като отивам за изпит ;) Или да търся друга капачка - като тези спортните хихихи, лепенките... ама оригинална такава сигурно струва майка си и баща си хахаха ;)

Потребителски аватар
golfer
The Мaster of PERNIK TUNING performancе
Автомобил: Gandalf the Grey
Двигател: 368kw LPG
Контакти:

Мнениеот golfer » Вто 13 юни 2006 22:14

вместо да ревеш да беше прочел в книжката дето ти е с пасата.
има и картинка нарисувана.
а не капачка а си купи един гумен чук свали я и леко леко ще я изправиш.

Потребителски аватар
Lawyer
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Lawyer » Вто 13 юни 2006 23:01

Направо купувай "нова" от моргите. :wink: Аз така ще направя през Август, когато боядисвам. :D

Потребителски аватар
VW_FEN
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VW_FEN » Вто 13 юни 2006 23:20

golfer написа:вместо да ревеш да беше прочел в книжката дето ти е с пасата.
има и картинка нарисувана.
а не капачка а си купи един гумен чук свали я и леко леко ще я изправиш.

Батка, тоя израз "ревеш" ми звучи много, ама много грубо... не смятам, че с нещо съм те засегнал, та да ми пишеш такива работи... казах само, че ми се е ревало, а не, че съм ревал. То е пределно ясно, че ще отвия двете винтчета, които държат капачката. Нямам книжка с инструкций. За това питам тук и очаквам да срещна малко подкрепа ;) обаче на някои им се струва, че оревавам форума само... Благодаря на другите, които дадоха съвети ;) Явно ще търся друга капачка, ако не мога да изправя тази... Надявах се, че ще има някой тенекиджия със специални инструменти, ама няма...

Последна промяна от VW_FEN на Вто 13 юни 2006 23:47, променено общо 1 път.

didoriginal
Фотограф на VWClubFest
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот didoriginal » Вто 13 юни 2006 23:31

Няма да стане без кит работата. Търси по моргите - 100% ще намериш! ;) Ще ти я пръснат за 20-30 лв. и си готов!

One
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот One » Сря 14 юни 2006 8:12

отваряне на капачката при запечено централно има - ако ти се отвори багажника де ;) :)
през багажника сжаляш мокета от стената - той е на една щипка и велкро залепена, пъхаш си ръката над калника напипваш буталото и го избутваш просто , това дето си направил с капачката много зверско - но, можеш да го минеш като щета (опит за крадене на бензин)

Потребителски аватар
golfer
The Мaster of PERNIK TUNING performancе
Автомобил: Gandalf the Grey
Двигател: 368kw LPG
Контакти:

Мнениеот golfer » Сря 14 юни 2006 8:14

VW_FEN написа:Батка, тоя израз "ревеш" ми звучи много,...

виж к'во си написал:
VW_FEN написа:направо ми се реве...

позовавайки се на написаното от теб ти дадох съвет да не ревеш а да си изправиш капачката с гумен чук!
ако базирайки се на своето мислене смяташ, че съм бил груб- извинявай.

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Сря 14 юни 2006 8:36

Имам странното усещане, че се опитваш да оправиш последиците, колега, а не причината! Това В3 ли е? За другите модели не знам, но ние сме с вакуумно централно. Много често (то виж годинките) се прецакват маркучите, които влизат във вратите, особенно Г-образните връзки. И не ти сработват заключалките. В резултат на това помпичката продължава да надува и като краен ефект-изгаря! Вземи провери маркучлетата по вратите в какво състояние са, че да не ти отвори още по-голяма беля! Аз си ги проверявах, че и на всичко отгоре имам парче от счупен ключ във вратата на багажника. Добре, че съм комби, та ако стане нещо, мога да се провра до там и през купето!
А капачка ще намериш, не се коси! И да не е същия цвят даже, виж колко коли има с лепенки точно по тези капачки! Шибваш една и забравяш. че даже можеш да си поръчаш и какво точно да има на картинката. В някоя фирма, дето се занимава с изработка на лепенки и стикери няма да т вземат повече от 5-6 лева. В пловдив мога да ти кажа 3 такива. И.. ми то докато не му дойде на главата на човек... де да знае, че еди какво си те така се прави... :(

Потребителски аватар
Asen_D
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Asen_D » Сря 14 юни 2006 9:08

Колега,купи си една капачка,обади се,
пък аз лично,
ще ти залепя на нея фолио в цвета най близък до твоя...
...free :lol:

Върни се в “Основен Volkswagen Форум”