Акумулатор Bosh Silver???

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
ivo_sn
Автомобил:
Двигател:

Акумулатор Bosh Silver???

Мнениеот ivo_sn » Вто 10 авг 2010 11:27

Струва ли си да взема такъв акомулатор или един по-евтин български ще върши същата работа? Или ако знаете нещо добро да предложите, че моя се скапа и спешно трябва да взема нов.

Последна промяна от vaskoto1 на Чет 24 ное 2011 10:13, променено общо 1 път.
Причина: АКУМУЛАТОР!!!

Потребителски аватар
vinixxx
Автомобил: Seat Altea
Двигател: BJB

Re: Акомулатор Bosh Silver???

Мнениеот vinixxx » Вто 10 авг 2010 11:35

Много си струва,само че трява да го намериш "пресен" и оригинален.Изчакай зимата тогава се търсят и е по-голям шанса да е качествен.

Потребителски аватар
ivo_sn
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ivo_sn » Вто 10 авг 2010 11:40

Проблема е че до зимата нямам с какво да паля :-( Моя е скапан напълно дори и след зареждане не може да завърти... Сега съм взел на заем но трябва да го върна тея дни. Те имат ли някаква дата на производстжо на тях??

Потребителски аватар
baobab007
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот baobab007 » Вто 10 авг 2010 12:03

Според мен определено не си струва. От години акумулаторите на "Бош" в България имат лоша слава или иначе казано нямат нищо общо с продукта, който биха ти продали в Германия, например. Надали има смисъл да даваш 30-40 % по-висока цена. Доколкото виждам от профила ти, караш бензинов Голф-4. Значи най-лесното е да си вземеш необслужваем 60-амперов акумулатор с максимално дълга гаранция и да си спокоен поне през следващите 3-4 години. Разбира се, редно е, след като сложиш новия акумулатор да измериш напрежението, което ти дава реле-регулатора, за да си спокоен, че и новата батерия няма да клекне скоро. А иначе на всеки акумулатор има щампована дата и година на производство и колкото е по-пресен - толкова по-добре.

Потребителски аватар
genata82
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот genata82 » Вто 10 авг 2010 12:09

Точно сега има голяма вероятност да попаднеш на акумулатор стоял по складовете последните 7-8 месеца, макар че не би трябвало да е проблем ако е необслужваем. Някъде бях чел, че им дават 2 години срок на годност преди пускане в експлоатация....
Иначе определено си заслужава, но всичко зависи от финансовата ти възможност. В крайна сметка се дава 2год. гаранция на акумулатора.
И да, както е казал колегата по-горе, провери си зареждането на алтернатора за да ти е мирна главата :да:

Потребителски аватар
ivo_sn
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ivo_sn » Вто 10 авг 2010 12:19

Е те тея пичове сигурно ще си ги премерят тея неща преди да напишат гаранцията. Дават ми 3 години гаранция и правят някаква отстъпка от 10% и Боша става към 175 лева а има вариянт на някакав друг също необслужваем производство на бош само че с по-малак стартов ток за 140 лева има и вариант MonBat обслужваем за 140 лева.

Потребителски аватар
nebeto
Автомобил: VW Passat B4 1.9TDI
Двигател: AFN 1996

Мнениеот nebeto » Вто 10 авг 2010 13:35

bosch

Потребителски аватар
Dead man
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил: Hyundai Sonata 2007
Двигател: 2.0 16V 145HP
Контакти:

Мнениеот Dead man » Вто 10 авг 2010 13:54

AC Delco... :deal :bowdown

ПС: Има тема за акумулаторите... :deal :търсачкаа

Потребителски аватар
icefire
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот icefire » Сря 11 авг 2010 0:35

Аз съм с такъв вече трета година. Определено си струва. Преди това пробвах Монбат - едвам си изкара гаранцията и грохна. Мой приятели също се оплакват от родните батерии. Взимай БОШ, вероятността да възникне проблем с него е много по-малка, отколкото при българските..

Потребителски аватар
ivo_sn
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ivo_sn » Сря 11 авг 2010 1:37

Благодаря за мненията на всички. Изглежда че ще е Бош :)

Потребителски аватар
Namesata
Автомобил: VW PASSAT USA
Двигател: KR 16V 9A

Мнениеот Namesata » Сря 11 авг 2010 6:53

ivo_sn написа:Благодаря за мненията на всички. Изглежда че ще е Бош :)

Аз на твое място не бих купил бош.Преди месец и аз трябваше да купувам акумолатор и кво да си взема бош.Прочетох тук там помалко поразпитах не си заслижава много са проблемни.Аз си взех варта 75Ач 680стартов ток 231лв с отстъпката на един приятел ми се върза 162лв.Не купуваи Бош.

ji4kata
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ji4kata » Сря 11 авг 2010 19:29

Незнам ,аз пък съм много доволен от Бош ,моя е 44ah. Вече четири пълни години от миналия месец вече почна да кара петата година никакви проблеми при положение ,че имам музика и от скоро вече върти по голяма кубатура двигател иначе до сега бях с 1.3. Така че аз съм за Бош :)

Потребителски аватар
botor
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот botor » Чет 12 авг 2010 6:55

не си струва високата цена боша.не се хваля но с една искра изкарах 7 години.така че е относително за качеството-колко пъти палиш сутрин,на какви разстояния я караш,в гараж ли я държиш,зареждаш ли го от време на време...ако имаш ел екстри си вземи поне 60Ач

Потребителски аватар
joromnt
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот joromnt » Чет 12 авг 2010 7:43

МонБат с усилен стартов ток. Ще палиш още преди да и подадеш ключа. Тукашния Бош, няма нищо общо с истиснкия Бош. На ладата карам с Монбат според датата на производство е на 7 години. Зимата върти и пали без грешка, а я карам с минерално масло.

Потребителски аватар
theraven
Автомобил: Golf Mk4 Sport Edition
Двигател: SDI
Контакти:

Мнениеот theraven » Чет 12 авг 2010 8:43

Поинтересувай се какви са акумулаторите за първоначално вграждане, демек каква марка са. Аз моя го гледах, гледах, не можах да намеря нищо друго освен VW щампи, обаче на едната щампа пише, че е произведен през далечното лято на 2000 година и оттогава не е сменян. Проблеми от 3-те години, откакто имам колата - никакви, зимата пали от раз. Голямо куче се оказа :bowdown :bowdown :bowdown

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”