Търся свалена неработеща бензинова помпа

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
Lisho
Автомобил:
Двигател:

Re: Търся свалена неработеща бензинова помпа

Мнениеот Lisho » Вто 10 авг 2010 9:49

brad4edat написа:...от тук следва и BUSTED на мита че ако помпата остане на сухо ще изгори!! Доста разпространен мит след умните авто "майстори" ...

Е така си е няма да изгори :wink: , но ще и се случат други технически неблагополучия с последващи финансови изненади.Помпата беше от VW Passat RP 1,8 Mi 66kW 89г. И на 1-2 пъти съм се прибирал почти на бензинови изпарения.Иначе на драго сърце бих ти подарил всичко което е останало от нея, но като гледам доста се различава от този Bosch.

krasi9
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот krasi9 » Вто 10 авг 2010 16:08

http://img23.imageshack.us/i/imgp5359.jpg/
http://img821.imageshack.us/i/imgp5361.jpg/
http://img683.imageshack.us/i/imgp5362.jpg/
ако искаш ти я давам, но както виждаш на първата снимка е счупено това отбелязано с червена стрелка
иначе помпата е от Б4 АБС мотор

0897937137

Потребителски аватар
brad4edat
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот brad4edat » Вто 10 авг 2010 18:47

Колега Lisho и двата вида помпи които си посочил въобще вътрешно не са като моята, няма да ми свършат работа. Мерси за вниманието все пак.

А до другия колега krasi9 с отчупената помпа, ти ли я изкърти така като си я изкарвал:)
Помпата напълно спряла ли беше преди да я извадиш.
Чакам още един два човека да ми изпратят снимки до ден два, да видя и тяхните помпи кои тип са, и ще се дооточним коя или кой ще взема :)

krasi9
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот krasi9 » Вто 10 авг 2010 20:08

работеше но бушона ми гореше непрекъснато
"майстор" ми я сваля :)
катоя свали я пробва на акумолатора и работеше

Потребителски аватар
brad4edat
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот brad4edat » Вто 10 авг 2010 21:58

ок утре ще ти звънна да се разберем точно за помпата;)

от един друг колега също ще взема и неговата най вероятно тези дни;)

Иначе да добавя че маркучетата на бензинопроводите в резервоара са много твърди, и ако не са нагряти предварително и внимателно с запалка от разстояние за да омекнат, ще се счупи щyцерчето на помпата както е било при теб когато сте я напъвали да я разглобите;)

Потребителски аватар
Stambo_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stambo_ » Чет 12 авг 2010 12:46

"Понеже чакам до няколко седмици да получа новата си бензинова помпа за passat B4 от америка"
Че оригиналната помпа не е ли бош -Компанията е създадена през 1886 в Щутгарт от Роберт Бош (1861-1942) като “Работилница за прецизна механика и електро инженерство” Мини през Разград и ще ти подаря една неработеща от Б3(БОШ), а тя е същата като на голф3 и голф4, като разликата е в нивомера- по различен начин е огънато рамото. За връзка ползвай Скйпа. Моята е като тази на публикуваните по горе снимки.

Потребителски аватар
brad4edat
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот brad4edat » Чет 12 авг 2010 22:50

Е те оригиналните са или BOSH -300лв, или VDO-400лв. Звучи добре цената нали:))
За това от USA за 150-200лв.
Нямам път покрай твоя град, а и до тогава вече няма да имам нужда от нея, но мерси все пак за вниманието :да:

Потребителски аватар
shareez
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот shareez » Пет 13 авг 2010 20:59

ей стига сте се вкарвали в разни филми отварял сьм помпи опели wv сменял сьм четки колектори и сьм ги затварял работят който ще я прави ще яправи

Потребителски аватар
brad4edat
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот brad4edat » Пет 13 авг 2010 22:49

Колега shareez, заменял ли си колектор на ротора на помпа на VW??? За опела незнам как е но за VW тоя пуст ротор на доста места го носих и никой не можа да намери нов такъв колектор да се подмени. Гледаха, мериха, търсиха, питаха и нищо-нищо. Бил нестандартно голям и широк за такова малко електромоторче уж и за това немогат да го подменят?!?!??!

Ако си заменял такъв колектор, дай инфо?? Откаде го намери, как го подмени, колко пари и тем подобни неща?

Потребителски аватар
enigma79
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот enigma79 » Пет 13 авг 2010 22:53

shareez написа:ей стига сте се вкарвали в разни филми отварял сьм помпи опели wv сменял сьм четки колектори и сьм ги затварял работят който ще я прави ще яправи

Доста нахакано изказване,ама без факти си е едно,нищо :screwy Като можеш и знаеш не можеш ли да обясниш и да помогнеш по този начин на колегите с този проблем :screwy
Извинявам се за спама,ама не се сдържах,уж форума е да си помагаме,ама за някои е поле за изява :screwy

Потребителски аватар
muns61
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот muns61 » Пет 13 авг 2010 23:51

Добре, отварял съм и аз. Даже в момента карам с рециклирана. Ако си я правиш за теб - става, особено ако имаш свободно време. Ако предлагаш услуга - не си струва. Успеваемостта е две - трети и ще има недоволни. Китайчетата работят нормално. Вярно, че има брак, ама за тази цена... А който си мисли, че за 150 - 200 лв купува щатска... Може да е под контрол на американска фирма, ама пак е от евтин производител. Резервните части нямат нищо общо с оригиналните за първо вграждане.
Впрочем, Гейтс са затворили последният си завод в щатите 1994 г. Познайте къде е изнесено производството... А Гейтс са измислили назъбения ремък!
:beer

angel1223
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот angel1223 » Вто 17 авг 2010 15:56

то е ясно къде в Китай .снощи казаха по новините че Китай става втора икономика. познайте оттук наттък какво ще става с качеството!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Потребителски аватар
brad4edat
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот brad4edat » Нед 22 авг 2010 13:19

Колега krasi9 днес отидах и взех помпата. Отворих я и се оказа че твоята помпа е била износена ама до абсолютния минимум. Медните ламелки се бяха изтънили като лист, чак прозираше основата под тях, а вътре в самата помпа намерих отчупени парченца от ламелите. Явно като са се изтънили толкова много четките са отчупили части от тях и те се бяха забили в намотките на ротора( за това ти е горял често бушона- междунамотково късо). Друго парченце пък се беше забило и замазало в самия четкодържач. Утре ще приложа снимки че днес неможах да снимам, падна ми батерията на телефона.

Почистих това дето беше останало от ламелите и се показаха медните вложки-шпилки ли каналчета ли незнам как да ги кажа, ще видите на смиките утре. Те самите са вкараи на 2-3 мм дълбочина в колектора на самия ротор. Интересно след като се почистят и сложат хубави нови по дълги четки, дали че варти моторчето и така?!??!?

Потребителски аватар
Emo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Emo » Вто 24 авг 2010 13:33

Здраейте, и извинете за намесата, аз имам един въпрос към, Брат4едат. На снимките на, които си показал как свалянето напомпата, как от картинка едно (след свалянето на ламаринения капак с трите винта) се стига до картинка две, извадена помпата с нивомера и прочее. Пластмасовата гривна ли се развива, какво се прави, аз стигнах до там и спрях, инак помпата ми е заминала отпреди 1-2 месеца, а идва зима и трябва да се сменя. Ще я разгледам, може и да я отремонтирам, ако има мегдан.

Благодаря предварително.

Успех.

Потребителски аватар
brad4edat
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот brad4edat » Пон 30 авг 2010 23:16

оххх колега одавна си писал, но все пак.
1 завърта се голямата пластмасова гайка от снимка едно по посока на стрелките на нея( мисля че се отвиваше наляво). По лесно е да се отвие като се почукне внимателно по ребрата с ръбесто буково трупченце и лек чук.
2 хваща се здраво и внимателно самата помпа в дъното на резервоара и се завърта целия кожух наляво докато се освободи. Около 6-7см наляво и помпата излиза. Внимава се да не се изкриви или повреди нивомера по време на захвата.

Върни се в “Passat”