Гръцки полицаи свалят BG номера

Маршрути, хотели, заведения, проблеми на пътя
mufin
Автомобил:
Двигател:

Re: Гръцки полицаи свалят BG номера

Мнениеот mufin » Пет 13 авг 2010 15:09

А този патрул, който трябва да е напред как не го видях.
Пък и да ти кажа не съм спазвал много-много ограниченията, не за друго, а защото самите гърци не ги спазват. Никой не ме е засичал от частна кола и не ме е чакал напред.
За толкова път все щях да срещна някъде някой спрян и в процес на глобяване и изкъртване на номера.
А аз не видях никъде нито патрул, нито спрян за глоба.
По принцип тук всяко лято ни плашат че там глобяват яко българите, че има чревни заболявания, миналата година шап, тази година - нилска треска.
Само и само да не ходим там на море.
Е, да ама аз трета година ходя там и нищо от тия глупости не съм видял.
И за толкова време никога не са ме спирали полицаи

За сравнение след влизането ми в България видях засади още в Сандански, след това в Дупница и на три места по пътя София - Търново

Потребителски аватар
hooligans
Автомобил: VW Polo Harlekin 1996
Двигател: 1.6 AEE

Мнениеот hooligans » Пет 13 авг 2010 15:21

просто си имал късмет
аз нямах

Потребителски аватар
shemkov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот shemkov » Съб 14 авг 2010 9:42

Колеги не говорете така.
Всеки който е карал в Гърция знае какви каруцари са нито ограничения спазват нито знаци. Отидете в първия град след границата и ще видите за какво става на въпрос.
Просто Гърците не почитат Българите и когато спрът бг кола се чудят за какво да се захванат.
Сега глобявали за затъмнени задни стъкла .... 200 евро глова и трябва да свалиш фолиото пред полицая - лично познавам бг полицай който си плати глобата и свали фолиото пред GR полиция и междодругото след 1 седмица в Сандански засякох гръцка кола с затъмнени задни стъкла както и заден прозорец...... Обеждавайте ме после, че Гърците спазват правилата кадърни са на нас Българите.
Но все някога нещата ще се обърнат.

Потребителски аватар
valsn
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот valsn » Нед 15 авг 2010 15:08

Време е сега българското Министерство на външните работи да провери дали наистина има сегрегация спрямо нашите шофьори в Гърция и да вземе съответните мерки.

Цялата статия:
http://news.ibox.bg/columnist/id_1741209519

Потребителски аватар
valsn
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот valsn » Нед 15 авг 2010 15:20

Ето че имало начин, но трябва да се случи на ниво "министри":
http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=240867

Потребителски аватар
Muncho
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Muncho » Пон 16 авг 2010 9:38

Собственик на кола “Ферари” профучал покрай скрития радар на пътна полиция с 250 км/ч по пътя Промахон-Серес. Той е бил задържан километри по-нататък от друга полицейска двойка. Нашенецът бил арестуван, книжката му била отнета и бил съден по наказателния кодекс.

Ейййй... молодец бре :applause: :applause: :applause:
капа му свалям!

Как па за толкова години не се намери един шапкар да спре и да глоби някой от тия с фераритата и другите суперавтомобили :beat_butt2

Потребителски аватар
ChimeyJimmey
Автомобил: торанага
Двигател: AXQ

Мнениеот ChimeyJimmey » Пон 16 авг 2010 9:54

Аз пък свалям капа на гръцките полицаи.
Където има престъпление, трябва да има и наказание.

Потребителски аватар
valsn
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот valsn » Пон 16 авг 2010 19:10

Едно е ясно - тук Българската държава би могла да се намеси и да за защити гражданите си.

mufin
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mufin » Пон 16 авг 2010 19:12

shemkov написа:Колеги не говорете така.
Всеки който е карал в Гърция знае какви каруцари са нито ограничения спазват нито знаци. Отидете в първия град след границата и ще видите за какво става на въпрос.
Просто Гърците не почитат Българите и когато спрът бг кола се чудят за какво да се захванат.
Сега глобявали за затъмнени задни стъкла .... 200 евро глова и трябва да свалиш фолиото пред полицая - лично познавам бг полицай който си плати глобата и свали фолиото пред GR полиция и междодругото след 1 седмица в Сандански засякох гръцка кола с затъмнени задни стъкла както и заден прозорец...... Обеждавайте ме после, че Гърците спазват правилата кадърни са на нас Българите.
Но все някога нещата ще се обърнат.

Моята кола е със затъмнени задни стъкла.
Никой нищо не ми каза, камо ли глоба
Специално преди да тръгна питах познат в гърция дали има проблем за тия стъкла - каза ми че няма за задните изобщо.
Да - сигурно глобяват, но според мен само ако по български се правиш на голям мъж.
Аз съм карал по всички магистрали, по много първокласни и второкласни пътища, в Александропул, Кавала, Драма, Солун, Ксанти, Лариса и Йоанина
Като си караш без да притесняваш останалите - няма проблеми
В Гърция се кара много по-спокойно - и заради пътищата и заради шофьорите

Потребителски аватар
sam_boha
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот sam_boha » Пон 16 авг 2010 19:20

valsn написа:Едно е ясно - тук Българската държава би могла да се намеси и да за защити гражданите си.

За какво ? Че управлява автомобил без книжка ? Или , че кара с фалшива такава ? За момченцето е по-добре да не го подхваща държавата , че го чакат неприятни изненади .

theultimate
Автомобил: Passat B7
Двигател: CFFB

Мнениеот theultimate » Пон 16 авг 2010 20:29

Истината е някъде по средата. Почти всички сме свикнали да караме айляк - постоянно с някое дребно нарушение - колан, телефон, фолио, аптечка, пожарогасител,халогени. Общо взето те спират веднъж в годината, акта ако изобщо го има е 50лв макс. А там не става. 5-6 пъти ходих на Гърция и нямаше проблеми. Ама пенсионерската - пише 50, карам с 50 ако ще да ме псуват. Ама там можех да си подържам 90-100 през цялото време - нещо което тук постигам с постоянни нарушения заради скапания път, който в повечето случай е еднолентов, минава през села и постоянно има 60-60-60...

Така че не правете аналогия с тук - тук ако спазваш всичко - средна скорост 50 макс ти е гарантирана. Там може и да караш нормално и пак да се движиш прилично. За да се приложат драконови мерки тук е редно първо да построят пътища...

Потребителски аватар
shemkov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот shemkov » Вто 17 авг 2010 12:29

sam_boha написа:
valsn написа:Моята кола е със затъмнени задни стъкла.
Никой нищо не ми каза, камо ли глоба
Специално преди да тръгна питах познат в гърция дали има проблем за тия стъкла - каза ми че няма за задните изобщо.
Да - сигурно глобяват, но според мен само ако по български се правиш на голям мъж.
Аз съм карал по всички магистрали, по много първокласни и второкласни пътища, в Александропул, Кавала, Драма, Солун, Ксанти, Лариса и Йоанина
Като си караш без да притесняваш останалите - няма проблеми
В Гърция се кара много по-спокойно - и заради пътищата и заради шофьорите
.

колега тези реформи са от скоро

Последна промяна от shemkov на Чет 19 авг 2010 23:53, променено общо 2 пъти.

Потребителски аватар
bobocamaro
R.I.P
Автомобил: Golf 3 GTI
Двигател: 2E

Мнениеот bobocamaro » Чет 19 авг 2010 8:26

valsn написа:Едно е ясно - тук Българската държава би могла да се намеси и да за защити гражданите си.

Заради такива малоумници ще и е трудно на държавата ни :banghead: http://dnes.dir.bg/news/gartzia-pozhar-6931930 .Извинявам се за оффа,но нещата са навързани.

Потребителски аватар
bobich
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBAB

Мнениеот bobich » Вто 24 авг 2010 22:58

mufin написа:Всеки път се чудя на такива "новини" - сваляли номера на българи избирателно?!?!?!

Само преди 10 дни се върнах от 15 дневна обиколка почти из цяла Гърция
Малко истински факти:

Имат много строги закони с много солени глоби.
Имат нормални полицаи, които не се крият по трънките за да те пипнат с 20 превишение. ПРЕЗ ЦЯЛОТО ВРЕМЕ (3000 км) не видях засада с радар. Пътни полицаи видях само около стачкуващите тираджии
Самите гърци не спазват много ограниченията за скорост, кара се бързо но доста по-спокойно и толерантно. Без селската агресия на българи и румънци
Свалят номера, защото и аз видях много коли без номера и всичките бяха гръцки. Един единствен път бях свидетел на сваляне на номер - грък беше спрял като втора кола пред магазин (запушил движението). Така че няма никаква избирателност.

Наслушах се на всякакви легенди - не пускали със затъмнени прозорци (даже някакви кавали от Златоград раздавали листовки с предупреждения), чакали българите преди Солун и ги деряли по 400 евро....
Истината е че там се кара спокойно и влизането в България предизвиква колики само при представата за селски рацери с "тунинговани" трошки и огладнели катаджии, дебнещи за дребни нарушения и забравили че основната им роля е да създават ред.

Това което искам да добавя към обясненията на колегата е това, че аз от 3-4 години съм ходил 4-5 пъти до Атина през Свиленград и съм свидетел на това което е писал колегата:
Опитвам се да спазвам правилата навсякъде , но ми се струва , че само аз го правя на пътя, гърците карат бързичко (на магистралата около 140-150км/ч и да ви кажа рядко изпреварвам някой) , но е факт , че движението е доста спокойно, спрямо това в БГ. Спирали са ме няколко пъти , но да чукна на дърво само за проверка и всичко е ОК..... :bowdown

П.П. и винаги съм с тъмни стъкла..... :oops:

Последна промяна от bobich на Вто 24 авг 2010 23:26, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
mupk0
Автомобил: Mercedes Benz S202
Двигател: C200 Kompressor
Контакти:

Мнениеот mupk0 » Вто 24 авг 2010 23:15

Днес пътувах от Свиленград до Александрополис.Карах според ограничения именно заради тази тема и станах свидел как българи прелетяват покрай мене,а гърците направо не им виждах номерата.Не намаляха дори и на знаците камера.Засади полицейски нямаше,а само на връщане на един от 3те пункта покрай които се минава,имаше полицай,но те си стояха кротко и оглеждаха.

Върни се в “Пътеводител”