1z с чип въпрос към просветените

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Потребителски аватар
fox_vt
Автомобил: Seat Toledo
Двигател: AHU 97

Re: въпрос към просветените за 1z

Мнениеот fox_vt » Чет 24 юни 2010 11:50

Хмм принципно има логика в това то така и не се разбра след като се махне датчика компа откъде разбира колко е скороста :roll: .Хората правещи чипове и които разбират от тая работа могат да кажат има ли такова нещо или такава карта която да е резервен план за ЕКУ то.А иначе мисълта ми беше за чипа такава понеже има доста колеги с поне 3 различни тунери така да се каже и ако има грешка в пренаписването на някоя от картите то значи и тримата тунери са се учили от едно и също място демек допускат една и съща грешка един вид.Което е малко странно някак си :|

Потребителски аватар
shaquile
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот shaquile » Чет 24 юни 2010 12:38

fox_vt написа:Хмм принципно има логика в това то така и не се разбра след като се махне датчика компа откъде разбира колко е скороста :roll: .Хората правещи чипове и които разбират от тая работа могат да кажат има ли такова нещо или такава карта която да е резервен план за ЕКУ то.А иначе мисълта ми беше за чипа такава понеже има доста колеги с поне 3 различни тунери така да се каже и ако има грешка в пренаписването на някоя от картите то значи и тримата тунери са се учили от едно и също място демек допускат една и съща грешка един вид.Което е малко странно някак си :|

да кажат тия хора,защото когато даваш и незнаеш кво получаваш си е не тъпо ми незам кво да кажа.за тия които "пишат чипове" ,със сигурност знаят за тия които "преписват" незнам.
РЕСПЕКТ към можещите и знаещите!!!!!

Потребителски аватар
shaquile
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот shaquile » Вто 06 юли 2010 7:37

и още нещо когато откача датчика на скороста,колата става осезаемо по пъргава.само дето на първа и втора се усеща едно приритване,свиква се ама дразни.

Потребителски аватар
shaquile
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот shaquile » Чет 22 юли 2010 7:34

затваряме темата,прекъсва се кабела за темпомата от таблото към компа и го няма шибаното тресене.кабел бялосин на гнездо 43

Потребителски аватар
fox_vt

Мнениеот fox_vt » Пет 23 юли 2010 11:53

хехе брао на тебе а за тези които нямат темпомат и даже нямат прекарани кабели за темпомат от компа кво да прекъснем.Това гнездо 43 от буксата на компа ли е и ако да кабела само за темпомата ли е по схема че нямам налична схема в момента.

Потребителски аватар
shaquile
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот shaquile » Пет 23 юли 2010 16:36

fox_vt написа:хехе брао на тебе а за тези които нямат темпомат и даже нямат прекарани кабели за темпомат от компа кво да прекъснем.Това гнездо 43 от буксата на компа ли е и ако да кабела само за темпомата ли е по схема че нямам налична схема в момента.

браво,браво ама статистиката показва че тези 1зетки с жило към скоростомера го нямат това притрисане.
от буксата на компа е и е само за темпомата.за по сигурно провери и ти ауто датата,че ел техниката не ми е сила много,да не ме псувате после.на мойта кола нищо не и стана :lol: :D

Потребителски аватар
fox_vt

Мнениеот fox_vt » Пет 23 юли 2010 22:31

mhihi mhihi тука мисля имаш грешка мойта по талон е АХУ но по табелката на купето е 1з със жило е и тресе като подивяла изчезва само след откачане датчика на скороста който е на таблото.Понеже неможях да намеря друг такъв а новия си е цифра от 60 нагоре съм решил да заеба темпомата(дет го нямам)средния и моментния разход както и половината показания на борда зависими от скороста за да е пътуването с тая кола наистина приятно.

Потребителски аватар
shaquile
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот shaquile » Нед 25 юли 2010 16:25

fox_vt написа:mhihi mhihi тука мисля имаш грешка мойта по талон е АХУ но по табелката на купето е 1з със жило е и тресе като подивяла изчезва само след откачане датчика на скороста който е на таблото.Понеже неможях да намеря друг такъв а новия си е цифра от 60 нагоре съм решил да заеба темпомата(дет го нямам)средния и моментния разход както и половината показания на борда зависими от скороста за да е пътуването с тая кола наистина приятно.

така да е ,не споря щом не съм сигурен.да му мислят тези дет са с борд аз съм без.тоя проблем наистина ме изкара извън нерви

Потребителски аватар
Spas
Модератор
Модератор
Автомобил: VW Golf 2
Двигател: 1800 RP

Мнениеот Spas » Нед 25 юли 2010 17:56

shaquile написа:
ifidik написа:болежките на 1з са няколко с това претрисане.има значение дали е на втора ,трета.дали е само на четвърта или пета предавка.дали можеш да караш на трета с 40км/ч и колко ли още симптома.ако беше поразровил с търсачката щеше да дадеш повече инфо за твоето тресене, за да се видиш от кои е.определено не мисля,че ще се справиш сам.

пробвай да откачиш буксата на датчика за километража и кажи когато не работи скоростомера дали имаш претрисане.

когато е откачен скоростомера това го притрисане го няма.появява се нещо друго.при подаване на газ на ниска предавка се появи нещо като "ритане"-друга дума неможах да намеря,ама ти знаеш за какво говоря

Колега "ifidik", след като колегата ти каза, че когато е откачен скоростомер-а, това притрисане го няма, ще обясниш ли на колегата къде е проблема?

Потребителски аватар
shaquile
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот shaquile » Пон 26 юли 2010 16:52

idiotchooo написа:
shaquile написа:
ifidik написа:болежките на 1з са няколко с това претрисане.има значение дали е на втора ,трета.дали е само на четвърта или пета предавка.дали можеш да караш на трета с 40км/ч и колко ли още симптома.ако беше поразровил с търсачката щеше да дадеш повече инфо за твоето тресене, за да се видиш от кои е.определено не мисля,че ще се справиш сам.

пробвай да откачиш буксата на датчика за километража и кажи когато не работи скоростомера дали имаш претрисане.

когато е откачен скоростомера това го притрисане го няма.появява се нещо друго.при подаване на газ на ниска предавка се появи нещо като "ритане"-друга дума неможах да намеря,ама ти знаеш за какво говоря

Колега "ifidik", след като колегата ти каза, че когато е откачен скоростомер-а, това притрисане го няма, ще обясниш ли на колегата къде е проблема?

не че го няма просто се мести в друг диапазон,на 1 и 2 с леко подаване на газта.но по добре там отколкото на 5та с 2000об.благодаря на ''андонов'' и "брезел " за вниманието.
ПС.сега обаче като го прекъснахме от таблото аирбега нещо почна да се шашка.

Потребителски аватар
shaquile
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот shaquile » Пет 13 авг 2010 15:26

НЕ режете кабела.защото:
1.АБС-а работи само когато си подал гаста
2.АИРБЕГА също тогава се включва,само когато подаваш газ
3.и най важното за мен,затова днес си запоих кабела.КЛИМАТИКА изключва на 110км/ч.

слаед запояването на кабела всичко се оправи,разбира се притрисането също :lol:
поне това забелязах аз,може да има и други негативи които не съм видял.

Потребителски аватар
Andonov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Andonov » Пет 13 авг 2010 17:55

Нещо не се връзват нещата с кабела за скоростомера.
Нито климата, нито еърбеците нито АБС се влияе от това.
Прекъснах и на друг такъв пасат (както и на моя де)и всичко си работи.

Потребителски аватар
shaquile
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот shaquile » Пет 13 авг 2010 18:35

Andonov написа:Нещо не се връзват нещата с кабела за скоростомера.
Нито климата, нито еърбеците нито АБС се влияе от това.
Прекъснах и на друг такъв пасат (както и на моя де)и всичко си работи.

на кой бе жоро.този път повярвай без съмнения.климата отказа още като го прекъснахме ако помниш.а ти от къде знаеш за климата като твоя нямаше.и как да не се влияят аирбеците и абс-а като те не включват от 0км/ч а от 40 ли беше незнам точно.

Потребителски аватар
Andonov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Andonov » Пет 13 авг 2010 20:16

Другия пасат има клима. Ти писа че след 110км/ч ти спира климата, а той не работеше още на място.

АБС-а няма нищо общо с тази скорост. Той самия си мери скоростта и то на всяко колело и започва да работи някъде след 4-5 км/ч. Така че не подвеждай колегите. Моя и на други с прекъснат кабел всичко си работи.

Може да питаш тук във форума и други колеги дето са откачали скоростомера дали им спира нещо от трите неща - АБС, КЛИМАТИК И ЕЪРБЕГ.

Потребителски аватар
fox_vt

Мнениеот fox_vt » Нед 15 авг 2010 11:42

Само за сведение този кабел дето сте прекъснали да не е кабела който идва от датчика за скороста(който вече липсва при мен),щото ако е така аз нямам клима но абс и еърбега си работят :roll:

Върни се в “Дизелови агрегати”