Какво е значението от къде е вноса?

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
Ljubon
Автомобил:
Двигател:

Re: Какво е значението от къде е вноса?

Мнениеот Ljubon » Сря 11 авг 2010 19:11

Velko написа:... Номера е да се гледа при покупката. :beer

Това много помага, особено ако я гледа опитен човек, но не всичко може да се види... Както за една жена се разбира, че е бременна малко по-късно. :D

Потребителски аватар
yoan4o
магистрален бандит
Автомобил: 2018 Arteon R 335 + 2017 e-Up
Двигател: Много газ и всичко ток

Мнениеот yoan4o » Чет 12 авг 2010 8:40

Всичко е много субективно по въпроса.
Като цяло аз лично предпочитам да сменя мотора, отколкото да кърпя ламарини.......и гнил кош.
Друг е въпроса, че модерните коли са почти пластмасови с алуминиев чаркуляци и надали ще имат подобни проблеми!

Потребителски аватар
Бързият
Вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Бързият » Чет 12 авг 2010 18:06

Предпочитам 1 път да направя мотора както трябва, АКО се наложи.
От колкото всяка пролет да кърпя ламарини. При всяко пипане за работа по окачването да ми остават по една шепа скъсани болтове, тръбички на спирачки чупещи се като солети, изгнили носачи и т.н. Е ако ще в Германия и Австрия моторите да са им чисто нови е НЕ МЕРСИ! Което също е мит че се пазят :wink: Кола твърдо от Италия! :wink:

Потребителски аватар
muns61
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот muns61 » Чет 12 авг 2010 19:40

Бързият написа:Предпочитам 1 път да направя мотора както трябва, АКО се наложи.
От колкото всяка пролет да кърпя ламарини. При всяко пипане за работа по окачването да ми остават по една шепа скъсани болтове, тръбички на спирачки чупещи се като солети, изгнили носачи и т.н. Е ако ще в Германия и Австрия моторите да са им чисто нови е НЕ МЕРСИ! Което също е мит че се пазят :wink: Кола твърдо от Италия! :wink:

:beer :beer

Потребителски аватар
Bai Sando
Автомобил: Audi A 3
Двигател: 2000 TDI 2006г

Мнениеот Bai Sando » Чет 12 авг 2010 21:16

На скоро един приятел си взе кола.Гледахме около 10-тина,половината бяха от Германия,другите от Италия.Познайте на кои от долу всичко беше ЛЕШ,а иначе мотор,интериор,клима всичко О.К. освен тенекиите.Става въпрос за Голф 3.Накрая случайно попаднахме на една Антика 1.8 ABS 91г. от първите 3-ки,внос от Италия и познайте,няма и една ръждичка,а интериора е доста захабен,от което съдя ,че е карана яко :wink: И моя дръгел е от Италия и от долу е като чисто нова дето се вика.Италианката според мен е по-добрия избор :beer

Потребителски аватар
Deo88
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Deo88 » Пет 13 авг 2010 12:21

И нашият Голф като го купихме някога , по спомени от баща ми , ми беше казвал , че е купувана от Италия . От долу нямаше забележки ! Даже преди години като я карахме на преглед , всички си мислеха , че е 90-91-ва година , и като чуха коя е всъщност останаха изумени :shock

До някъде е и до въпрос на поддръжка .

Незнам , но ако някои сега ми каже , че колите във Лондон са в перфектно състояние спрямо тенекийте , няма как да не му се изсмея .

Потребителски аватар
yoan4o
магистрален бандит
Автомобил: 2018 Arteon R 335 + 2017 e-Up
Двигател: Много газ и всичко ток

Мнениеот yoan4o » Пет 13 авг 2010 12:58

Deo88 написа:
Незнам , но ако някои сега ми каже , че колите във Лондон са в перфектно състояние спрямо тенекийте , няма как да не му се изсмея .

И защо така смяташ?
Ти география учил ли си?
Знаеш ли колко пъти вали сняг през годината в Лондон и с какво обработват Англичаните, когато това стане!?

Потребителски аватар
ivo_555
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ivo_555 » Пет 13 авг 2010 13:09

Моята е от Италия, ръжда никаква, с мотора проблеми съм нямал, ама то там отведнъж идват! :D

Потребителски аватар
Golfer_pz
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Golfer_pz » Пет 13 авг 2010 20:17

ivo_555 написа:Моята е от Италия, ръжда никаква, с мотора проблеми съм нямал, ама то там отведнъж идват! :D

И аз съм така :lol: mhihi

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Пет 13 авг 2010 20:37

Моята е от Холандия, оттам май е по-добре отколкото от Италия и Германия mhihi Сняг нЕма никога там, пък и май не са такива мърлячи като италианците... :beer

Потребителски аватар
ivo_555
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ivo_555 » Пет 13 авг 2010 20:39

Golfer_pz написа:
ivo_555 написа:Моята е от Италия, ръжда никаква, с мотора проблеми съм нямал, ама то там отведнъж идват! :D

И аз съм така :lol: mhihi

Като кажа на някой че имам Сеат, че и от Италия, ма те много ръждясвали, ма тенекиджиите много им се радвали, амортисьорите им изскачали през бомбетата...дрън дрън, нищо такова няма!

Потребителски аватар
Ljubon
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ljubon » Пет 13 авг 2010 20:49

Deo88 написа:Незнам , но ако някои сега ми каже , че колите във Лондон са в перфектно състояние спрямо тенекийте , няма как да не му се изсмея .

Да, аз ще ти кажа и не бързай да се смееш! Това твое твърдение от собсвен опит ли е или някой ти го е казал? Да не се повтаряме, колега по-горе те е светнал за Лондон, аз бих добавил - цяла Англия. Само ще цитирам един колега от друг форум, защото мнението му е много точно:

"В UK колите са уникални, въпреки доста навъртяните мили по английските пътища, старите коли са запазени все едно са на по 3 години експлоатация, аз лично обаче съм купувал и коли, които са били пълни кокошкарници, но само отвътре, след качествено изпиране са почти нови. Голямо предимство е, че в UK има спецове, които се грижат за автопарка. Повярвайте ми, няма такива по целия свят. Наскоро купих 13-годишна кола, ами беше перфектно поддържана, чак беше гресирана по цялото шаси, сменени всички консумативи.....
Това не може да се случи и в Германия, или ако се случи, то ще е на тройна цена."

Потребителски аватар
muns61
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот muns61 » Пет 13 авг 2010 20:55

Сеатите ръждясват, но тези от Австрия и Германия. Италианките са прилични.
Най - ръждивите VW - това е австрийско Венто. Явно, спестена е някоя обработка на купето. На Пасат В3 не съм сменял никога прагове заради ръжда, на Голф 2 - рядко. На Венто - по -често. Конкурират се с Форд и Опел.
За поддръжката. Германците не се това, което бяха. От там съм виждал много занемарени коли. Всичко е до късмет, но знайте, че търговците вземат най - евтиното!

sandutzito1
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот sandutzito1 » Съб 14 авг 2010 14:05

Всичко зависи от предишния собственник как е подържал колата , хубави и подържани коли има навсякъде без значение в коя държава са карани. :)

Потребителски аватар
vwfena
Автомобил: VW passat
Двигател: PB 1991
Контакти:

Мнениеот vwfena » Съб 14 авг 2010 16:33

Според мен няма значение от къде е внос колата, навсякъде има читави коли.Всичко е до късмет и оглеждане и проверяване преди покупката, но според мен най вече късмет.

Върни се в “ОФФ-Топик - други”