! ИДИОТИ НА ПЪТЯ !

Маршрути, хотели, заведения, проблеми на пътя
Потребителски аватар
escrime
Автомобил: X218 [ex VW137 R53 typ53i]
Двигател: OM642

Re: ! ИДИОТИ НА ПЪТЯ !

Мнениеот escrime » Пон 19 юли 2010 10:08

Вчера вечерта около 22 ч. аз бях идиот на пътя, за което искам да се извиня.

Помислих, че съм изгубил портфейла си с всички документи и сериозна сума пари в брой. Осъзнах го на път за студентски (до OMV) и ми се наложи да се върна в Младост. Предвид притеснението си карах бързо, изпреварих няколко коли, минах с клаксон на жълто към червено на 2 светофара. Облекчението ми като видях портфейла вкъщи на масата беше огромно, но ми остана горчивината от глупашкото бързо шофиране.

Никого не застраших, дори и за момент, но със сигурност е имало възмутени хора от поведението ми снощи.

Разбирам ги. И аз мразя такива изпълнения.

Извинявам се.

Петре
Автомобил: Golf II
Двигател:

Мнениеот Петре » Чет 22 юли 2010 7:13

Благодаря ти Боже,че направи княжевските жени толкова умни и им даде по един гоУф.
Изображение

Потребителски аватар
STEFFO
Автомобил: VW Passat B5
Двигател: 1.8T AEB 98

Мнениеот STEFFO » Пет 30 юли 2010 16:56

Няма да коментирам, защото останах без думи като го прочетох...

http://zoosviat.com/ScreenHunter_01%20J ... 015.33.gif

Потребителски аватар
SmartShop
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот SmartShop » Съб 31 юли 2010 13:27

Положението ще е същото докато не се вземат сериозни мерки. Пример:
-Отнемаш предимство - 1500лв и 1 година без книжка;
-Изпреварваш неправилно (коли в насрещното) - 3000лв и 6 години без книжка;
-Неработещи стопове или неизползвани мигачи - 1000лв;
-Минаване на червено - 2000лв и 2 години без книжка;
-Превишена скорост - за всеки +10 км по 1000 лв + по 6 месеца без книжка;

Идеята е ясна. Малоумници и самоубийци винаги ще има. Те са специален вид животни, незачитащи никой освен себе си. Повечето избиват комкплекси, с на тати колата. Та тези животни ги боли само от това да им вземеш ПАРИТЕ. Без пари и книжка са прости, комплексирани, жалки и най-важното кротки животинки!

ПС: Ако нарушенията са извършени от жена - всичко х2 :)

Последна промяна от Pichaga на Съб 31 юли 2010 15:23, променено общо 1 път.
Причина: по темата без отклонения

theultimate
Автомобил: Passat B7
Двигател: CFFB

Мнениеот theultimate » Съб 31 юли 2010 13:45

Не е проблема в размера на глобата. Всеки ако го глобяваха за всяко извършено нарушение, повечето да сме фалирали одавна :mrgreen:

Положението ще е такова докато не заменят засадите и почерпките с модерни радари и камери.

cacho
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот cacho » Съб 31 юли 2010 13:52

Методите ти са неприложими.
Със сроковете за отнемане стават, но глобите са високи.
Няма начин глобата за нарушение на пътя без ПТП или инцидент да са n кратни на средната заплата в държавата.
Проблема не е в закона, ниските глоби или подобен.
Проблема си е в контролната система и прилагането на закона. Там е гнило и тия с джиБовете винаги ще са с предимство.
Докато основен фактор за да влезеш в системата на КАТ и МВР са връзките, а не личните качества на човека, проблема ще виси. Вдигането на глобите плаши само и единствено изрядния и отруден човечец.
Корупцията и неадекватността(алчността) на КАТ-аджиите е основния проблем, както и корупционните схеми в системата. Лично познавам няколко служители в системата и нито един от тях не спазва никакви правила и ограничения! Освен това автомобилите им са за спиране от движение(няма винетки, граждански,прегледи, тъмни стъкла... Един по-висш служител дори кара със стари немски номера десетина години, вече 4-ти автомобил сменя, номерата-не. Местния ни 'квартален' търкаля едно пежо с изтекли временни номера от 2007г, което му изостана от алъш-вериша с коли :shock)
Аз ли да плащам 2000лв глоба за без колан?

Потребителски аватар
Muku
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Muku » Съб 31 юли 2010 14:27

Хайде и аз да споделя две случки в една от които бях пряк участник :?
1- петък 13-ти декември, часът беше след 19:30 (съответно е тъмно вече) и аз се прибирам със служебната баничарка (рено канго) към склада да си разтоваря стълбата и да се прибирам. Бул. Одрин го знаят всички бургазлии колко е хубав за каране особено в района около жп-прелезите (повечето от тях неизползваеми с години).
Та карам си аз по този булевард, движение ... относително нормално. Пред мен Г3 (цвета е нещо като бордо) със затъмнени стъкла и пред него БМВ е60 (по-късно разбрах че са се движили заедно). И на единия прелез решавам да ги изпреваря понеже се намаля до около 5-10км/ч заради дупките. Аз съм със служебната кола => удри през дупките (гаранционна е, шефа плаща и т.н. :oops: ) пускам ляв мигач ще изпреварвам и Г3-то бибитка и ми сече пътя! Аз обаче съм решил да изпреваря: минавам на 2-ра (все пак се движим с около 20-30 все още) и заобикалям от по-далече. Изпреварвам Голфа и БМВ-то с него и си карам напред. По едно време БМВ-то ме засича и спира диагонално пред мен. Със спирането се отварят задните врати, излизат някакви хора (от тъмното забелязах само че единия е с дълга чуплива коса) и се насочват към мен. Аз си седя в колата с идеята какво може да последва :) През това време голфа е спрял до мене, отваря се моята врата и чувам само "Ти много ли бързаш бе?" И успях само да си вдигна ръцете за да си предпазя лицето....
Равносметката: сцепен нос, няколко ожулвания от опитите да ме свалят от колата и посинено око. Благодарение на колана не успяха да ме свалят, иначе не знам какво щеше да ми се случи!

И втората случка:
Прибирам се с приятелката ми от Царево към Бургас. Преди влизането в града има две прави отсечки на пътя от по около 2км всяка. Карам си аз Б3-то в дясната лента културно с около 90 и ме изпреварва един Б5.5 комби (тъмно зелено някакво). След секунда две изпреварва ме и Ауди А6 пак комби. Обае кара по-бързо и настига Б5.5цата. И от там се почва: пресветкане с фаровете, клаксони, опити да се изпревари отдясно и т.н. обаче Пасата решил, че е малко по-велик и не дава път. Заиграха си се те както си му е реда и избягаха напред.
Стигам до първия светофар ("созополския" както е известен) и нашите герои там :)
Пасата спрял в дясната лента за направо (на около 30-40м от стоп-лентата) и Аудито до него. Слиза един ... брадясал тип с порядъчно шкембе и отива да се разправят, Пасата газ с десен и влиза в отбивката за надясно и пак спира. Оня го гони и с крак в стъклото! Не знам какво са си говорили, но брадясалия се връща към колата си с жена и дете вътре, сяда и заминава напред. Пасата на свой ред както е в отбивка за надясно излиза от нея, ляв в насрещното и газ след Ауди-то .... Аз си завих наляво и се прибрах!
Та от такива случки и нищо да не направиш пак можеш да пострадаш!

Потребителски аватар
maxpayne
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот maxpayne » Нед 01 авг 2010 14:02

Muku написа:Равносметката: сцепен нос, няколко ожулвания от опитите да ме свалят от колата и посинено око. Благодарение на колана не успяха да ме свалят, иначе не знам какво щеше да ми се случи!

Ти номерата не запомни ли, жалба в полицията ала бала?

Потребителски аватар
Muku
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Muku » Нед 01 авг 2010 15:24

Мм след като разбрах кои са, се отказах :)

Потребителски аватар
hooligans
Автомобил: VW Polo Harlekin 1996
Двигател: 1.6 AEE

Мнениеот hooligans » Нед 01 авг 2010 22:33

Muku написа:Мм след като разбрах кои са, се отказах :)

е кой са па толкова велики?

Потребителски аватар
Muku
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Muku » Пон 02 авг 2010 8:17

Хора с които не си струва да се занимаваш с такива работи, защото само можеш да си навредиш.
Както и да е... радвам се че се отървах с малко!

Потребителски аватар
kofata
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kofata » Пон 02 авг 2010 14:47

Ти на това.... нос и т.н., ако викаш малко :screwy Но ти си знаеш! Сега има медий и други средства (бате Бойко). :beer

Преди малко на пешеходната пътека на търговския в люлин. Жена и мъж тръгват да пресичат по пътеката (естествено са спредимство) и се излита от светофара един гоУф, тъмносин С 1603 (нищо притв колегите :beer ), засича ги (без да ги удари :bishop ) и от отворения прозорец на колата се чува: ей патко!!! :screwy .

theultimate
Автомобил: Passat B7
Двигател: CFFB

Мнениеот theultimate » Съб 07 авг 2010 20:14

Вече нищо не ме очудва, след като блъснаха на заден ход паркирания пасат на баща ми в село Портитовци ( :screwy ) на улица, която на повечето карти не съществува и рядко минават повече от 1-2 коли дневно. И онзи имаше вид на съвсем нормален шофьор, нито беше пиян нито нищо...

Потребителски аватар
ivo_555
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ivo_555 » Съб 14 авг 2010 18:40

Днес една съседка ме помоли да и паркирам колата, та се сетих, що няма тема и за такива постъпки, няма само идиоти я!

Потребителски аватар
my heart iS iCe
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот my heart iS iCe » Нед 15 авг 2010 9:20

Днес минавам през Полицията, там спряли жена с Опел Векртра рег. но. С 9904 Пишат и акт за влизане в забранена улица, след писането на акт-а полицаите не си тръгват а си прибират чаркуляците в колата, жената през това време се качва в колата и потегля, обаче си личи че е неправоспособна да управяла колата, защото се качи върху тротоар висок 30 см. на колата и разказа играта, то не беше зверска газ какво ли не направи, едва не удари и друга кола, но Полицаите въобще не обърнаха внимание а започнаха да се смеят в колата, е това немога да го разбера. Вместо да и вземат колата и книжката те и писаха акт и я пуснаха да си ходи с колата, те това е идиоти на пътя. После имало Полиция, има заплатаджии! Дано ни пази Господ!

Върни се в “Пътеводител”