Плафона вече не гасне плавно

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
evgbg
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Плафона вече не гасне плавно

Мнениеот evgbg » Пон 16 авг 2010 14:21

Някой да разглоби плавно загасващ плафон и да каже какво има вътре :oops:

Потребителски аватар
L&R
Автомобил: CCC
Двигател:
Контакти:

Мнениеот L&R » Пон 16 авг 2010 20:11

За протокола LED се димват перфектно, ето малко демо*тук и включването е плавно защото е при отключване с алармата ;)

Потребителски аватар
mityomk
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mityomk » Пон 16 авг 2010 21:24

Не вярвам да им другаде схема за плавното гаснене, всичко е в кондензаторите и резисторите през които се зареждат и разреждат. Имам такава схема слагана допълнително вързана паралелно на плафона и при мен е така- колкото повече държа вратата отворена толкова повече свети после след зарваряне и гасненето е плавно, но не чак толкова, просто меко такова, но не задържа плавността повече от 1-1,5 секунди.При теб обаче има екстра, която аз нямам,а именно при подаване на контакт да загасне мигновенно, което пък ме води до мисълта, че може и да има другаде устройство. Провери дали до плафона има 4-ти кабел от контактния ключ, ако има значи няма друго устройство и проблема е там някъде.

Потребителски аватар
bobocamaro
R.I.P
Автомобил: Golf 3 GTI
Двигател: 2E

Мнениеот bobocamaro » Пон 16 авг 2010 21:52

Моето 2Е е 93' края,100% е със таймер без димер.Директно изхода от 555 е вързан към гейта на n моса.Дори ги няма и тея 47 ома за протокола.Тая именно писта може да се прекъсне и да се добави една RC верига,ефекта ще е плавно пускане и плавно гасене.
Апел:ако има ценител с тройка голф,с димер нека да снима платката.Вади се за минути без рискове :bowdown

Потребителски аватар
ti6ogb
Автомобил: WV Passat Variant TDI 1.9
Двигател: AVF - 2001

Мнениеот ti6ogb » Пон 16 авг 2010 22:19

Пич. аз бях с нормален плафон на Пасата, но от моргата си взех за 2 лева нов. и то заради лампата,която свети оттделно към водача.И бях учуден когато разбрах че лампата гасне чак на 5 секунда след затваряне на врата.Разрових се и видях че всичко е в една платка до лампата,и едва ли е от нещо друго , защото досега не е работила лампата така.

Потребителски аватар
evgbg
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот evgbg » Пон 16 авг 2010 23:27

bobocamaro написа:Моето 2Е е 93' края,100% е със таймер без димер.Директно изхода от 555 е вързан към гейта на n моса.Дори ги няма и тея 47 ома за протокола.Тая именно писта може да се прекъсне и да се добави една RC верига,ефекта ще е плавно пускане и плавно гасене.
Апел:ако има ценител с тройка голф,с димер нека да снима платката.Вади се за минути без рискове :bowdown

ДА КОЛЕГИ! Нека някой с плавно загасване (НЕ ЗАБАВЕНО) а плавно загасване да извади платката на плафона и да я снима или опише какво има на нея. Благодаря предварително. Това е малка екстра но много приятна!

emo-gar
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот emo-gar » Сря 18 авг 2010 21:32

Ей,ще ме накарате да нарисувам една принципна схемка,само че или с два 555 или един двоен таймер (556 май е такъв..).Единия прави задръжката,а другия е "шим".Но това е по-скоро преработка и е за "направи си сам"(даже и фото-елементче може-денем що да свети :idea: ).Но честно казано,от висотата на "средната" си възраст...абе нещо не ме вълнува толкова..абе мързи ме :oops: ,пък имам и много други дреболии за оправяне преди зимата....Ей го,тоз хубостник -хладилника-и той се "насра" нещо.. :banghead:

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”