Двигател TSI
-
- Автомобил: Opel Vectra
- Двигател: 22ZE 2009
- Контакти:
Re: Двигател TSI
Същото мисля и аз, в комбинация с ДСГ. Дано го измисля скоро 

- stavrev
- Автомобил:
- Двигател:
brabus написа:Относно Супърб и аз не бих взел с 1.4. В Октавия да, но в голямата ми малее като коне.
Според мен перфектния мотор за тази Шкода е 1.8 16V Turbo 160 кс. Разликата в цената за Амбишън изпълнение е 3200 лв. по-висока спрямо 1.4 125 кс. и човек не трябва да ги пести, защото после ще съжалява.
Съгласен съм с колегата

От Русе съм и скоро правих тест драйв на sciroco 1.4 TSI и трябва да ви кажа, че направо съм очарован.
- brabus
- R-циклопедист на VW
- Автомобил: Golf II GTI PB A4 Avant 1.8 TQ
- Двигател: 1991 2003
- Контакти:
Да, но най-вероятно е било 1.4, но 160 кс., а не 125 кс.
Наистина в Рокото това моторче е доста приятно.
- kimif2008
- Автомобил:
- Двигател:
brabus написа:Да, но най-вероятно е било 1.4, но 160 кс., а не 125 кс.
122к.с. И такъв в роко нема.
- StS
- Автомобил: Golf VI
- Двигател:
- Контакти:
stavrev написа:brabus написа:Относно Супърб и аз не бих взел с 1.4. В Октавия да, но в голямата ми малее като коне.
Според мен перфектния мотор за тази Шкода е 1.8 16V Turbo 160 кс. Разликата в цената за Амбишън изпълнение е 3200 лв. по-висока спрямо 1.4 125 кс. и човек не трябва да ги пести, защото после ще съжалява.
Съгласен съм с колегата
Мда ще съжалява и то много, Г6 с това двигателче не си заслужава по добре 1.6МРИ
- kimif2008
- Автомобил:
- Двигател:
StS написа:stavrev написа:brabus написа:Относно Супърб и аз не бих взел с 1.4. В Октавия да, но в голямата ми малее като коне.
Съгласен съм с колегата
Мда ще съжалява и то много, Г6 с това двигателче не си заслужава по добре 1.6МРИ
нещо не си в час?
- cenitel
- Автомобил:
- Двигател:
здр колеги,за тси ами един колега началник има и си продаде личната защото е толкова доволен от голфа,че подаде запитване да го купи след лизинга.При него като се качих(бургас)около 89км-7,2 но под 3300 оборота не сменя и кара с 60-70 иначе извънграда аз свалих на 5.От мен здраве да е
- lrlmodo
- Автомобил: Zafira OPC
- Двигател: Z20LET
Сега четох един стар auto, motor & sport.
Вътре сравняват ГТ версиите на голф5
ТСИ и ГТД - и двата по 170кс
При съвместна работа компресора и турбината могат да направят 2.5бара.
1.8 бара само от компресора (на рут естествено) - от 2000-3000 оборота.
0-100 7.8 TSI
0-100 7.9 GTD
TSI 240Nm/1500-4500 го запазва
GTD 350Nm/1750
Добра машина е ТСИ-то
Вътре сравняват ГТ версиите на голф5
ТСИ и ГТД - и двата по 170кс
При съвместна работа компресора и турбината могат да направят 2.5бара.
1.8 бара само от компресора (на рут естествено) - от 2000-3000 оборота.
0-100 7.8 TSI
0-100 7.9 GTD
TSI 240Nm/1500-4500 го запазва
GTD 350Nm/1750
Добра машина е ТСИ-то

- cenitel
- Автомобил:
- Двигател:
Преди 1 ден карах на съседа новия голф с тси мотор 122 коня мисля,ами за кола на 230 км какво да кажа добра е и карам за 3-4 път тси и все повече го харесвам.Колата си върви и дърпа добре,горенето още не го коментирам,голям минус на голф-много малък и нисък.Имам чувството,че е фиат 500,понеже това ми е служебната кола не видях разлика в купето отпред.Исках и аз голф,ама е малък за около 28 бонки.Но двигателя си е перфектен.
- MiLaNoTo
- Автомобил:
- Двигател:
Здравейте колеги,
Та да споделя мнението ми за двигателя досега (Golf 6, 1.4 TSI (160PS), изминати 78 км
).
Уникално тих двигател, засега дава под 10 градско, при положение, че карам на къси разстояния(около 3-4 км).
Не мисля да му давам зор в никакъв случай поне до 2000км, макар че от официалния представител ме увериха, че мога да влизам в червената зона веднага, тъй като двигателя е разработен (и все пак, не мисля да рискувам, въпреки че изкушението е голямо).
Друго, което ми направи приятно впечатление е, че колата може спокойно да се кара на 6-та със 80 км в час. Дори когато кракът ми не е на газта, борд компютъра ме окуражава да мина на по-висока предавка (за по-икономично шофиране).
Ами това е засега от мен, ще споделям моето впечатление и за напред когато понаправя повече километри.
Поздрави,
Та да споделя мнението ми за двигателя досега (Golf 6, 1.4 TSI (160PS), изминати 78 км

Уникално тих двигател, засега дава под 10 градско, при положение, че карам на къси разстояния(около 3-4 км).
Не мисля да му давам зор в никакъв случай поне до 2000км, макар че от официалния представител ме увериха, че мога да влизам в червената зона веднага, тъй като двигателя е разработен (и все пак, не мисля да рискувам, въпреки че изкушението е голямо).
Друго, което ми направи приятно впечатление е, че колата може спокойно да се кара на 6-та със 80 км в час. Дори когато кракът ми не е на газта, борд компютъра ме окуражава да мина на по-висока предавка (за по-икономично шофиране).
Ами това е засега от мен, ще споделям моето впечатление и за напред когато понаправя повече километри.
Поздрави,
Последна промяна от MiLaNoTo на Чет 13 май 2010 0:01, променено общо 1 път.
- StS
- Двигател:
- Контакти:
milanoto написа:Здравейте колеги,
Преди няколко дни се сдобих с новата ми кола (Golf 6, 1.4 TSI (160PS), Highline edition).
Та да споделя мнението ми за двигателя досега (изминати 78 км).
Не мисля да му давам зор в никакъв случай поне до 2000км, макар че от Порше София Изток ме увериха, че мога да влизам в червената зона веднага, тъй като двигателя е разработен (и все пак, не мисля да рискувам, въпреки че изкушението е голямо).
Поздрави,
Евалата! Дръж ни в течение относно колицата, и снимки искамеее. И не ги слушай тия от Порше карай си я внимателно до 2-3к пък после ...тя си е твоя...

- StanTheMan
- Автомобил:
- Двигател: AFT
- Контакти:
А аз да питам за по-малкия двигател TSI 1,2 - 86к.с. някой има ли опит с такъв до момента.
Няма да мога да си позволя големия двигател и за това питам за този. Иначе технологията TSI си е
...друго си е турбилирания двигател, като го карах не можех да повярвам, че карам двигател 1200 кубика
П.С. става въпрос за новата шкода фабия, но пак си е от VAG-a
Няма да мога да си позволя големия двигател и за това питам за този. Иначе технологията TSI си е

...друго си е турбилирания двигател, като го карах не можех да повярвам, че карам двигател 1200 кубика

- StS
- Двигател:
- Контакти:
StanTheMan написа:А аз да питам за по-малкия двигател TSI 1,2 - 86к.с. някой има ли опит с такъв до момента.
Няма да мога да си позволя големия двигател и за това питам за този. Иначе технологията TSI си е![]()
...друго си е турбилирания двигател, като го карах не можех да повярвам, че карам двигател 1200 кубика![]()
Този е нов двигател и отскоро ги слагат не вярвам да има отзиви за него, щом си го карал и си доволен скачай. То е важно на тебе да ти е добре пари/коне : )
Върни се в “Основен Volkswagen Форум”