! ИДИОТИ НА ПЪТЯ !

Маршрути, хотели, заведения, проблеми на пътя
Потребителски аватар
ivo_555
Автомобил:
Двигател:

Re: ! ИДИОТИ НА ПЪТЯ !

Мнениеот ivo_555 » Нед 15 авг 2010 12:59

На колегите с Голф, (нищо лично, ама такъв ме засече), а и не само на тях искам да обясня, че на жълт сигнал не се тръгва, чака се ЗЕЛЕНОТО, а още повече пък като има и брояч, ама изобщо не трябва да се тръгва 2 сек. по рано, щото на другите и на тях им свети жълто, ама не всеки може да спре безопасно, то затова и е измислено! Тези броячи колкото помагат, толкова и са опасни заради такива главочи!

Потребителски аватар
bobocamaro
R.I.P
Автомобил: Golf 3 GTI
Двигател: 2E

Мнениеот bobocamaro » Нед 15 авг 2010 13:11

ivo_555 написа: Тези броячи колкото помагат, толкова и са опасни заради такива главочи!

Поне в Холандия съм виждал че брояча не работи за чакащите.Дори няма и жълт сигнал,в един момент светва зелено и няма кога да се "подготвиш" за простотията.

theultimate
Автомобил: Passat B7
Двигател: CFFB

Мнениеот theultimate » Нед 15 авг 2010 13:14

Смисъла на брояча е да не се наложи да спираш за 5 метра от 60 за да не минеш на червено. Тръгването на жълто става също толкова успешно и без брояч :)

Потребителски аватар
ivo_555
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ivo_555 » Нед 15 авг 2010 13:29

theultimate написа:Смисъла на брояча е да не се наложи да спираш за 5 метра от 60 за да не минеш на червено. Тръгването на жълто става също толкова успешно и без брояч :)

Нали затова е жълтото, за 5 метра не можеш да спреш, ама спокойно можеш да минеш докато е жълтото!

Потребителски аватар
Muncho
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Muncho » Пон 16 авг 2010 9:26

Голф 4, номер С 1443 ** с клубен стикер централно на задния джам.
Тоя "колега" явно се води от принципа "и сам да съм па че се бутам" :beat_butt2 . Снощи към 23 часа, на моста 4км. на Цариградско посока Пловдив. Карам си аз в дясната лента с 80-90, пред мен на подходяща дистанция още един автомобил. По едно време чувам откъм бус лентата яко напичане и гледам в огледалото двойка фарове бързо да приближават, обръщам погледа напред и гледам спряла линейка в буслентата. Явно гоуфаджията още не я беше фиксирал понеже продължаваше да се напича по същия начин.. е като ми светна какво е на път да стане просто ми се наложи да навия масура и да се изнеса по най-бързия начин за да не дочакам да видя развръзката :banghead: . Та как да е.. оня успя да се изнесе от буслентата, през дясната, в лявата лента без да засече никой и продължи да се набира на газта.
Единственото което не разбрах е защо по дяволите на полу-празно Цариградско тоя @#$$%^&* караше в буслентата?!?!?!

Потребителски аватар
vw_golf_4_tdi
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот vw_golf_4_tdi » Пон 16 авг 2010 9:44

ми ако е някой, който не знае, че има бус лента на цариградско..

Потребителски аватар
Muncho
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Muncho » Пон 16 авг 2010 9:51

vw_golf_4_tdi написа:ми ако е някой, който не знае, че има бус лента на цариградско..

Софийката регистрация предполага поне елементарни познания за по-големите булеварди в СФ.
Да не забравяме че на всяка отбивка има табела показваща разпределението на лентите. Също така не е ли малко странно да няма един автомобил във въпросната лента.. човек трябва да е малоумен за да не се усети че има нещо нередно :screwy

Потребителски аватар
rosen79
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rosen79 » Пон 16 авг 2010 17:01

Софийска регистрация не означава софийско гражданство.И това дали си от София или от Каспичан е без значение.Малоумника си е такъв където и да е роден.

Newcastle United
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Newcastle United » Пон 16 авг 2010 18:54

Днес на входа на ЖК.Обеля 2,при завой от 90 градуса,лично аз влязох с превишена скорост,при това на висока предавка (дори и подаване на газ тогава не помага)!
За малко не отнесох колите които бяха спряли от дясно (където имаше и хора),а след това и тези от ляво :dummy: !
Дали защото Пасатора ми е 4X4,или просто извадих огромен късмет,не знам!
Лошото е,че при такива идиотизми,не винаги имаш късмет,така,че не надценявайте себе си и автомобила си!

Потребителски аватар
Varbona
El Presidente
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Varbona » Вто 17 авг 2010 9:26

Родители и шофьори се биха в София
17.08.2010 09:42
Причина за кървавата разправия е високата скорост, с която "състезатели" карат по кварталните улици, където играят деца Столичен квартал се вдигна на бунт тази нощ заради опасни шофьори, които карат с висока скорост по улици, където играят деца.

В разправията между родители и уличните "състезатели" тежко е пострадал един мъж, който е настанен в болница "Царица Йоана", съобщава телевизия PRO.BG.

Живеещите на ул. "Княгиня Косара" в кв. Левски в столицата са под стрес вече няколко месеца.

На малката квартална уличка, където всеки ден играят децата им, недобросъвестни шофьори развиват скорости като на магистрала.

Снощи около 22 ч. младеж профучал по улицата с автомобила си. Един от бащите направил забележка на младежа. Той обаче изскочил от колата с палка в ръка.

След няколко разменени реплики разправията изглежда приключила.

След 20 минути обаче пристигнали няколко коли, от които излезли мъже с бухалки и започнали да бият местните.

Най-тежко пострадал е 35-годишният Валери Николов, който е настанен в болница с рани по главата.

"Върху тия камъни, ето вижте къде са му мачкали главата, има кръв. Удариха го няколко пъти, той падна", разказа очевидец.

Целият квартал е излязъл на улицата, а пострадалият мъж е откаран с линейка в болница.

Останалите родители са отишли направо в Пето РПУ.

Посочените от свидетели биячи остават в районното до изясняване на случая.

http://www.vesti.bg/index.phtml?tid=40&oid=3198751

Потребителски аватар
JaDaWiN
Автомобил: [VW Golf 3][VW Passat B5.5]
Двигател: [AHU 1996 ][AVF 2002]

Мнениеот JaDaWiN » Вто 17 авг 2010 11:18

На излизане от София в посока Перник след Княжево има една дълга отсечка, където има общо 4 ленти без мантинела по средата. Та там всички задминаваха 1 тир, та си викам дай и аз нали... Тръгвам си аз, натискам си и го бях преполовил, така да се каже mhihi , когато той тръгна наляво към мен. А в насрещното е мазало - някакви други тирове. Аз отначало леко се изнесох вляво с идеята, че сигурно тира си заобикаля някаква неравност. Да, ама не. Той продължи похода вляво и аз вече набих спирачките и едва не ме отнесе. :screwy Дали аз съм виновен в тази ситуация (пътя все пак си беше тесничък) или пък той някак си не е забелязал, че някой го задминава?

Потребителски аватар
ChimeyJimmey
Автомобил: торанага
Двигател: AXQ

Мнениеот ChimeyJimmey » Вто 17 авг 2010 13:24

Затова превантивно може да се присветва и/или сигнализира звуково, когато се изпреварва дълъг влекач или автобус.
Не е задължително водачът да е идиот, просто наистина нямат добра видимост назад. :041:

Потребителски аватар
rosen79
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rosen79 » Вто 17 авг 2010 13:38

Ако е било в лек десен завой просто не те е видял.Особено ако е бил прицеп.Ако си бил по-назад от колите,които са го изпреварвали си е помислил,че няма никой.

theultimate
Автомобил: Passat B7
Двигател: CFFB

Мнениеот theultimate » Вто 17 авг 2010 13:40

Не просто не им пука. Хиляди пъти като изпреварвам тир и ми го правят тоя номер. По закон като има препятствие в твоята лента ако трябва спираш и когато може се престрояваш. Само че понеже той кара огромна кочина, а ти лека кола - просто тръгва към тебе и ти бегаш :screwy Последния път преди моста в Мездра ТИР караше в лента само за на дясно, аз го изпреварвах през тази само за направо. Дебила видя в последния момент че е за надясно и вместо да намали щеше да ме забие в мантинелата.

Потребителски аватар
rosen79
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rosen79 » Вто 17 авг 2010 13:42

Не е така,но карай да върви.Но има и такива.От личен опит го казавам.

Върни се в “Пътеводител”