Неработещ скоростомер

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
stivcho
Автомобил:
Двигател:

Неработещ скоростомер

Мнениеот stivcho » Вто 30 ное 2004 16:10

Ами стрелката на скоростомера не работи,а също и електронното отчитане на изминатите километри под нея,има ли някакъв начин (тест) да проверя точно от какво не работи и съответно да го оправя,електоронен е:VDO.Прочетох тази тема http://forum.vwclub.bg/viewtopic.php?t=151 ,но не разбрах как точно се е оправил колегата и кое точно е прецакано.

pleven3000
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pleven3000 » Вто 30 ное 2004 21:04

Смених си джаджата дето влиза в скоростната кутия да отчита километрите и скоростта. Около 40 лв струва. Копелета като внасят на старо колите - май точно от там превъртат километражите и не изкарват дълго. Много лесно се сваля - развърта се. По принцип може да се замери дали подава сигнал - но за толкова пари не ни се разправяше.

Потребителски аватар
paco
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот paco » Сря 01 дек 2004 9:40

Маи някои си е купил кола с връщан километраж :idea:

Когато не е направен като хората се случва точно това.
В един момент чек сумата на памета се променя и :arrow:
:evil:

PACO

mad_doctor
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mad_doctor » Сря 01 дек 2004 10:50

Незнам дали ти е със жило стрелката на скоростомера, но ако е провери накрайника дето влиза в скоростната кутия дали не е износен или нещо не е напаснат като хората...другото е скъсано жило (малко вероятно според мен) и по метода на изключване ако не са горните неща значи е нещо в уреда..може също и да не ти хубаво закачено жилото за самия уред.

Потребителски аватар
pinci
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот pinci » Сря 01 дек 2004 11:19

mad_doctor написа:Незнам дали ти е със жило стрелката на скоростомера, но ако е провери накрайника дето влиза в скоростната кутия дали не е износен или нещо не е напаснат като хората...другото е скъсано жило (малко вероятно според мен) и по метода на изключване ако не са горните неща значи е нещо в уреда..може също и да не ти хубаво закачено жилото за самия уред.

Докторе при тях е друго, не е с жило :) малко останаха такива като нас

mad_doctor
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mad_doctor » Сря 01 дек 2004 11:38

Ммм да, Pinci и аз мисля, че е с датчик, но все пак съм длъжен да си кажа за добрите стари жила :) Иначе другата система незнам как е точно..май е нещо на принципа на мишката с колелце...има един магнитен датчик и един диск с дупки и като се върти гумата онуй праща импулси към уреда..

Потребителски аватар
ABSOLUT
Автомобил: Passat B4+B7+Golf Mk1+Mk2 Country
Двигател: 1Z + CFGC + JB + 1P
Контакти:

Re: Неработещ скоростомер

Мнениеот ABSOLUT » Нед 19 мар 2017 1:37

Да използвам темата на колегата, да не пускам нова нали.
Имам Голф 1-ничка '83, бензин, 70 коня.
Скоростомера ми отчита поне с едно 25% отгоре и показва нереални скорости. Другото което прави е, че има едни резки пикове горе-долу на стрелката, върви нормално и рязко + - 20 км/ч. Свалих жилото което идва от скоростната кутия до таблото и изглежда ОК, добре е смазано, зъбите на червяка не са изтъркани, квадратното накрайниче към таблото си е квадратно, нали. Разгледах в интернет по ОЕ номера и изглежда жилото е еднакво за всички двигатели.
Много е дразнещо и дразни нали, къде мога да търся проблема според вас колеги?

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”