Смяна мека връзка на гъне Passat AAZ

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
bobaka_01
Автомобил:
Двигател:

Смяна мека връзка на гъне Passat AAZ

Мнениеот bobaka_01 » Пон 16 авг 2010 18:40

Здравейте колеги,налага ми се смяна на мека връзка на гарнето.Ходих при един майстор който ми каза,че това ще ми струва 100 лева с матриалите.Според вас това добра цена ли е за тази манупулация? :)

Потребителски аватар
doktora
Автомобил:
Двигател:
Местоположение: гр.Лясковец,обл.В.Търново, PASSAT B4, COMBI,1.8Mi, ADZ , 94г, LPG BRC
Контакти:

Re: Смяна мека връзка на гъне Passat AAZ

Мнениеот doktora » Вто 17 авг 2010 15:08

Колега, гледам че никой не ти е отговорил, та реших да се включа.
Не знам каква е точно меката връзка за твоя двигател, аз съм с ADZ двигател , но да споделя собствен опит. Значи два пъти вече съм сменял мека връзка и мога да ти кажа, че колкото е по скъпа, толкова по дълго време ще те издържи. Имай в предвид че една никаква си мека връзка, качествена струва бая пари. Първия път сложих връзка за около 35 лв (това е цена без ремонта ) и тя ме изкара по малко от година. Втората връзка струваше около 70 лв + около 20 лв за ремонт = 90 лв. А бяха ми предложили мека връзка и за 100 лв. Имаше и още по скъп вариант, при който меката връзка вървеше заедно с колекторните тръби.
Така че тази цена която си споменал за материал + труд, не ми се вижда висока.
И още нещо - последния път улучих на майстор който си разбираше от работа. Това го казвам в смисъл такъв че след като завари връзката, човека боядиса заварките с някаква топлоустойчива боя.

Потребителски аватар
KGL
Автомобил: Passat B8 Alltr BMT 176kW TDI
Двигател: CUAA 2016
Контакти:

Мнениеот KGL » Сря 18 авг 2010 9:36

Аз смених мека връзка на двигател ADR в АСПО при басеина на ЦСКА за 50лв.

Потребителски аватар
bobaka_01
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bobaka_01 » Чет 26 авг 2010 23:15

Смених я вече да се надяваме,че е качествена за тези пари би трябвало да е. Поздрави. :drunk

Потребителски аватар
zfa159
Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zfa159 » Пет 27 авг 2010 13:48

Меката връзка,колкото и качествена да е,се съсипва ако колата има проблеми с тамоните на двигателя или се кара с по-резки настъпвания,резки смени на предавките и т.н.
Обиконвенно като замине някой тампон (най-вече предния) и не след дълго връзката се прокъсва и започват проблемите с нея.Причината е,че двигателя се мести повече от предвиденото и съответно я посуква и тя постепенно се откъсва.
:beer

Върни се в “Passat”