golf 3 vs. vento - размисли без страсти
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Re: golf 3 vs. vento - размисли без страсти
Не знам кое точно не му понася на АБУ-то, като и то е моно-инжекция като АБС и ААМ и техните производни. Все пак търси наистина 1.8 мотор, независимо колко коне, гледай цялостното състояние на колата и вземи тази, която е по-читава, предпочитам 75 к.с. читав мотор пред издухан 90 к.с. 

- parno
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
значи 2ката ще си остане в семейството та ще имам какво да ръчкам веднъж на месец два
трябва ми кола с газ и клима , даже може и без други но от горчив опит с летните жеги си знам че климатика е дъ бест от всички екстри...
сумата около 3К - за 15 годишна кола са повече от достатъчни (подчертавам че спортни ГТИ бегачки със летни джанти и спортни тропащи окачвания са нежелани
)
като цяло чух за въпросния АБС мотор на голф че е читав и благ за газчица
мисля че ще го има монтиран и във венто
вентото ме тегли заради багажника - местенето на квартири си изисква голям багажник
голфа заради по-компактните размери и възможността да го паркирам на повече места
мислех и за поло но там варианта ГАЗ отпада заради никаквия багажник
имам около месец да реша, оглеждам раздел продава само информативно за цени и т.н.
когато дойде денят сериозно да се търси искам да съм поне малко по-запознат със ситуацията

трябва ми кола с газ и клима , даже може и без други но от горчив опит с летните жеги си знам че климатика е дъ бест от всички екстри...
сумата около 3К - за 15 годишна кола са повече от достатъчни (подчертавам че спортни ГТИ бегачки със летни джанти и спортни тропащи окачвания са нежелани

като цяло чух за въпросния АБС мотор на голф че е читав и благ за газчица
мисля че ще го има монтиран и във венто
вентото ме тегли заради багажника - местенето на квартири си изисква голям багажник
голфа заради по-компактните размери и възможността да го паркирам на повече места
мислех и за поло но там варианта ГАЗ отпада заради никаквия багажник

имам около месец да реша, оглеждам раздел продава само информативно за цени и т.н.
когато дойде денят сериозно да се търси искам да съм поне малко по-запознат със ситуацията

- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Раздел продава не е чак толкоз меродавен откъм цени. Гледам разни колеги искат за Вентота 92-93г почти голи като пушка и по 3 и нещо 4к лева. По-добре прелисти малко и из мобиле-то, щото тук във форума имам чувството, че повечето мислят, че като сме от форума и трябва да си надуваме цените на абитуриентите, които продаваме....
Скоро бяхме гледали едно Венто от Казанлък в мобиле. Цената му беше 4200 предполагам с коментар, но имаше доволно екстри + климатик, турбодизел беше и беше от последните произведени през 1997, което е по-оферта сигурно от всичките вентота в раздел продава, ако е читаво разбира се...

- toni_tv
- Автомобил: Passat B5 syncro
- Двигател: ADR
Аз съм с Венто 1.8 ABC с газова уредба от две години и да ти кажа въобще не съжалявам - напротив радвам се че си взех точно такава кола. Този мотор се държи много добре с газова и лесно се преправя. За тези 2 год. не съм имал никакъв проблем с газовата само сипвам газ и се возя и то с приличен разход между 7-8 на сто. Ако трябваше сега да си взимам кола пак щеше да е такава. Обезателно прегледай на канал отдолу колата.
- ozyrus
- Автомобил:
- Двигател:
Колега и двете коли са много добри само трябва да решиш кое е по практично в твоя случай,иначе са абсолютно еднакви като цяло,говоря за двигател,трансмисия и т. н.Колегите са прави че вентото вози една идея по меко,пък и на мен лично ни харесва повече и по фаца,лично мое мнение въпреки че карам голф,ама венто комби няма(на мен точно комби ми трябваше).Единствената ми препоръка към теб е задължително да има клима по голяма екстра от това няма вярвай ми.А колкото до парите и годината ако имаш приятел който чува петела и му се ходи до Германия това е офертата.Моя случай е такъв колицата излезе(да чукна на нещо дървено)свястна,с клима,абс,8 колони фабрични,4 бега,98 година,и тва за 1300 евра преди близо 3 години.Така че ако имаш такъв авер(щото ти да ходиш при швабите е ебаси приключението)действай все ще изкочи свястна колица,ама наистина гледай да е 1,8 моно и да има клима.Ще се радвам ако съм ти бил полезен.Успех!
П.С. Да не забравиш да се похвалиш.
П.С. Да не забравиш да се похвалиш.
- ozyrus
- Автомобил:
- Двигател:
А забравих газчицата и понася много добре.
- kaiser666
- Автомобил: Bmw E34
- Двигател: M20B20
Абе то хубаво това венто има по голям багажник, ама да сте чували нещо за праг на товарене.
Как ще вкарате във вентото да речеме хладилник?

-
- Автомобил:
- Двигател:
Така си е, багажника на Голфа дори и по-малък от този на Вентото е по-функционален по отношение на превоза на обемни товари. Със свалени задни седалки и махната кора що място има 

- Vento
- Автомобил: Vento+Golf 2+Golf 3
- Двигател: ABS+ABF+ABV
За пренасяне на хладилници и други мебели има Голф комби, пикапи, бусове, камиони, ТИРове и т.н.
Колко пъти в годината местите хладилници и перални???
Но като сложите газова бутилка (не малките или на резервната гума) и тръгнете на море или балкан, в чужбина или другаде - кое е по-удобно - Голф или Венто???
А че Вентото вози по-меко и е по-тихо? Няма ли значение?
И Вентото е недомислено, нали?
Мда, по сайтовете казват друго:
Vento с пуснати седалки: 885л;
Golf 3 с пуснати седалки: 687л;
Колко пъти в годината местите хладилници и перални???
Но като сложите газова бутилка (не малките или на резервната гума) и тръгнете на море или балкан, в чужбина или другаде - кое е по-удобно - Голф или Венто???
А че Вентото вози по-меко и е по-тихо? Няма ли значение?
kaiser666 написа:...ама да сте чували нещо за праг на товарене...

rumensimeonov написа:Така си е, багажника на Голфа дори и по-малък от този на Вентото е по-функционален по отношение на превоза на обемни товари. Със свалени задни седалки и махната кора що място има
Мда, по сайтовете казват друго:
Vento с пуснати седалки: 885л;
Golf 3 с пуснати седалки: 687л;
-
- Автомобил:
- Двигател:
Да се изкажа и аз,то вече се каза достатъчно,но като гледам на паркинга-и двете ги имам,няма да коментирам моторите (1.9D и 1.8-ABS).Возията на "Вентилатора" е осезаемо по-добра(и двете са "сток" и почти еднакви на експлоатация).А е по-добра от различната разпределена тежест и ГРЕДАТА между задните амортисьори(при Голфа там има "вятър").И въпреки предимството от 25 коня в полза на бензиновия Голф,някак си свикнах на по-тромавия дизел..абе дясната ръка не знам къде да си я завирам...като бодна 4,5..и си карам като електрокар,за градско изобщо не усещам недостиг на сили,е извънградско-само транзит с макс 130(може и повече,ма си я пазя..за "нова").По безшумен е салона на седана-това си истина отвсякъде,пък и "двуврато" Венто!?-НЯМА!Иначе има и нещо верно в ръждясването на Вентилатора..абе по го ядат мишките май,но това може да е от експлоатация ли,от страна-произход ли,от майстори ли!?Па и 16-17 год. малко ли са!
- peleto861022
- Автомобил:
- Двигател:
Първо здравейте ма всички колеги.Имам венто 1.8 АБС с обикновена газова уредба и засега нямам никакви проблеми ( да чукна на дарво).Наскоро си сменихме квартирата с брат ми и с него пренесохме целия багаж .Има си голям багажник и спокойно може да се сложи газовата като си остава доста свободно място.За возия няма да говоря защото то е ясно че на вентото е по-добра.Ако си намислил да купуваш венто задължително хубаво огледай колата.Досега на всички коли които съм виждал с 1.8 АБС , винаги има теч на масло от капака на клапаните, при проба на колата когато завиваш се ослушвай за странен звук от хидравликата и каретата.Хубаво е колата да е с 4 дискови спирачки , не че с две не спира .Има доста възможни варианти откам екстри.Другото е ,че не е кола тип "стани да седна".Ами това което се сещам .За вентото гласувам и с двете ръце.Поздрави на всички колеги.
- parno
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
какви са разликите в окачванията на 2та автомобила?
преден и заден мост
преден и заден мост
- Vento
- Автомобил: Vento+Golf 2+Golf 3
- Двигател: ABS+ABF+ABV
Няма никакви разлики, само задните пружини на Венто са усилени заради тежестта.
- golf_III_2e
- Автомобил:
- Двигател:
ъуиг погре6но го написах това а нз как да си изтрия мнението
- parno
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
вече със сигурност се търси венто
след гледане на голф 3 и венто няколко седмици на снимки тия 3ки някак ми станаха противни
поради ограничения бюджет вече търся кош и без клима
имам нещо конкретно на прицел в момента па да видим какво ще излезе
ако ли не предлагайте вие

след гледане на голф 3 и венто няколко седмици на снимки тия 3ки някак ми станаха противни

поради ограничения бюджет вече търся кош и без клима

имам нещо конкретно на прицел в момента па да видим какво ще излезе
ако ли не предлагайте вие

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”