масло скоростна кутия
масло скоростна кутия
Колеги търсих с търсачката но не открих въпроса е къде трябва да налея маслото за ск кутия колата е пасат б3 разбрах само че се налива докато започне да тече от някаква пропка ако може някой да ми изястни 

- mirkata 4020
- Автомобил: vw mk3
- Двигател: 1996
Re: масло скоростна кутия
иди на сервиз(майстор).
- ktamen
- Автомобил:
- Двигател:
Не е толкова просто, пробката трябва да е отстрани на кутията откъм предницата на колата. Маслото се налива със специален инструмент, една голяма "спринцовка" и маркуч. Налива се докато от отвора в който наливаш започне да тече масло.
- muns61
- Автомобил:
- Двигател:
Sasio написа:Питам от къде да си налея масло
От помпата на колегите в пункт за смяна на масло, дето трябва да идеш!
- ktamen
- Автомобил:
- Двигател:
Аз знам как се налива масло, защото гледах как ми го сменяха на голфа. По-добре иди да ти налеят в някой пункт, ще видиш как става и следващия път ще си прецениш дали можеш да се справиш сам.
Човека пита как да си налее(провери, долее) масло ,а Вие му обяснявате ,колко е сложно.
Крик,свалена предна лява гума и пробката се вижда.Аз ползвам бутилка от безалкохолно
с шлаух на капачката.Дори на Джетата се справих дето се налива 0.5л над пробката.
Крик,свалена предна лява гума и пробката се вижда.Аз ползвам бутилка от безалкохолно
с шлаух на капачката.Дори на Джетата се справих дето се налива 0.5л над пробката.
- c_todorov
- Автомобил:
- Двигател:
Пробката е отбелязана със стрелка на втората фигура.
- vladobg78
- Автомобил:
- Двигател:
Здравейте колеги,
понеже се зачетох в темата, а наскоро закупих моя пасатор и съм сменил повечето консумативи, но без маслото на скоростната кутия и без спирачна течност - та може ли някой да ми препоръча марка масло за скоростите и марка спирачна течност. колата е с мотор ADR, 1,8 125 к.с, ръчна скоростна кутия. Кой DOT ми е спирачната течност, има ли след смяна проблем с ABS-a и трябва ли да ходя в сервиз на VW или може да се смени навсякъде? Мерси за евентуални отговори
понеже се зачетох в темата, а наскоро закупих моя пасатор и съм сменил повечето консумативи, но без маслото на скоростната кутия и без спирачна течност - та може ли някой да ми препоръча марка масло за скоростите и марка спирачна течност. колата е с мотор ADR, 1,8 125 к.с, ръчна скоростна кутия. Кой DOT ми е спирачната течност, има ли след смяна проблем с ABS-a и трябва ли да ходя в сервиз на VW или може да се смени навсякъде? Мерси за евентуални отговори