Цвят Хамелеон

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
cecogolfa
Автомобил:
Двигател:

Цвят Хамелеон

Мнениеот cecogolfa » Пон 16 авг 2010 11:54

Някой може ли да ми каже къде в София могат да ми боядисат голфчето " Хамелеон" Но искам да го направят качествено няма значение от цената която ще ми кажат - щом става въпрос за моята кола давам много пари без да се замислям, важното е да се направи качествено... Благодаря ви предварително!

Петър Петров
Автомобил:
Двигател:

Re: Цвят Хамелеон

Мнениеот Петър Петров » Пон 16 авг 2010 23:20

Колко "много пари" даваш?

Потребителски аватар
kriso_g
Автомобил: MK4 1.8T
Двигател: AUM

Мнениеот kriso_g » Пон 16 авг 2010 23:28

бързо ще те откажат :)

Потребителски аватар
groznika
Автомобил: Bora 1.8T
Двигател: AUM

Мнениеот groznika » Вто 17 авг 2010 0:59

Грубо казано една база към три цвята за 1 литър е около 300 лв +/- в зависимост от производителя.
Говорим цена само за база и то за 1 литър. Ако я разреждаш 1:1 и изходим от идеята, че ти трябват грубо 5-6 литра боя за колата... излиза, че приблизително 900 лв ти е само базата без самата боя.
А боя? А лакове? А шприцове и тн там гадории дето се полагат отделно? А ТРУД (грубо около 150 лв за детайл).

Нали разбираш, че колата ти няма да струва колкото това боядисване ;)
А нали се сещаш, че все някой агрос ще ти завиди и ще те накаже с пирона death

Я по-добре пийни една студена ракия и не се занимавай с глупости :)

Потребителски аватар
my heart iS iCe
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот my heart iS iCe » Сря 18 авг 2010 7:19

groznika написа:Грубо казано една база към три цвята за 1 литър е около 300 лв +/- в зависимост от производителя.
Говорим цена само за база и то за 1 литър. Ако я разреждаш 1:1 и изходим от идеята, че ти трябват грубо 5-6 литра боя за колата... излиза, че приблизително 900 лв ти е само базата без самата боя.
А боя? А лакове? А шприцове и тн там гадории дето се полагат отделно? А ТРУД (грубо около 150 лв за детайл).

Нали разбираш, че колата ти няма да струва колкото това боядисване ;)
А нали се сещаш, че все някой агрос ще ти завиди и ще те накаже с пирона death

Я по-добре пийни една студена ракия и не се занимавай с глупости :)

Най-точното изказване! Аз ако бях на колегата на мястото бих се замислил върхо този пост! Не заради парите, а заради "ПИРОНА" много боли да го видиш как ти е осрал хамелеончето! Това в БГ единствено може да стане! Ако искаш да не става, не трябва да изкарваш колата от гаража! МА незнам как стоят нещата с АВто Каското и дали покрива такива щети! Иначе много зависи от боята! Също така и от детайлите, абе 2500 лева ще ти отидат със сигурност!
На мен за моя Г3 с обиконовена боя ми казаха за цялостно пребоядисване 1000 лева, бояджията взимаше 60 до 80 лева на детаиел!

Потребителски аватар
Deo88
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Deo88 » Сря 18 авг 2010 7:20

Смятай . Грубо ще ти излезне над 1500-2000 лв. само боята и лаковете ! В зависимост колко и какви цветове искаш да съчетаеш , има вероятност да стигнеш до цена която да те изненада ...

Както и колегата над моето мнение каза , цитирам : "зависи и от производителя"

Ходи и разпитаи по сервизите , информативно да ти кажат цена само на боята с консумативите ( лак , втвърдител ... ) и след това си прави заключенията . Не те спирам спрямо избора на боя , само искам да ти кажа , че тези неща са маалко скъпички . Ако твърдо си решен да го правиш , те подкрепям напълно . Всички знаем от няколко съставки какво може да се получи ... Успех все пак :да:

Потребителски аватар
Deo88
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Deo88 » Сря 18 авг 2010 7:24

IceHeart написа:На мен за моя Г3 с обиконовена боя ми казаха за цялостно пребоядисване 1000 лева, бояджията взимаше 60 до 80 лева на детайл!

60-80 лв. на детайл ама само за пръскането , или за всичко ? Китове , шкурки , шприцове , боя ... ? Ако е за подготвяне на цял детайл тази сума не е безбожно скъпа , като се има в предвид , че в нашето малко градче се взимат по-голями суми за такова удоволствие ( на детайл )

Потребителски аватар
Bobi_S13
Der Polizist
Автомобил: VW Passat
Двигател: AVF

Мнениеот Bobi_S13 » Сря 18 авг 2010 9:08

ето ги твойте хора: http://www.kampaints.com/BG/index.html
имат изключителни бои и работят много добре

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”