Колеги, преди около 1500км в сервиз ми смениха задните спирачни барабани, спирачните челюсти и лагерите. Не помня дали и на двете колелета имаше шум или само от едната страна.
Сега отново имам голям шум в лявото колело, усеща се и на ръка като завъртя колелото. Майстора каза, че ми е сложил някакви евтини лагери, но "кой давал много пари в тези дни" за такива неща - и без това щели да се "прецакат" пак. Според него обаче било възможно да имам проблеми с главината на това колело, затова така бързо се повреждали лагерите. Откакто я имам колата минаха към 40 хил. км преди да "завият".
Ще си взема един комплект на FAG. Но дали да пробвам да си ги сменя и да видя дали ще издържат тези сега или има логика в думите на майстора?!

Лагери задна ос Golf 3 1.6
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Re: Лагери задна ос Golf 3 1.6
Може и самата ти главина да е износена. На мен приятел ми ги сменя и гледах за какво иде реч. Купувах нова главина на топран, която се оказа една идея по-добре от моята, лагерът влезе сравнително лесно, надявам се скоро да не се разЛопа отново. Проверете луфта според мен.
- muns61
- Автомобил:
- Двигател:
Лани сменях едни лагери, на които не пишеше нищо - нито производител, нито номер. Човека ги донесе в пликче, без кутия. Изкараха 2 -3 месеца и се разручаха. Като ги свалих, ролките се бяха деформирали, а гривните изглеждаха здрави. Та може и от негоден лагер да патиш.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Трябва ли вътрешния лагер (големия) да е набит здраво на оста? Едва го изкарах - с флекс, рязане, блъскане със секач...
Съответно новия лагер също не "желае" да се надене на оста лесно, а запецва яко.
Един колега ми каза, че на неговия Голф съвсем спокойно се вадел вътрешния лагер.
Кое е правилното състояние? И кое е правилното решение?
Засега колата остана на крик...
Съответно новия лагер също не "желае" да се надене на оста лесно, а запецва яко.
Един колега ми каза, че на неговия Голф съвсем спокойно се вадел вътрешния лагер.
Кое е правилното състояние? И кое е правилното решение?
Засега колата остана на крик...
- radotom
- Модератор
- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
Не, вътрешмите черупки на лагерите се вадят на ръка
За външните вече се ползва избивач. Има си и съответните жлебове.
viewtopic.php?t=86052

За външните вече се ползва избивач. Има си и съответните жлебове.
viewtopic.php?t=86052
- muns61
- Автомобил:
- Двигател:
Чиста ли е повърхността на оста, дето ляга вътрешния лагер? Ако преди това е превъртала черупка, се получава така. Ако има следи от повлякло, гривната не застава точно и двете части на лагера не лежат в една равнина.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Да, тази тема viewtopic.php?t=86052 я бях гледал вече, но все пак реших да се уверя отново, че вътрешната черупка на лагера трябва сравнително лесно да се издърпа от оста. Иначе външните си ги избих през жлебовете...
Днес ще трябва да установя какво й има на оста, снощи вече беше на лампа и...
Освен да се опитвам да я изшкурвам...
Днес ще трябва да установя какво й има на оста, снощи вече беше на лампа и...
Освен да се опитвам да я изшкурвам...
- chefo.gti3
- Автомобил:
- Двигател:
Колега извинявай че ти ползвам темата....моята е мк3 гти с дискове отзат и само да питам колко лагера има един или два .
-
- Автомобил:
- Двигател:
Днес избих кофти запецналия вътрешен лагер, изшкурих внимателно с шкурка 150, напаснах новия лагер да се поставя нормално на оста и по обратния ред затворих всичко.
Още не съм карал колата, дано да е наред.
Още не съм карал колата, дано да е наред.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”