Проблем Пасат Б5!

Техническа и сервизна информация за Passat
pen4ostresa
Автомобил:
Двигател:

Проблем Пасат Б5!

Мнениеот pen4ostresa » Вто 17 авг 2010 22:09

Здравейте,имам проблем със скоростите на Пасат Б5!Скоростната кутия е автоматична и днес както си карах и стана нещо!Давам газ и скоростите се превключват много трудно!В смисъл като дойде време да включи друга скорост и се получава една "дупка",при която оборотите влизат в червеното и тогава включва!И също така колата като чели загуби мощност!Не върви както трябва!Искам да ви питам от какво може да е това!Има ли някакъв съединител вътре в тези скорости или изобщо как се превключват!Хич хабер си нямам от автоматични скоростни кутии!Много ще съм благодарен ако някой може да ми каже в какво може да е проблема?
И още един въпрос-какво ще ми е нужно да направя пасата с ръчни скорости и дали изобщо е възможно това?
П.П.Автомобила е VW Passat B51.9 ТДИ,110к.с.,99г.!

Потребителски аватар
niks76
VW експерт
VW експерт
Автомобил:
Двигател:

Re: Проблем Пасат Б5!

Мнениеот niks76 » Сря 18 авг 2010 8:07

ходи да ти проверят маслото в кутията
за конверсия към ръ4ка ти трябва:педали ,бар4е ,скоростен лост с жилата,маховик със съединител и помпите му;полуоски ,стартер и кутия

pen4ostresa
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pen4ostresa » Сря 18 авг 2010 12:58

niks76 написа:ходи да ти проверят маслото в кутията
за конверсия към ръ4ка ти трябва:педали ,бар4е ,скоростен лост с жилата,маховик със съединител и помпите му;полуоски ,стартер и кутия

То маслото се проверява със щека,но някой е откраднал щеката и на нейно място има забито болче!
А защо ми трябва и стартер?И горе долу каква сума ще ми струват тези части?Питам информативно защото знам че на автоматиците им е скъп ремонта и може да се наложи да слагам ръчна кутия!

Потребителски аватар
Ljubon
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ljubon » Сря 18 авг 2010 13:09

За разлика от ръчните скорости, автомата си има обслужване, смяна на масло, филтри... Отиди при някой читав майстор за автомати и спри да я караш, за да не стане по-страшен филма.
А преминаване към ръчка няма да ти е по-евтино от ремонта на тази, ако трябва да купуваш всички части, които ти е посочил колегата.

pen4ostresa
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pen4ostresa » Съб 09 окт 2010 13:09

Може ли някой да ми каже,колко масло трябва д асе сипе в обикновена автоматична скоростна кутия(не е типтроник)!Проверих на няколко места и навсякъде е различно!И разликите са доста големи!Ако някой разполага с някакъв каталог или нещо подобно да провери!Много ще съм благодарен!

Потребителски аватар
niks76
VW експерт
VW експерт
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот niks76 » Съб 09 окт 2010 13:23

в Етка е 5.400литра

Върни се в “Passat”