чип за ABF -монтиран

Теми свързани с всякакви перформанс модификации и промени по двигател, ходовата част и купе
Потребителски аватар
mladennn
Автомобил:
Двигател:

чип за ABF -монтиран

Мнениеот mladennn » Сря 18 авг 2010 13:45

Здравейте колеги днес голфето се сдоби с ЧИП от BREZEL и първите впечатления от него напълно покриват очакванията ми ,а те са данните от хронометъра ето ги и тях.
0-100 /-0,5сек
0-120 /-1 сек
0-160 /-2 сек
Тук искъм да благодаря и на brezel за коректната и бърза доставка!

Последна промяна от mladennn на Чет 19 авг 2010 16:21, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
shpeki
Автомобил:
Двигател:

Re: чип за ABF -монтиран

Мнениеот shpeki » Сря 18 авг 2010 14:18

И с колко точно се повишила мощноста и въртящия момент - теоритично ?

Потребителски аватар
niikoo_1
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот niikoo_1 » Сря 18 авг 2010 14:27

mladennn написа:Здравейте колеги днес голфето се сдоби с ЧИП от BREZEL и първите впечатления от него напълно покриват очакванията ми ,а те са данните от хронометъра ето ги и тях.
0-100 /-0,5сек
0-120 /-1 сек
0-160 /-2 сек
Тук искъм да благодаря и на brezel за коректната и бърза доставка!
:да:

Тея замервания с хронометъра ги забрави не могат да ти дадът никаква реална представа за това дали се е подобрила динамиката на автомобила.
С чип и без чип почти няма разлика в ускорението на АБФ, моя АБФ е имал 2-3чипа и с единия вървеш като сток, а с другия вървеше половин кола повече от сток това е мерено с други коли на летящ старт... :lol: демек разлика почти няма, печелиш малко от това, че караш на първа и втора скорост 100-200об/мин повече и не трябва да мислиш да не удариш прекъсвач... и като, че ли има малко подобрение е ниските и средни обороти.

Потребителски аватар
mladennn
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mladennn » Сря 18 авг 2010 14:37

съгласен съм с теб донякаде niikoo но това с хронометара се пак са си данни преди и след чипа а като има данни и боговете мълчат :mrgreen:
за коне и въртящт момент не мога да кажа ,там диното ше покаже ,но все пак дане забравяме че говорим за атмосверка!!!

Потребителски аватар
niikoo_1
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот niikoo_1 » Сря 18 авг 2010 15:38

Замерването с хрономертър не може да се счита за изобщо за точно там отклоненията са сериозни при всеки старт. Има си апаратура за целта, поне с един Г-тек ако се намери може да пробваш с и без чип, но трябва да мериш на едно и също место и да калибрираш уреда добре всеки път, както и трявба колата да е с еднакви гуми и с едно и също количество гориво, всяко едно дребно нещо, като атмосферно налягане, температура на околната среда, температура на двигателя и т.н. си оказва влияние на моментното представяне на колата.
Да не говорим, че при хрономератъра всеки път натискаш и реагираш по-различен начин и оклоненията от един старт до друг са доста големи.
Това ги го пиша, като човек сменил няколко чипа на два атмосферни автомобила и ти казвам, че ефекта е много малък, даже единия автомобил с чип ми даде по-бавно време на Божурища на мерилката :idea: , но не само заради чипа ами просто такива бяха конкретните условия...

Потребителски аватар
rusiq_24
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rusiq_24 » Сря 18 авг 2010 21:42

И аз имам опит с чип на АБФ и определено нико е прав.Разлика си има но е много минимална и печелиш от това че изцеждаш до малко повече предавките и така успяваш до някаква степен да компенсираш ужасно наредената кутия на АБФа.Това е около 90% според мен файдата и 10% да оставим на самия чип.Няма как да подобриш с 2сек времето до 160км това означава поне минимум 50кс отгоре и даже ще са малко а това от чипа няма как да стане или ако си давал досега примерно 16сек на 400м да слезеш на 14 си е направо турбо проект :да:

Потребителски аватар
Kozunak
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Kozunak » Чет 19 авг 2010 10:01

0.5-секундна разлика може да направиш и от време за реакция. приятеля до тебе като се забави 0.2 секунди да натисне бутона на хронометъра, а ти натиснеш с 0.3 секунди по-бързо педала и воала. тва са пълни глупости. под "това" разбирай и чиповете и хронометрите. променливите са прекалено много.

Потребителски аватар
Sharky GTI
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Sharky GTI » Чет 19 авг 2010 11:46

...никакви хронометри и такива,времето за реакция винаги е различно така че премерените времена никога няма да са реални.Замерване само с G-tec или някаква друга система за замерване на време,аз често ползвам speedyup и лаптопа.

Потребителски аватар
Сиромаха
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Сиромаха » Пет 20 авг 2010 22:24

Аз разчитам само на километража,имам точно измерена и маркирана отсечка 402м и по терминалната скорост си правя извода.В началото даваше 145км/ч(стоков КР),сега~175(АБФ който ако се види в огледало няма да се познае :twisted: ).
Смятам за възможно да си подобри времето с 2 сек от 0-160,примерно ако са позадръстени дюзите и чипа просто ги форсира.Ако времето му е било 18сек сега ще е 16 колкото на добър АБФ.
На Лесново в предварителните серии ме пуснаха с АБФ и останах така :shock като на старта ме дръпна с две дължини.На клиповете се чува защо-на 1 и 2 ми свирят гумите.Е аз дадох 14.5 а той 17.х.Конкурентите ми помислили,че нарочно съм се забавил на старта,да става интересно.Просто очаквах гумите да държат повече и загубих интерес.
Ако колата си върви най-сигурно е по километраж.Половин секунда от лоша реакция и старт,още толкова от насрещен вятър или драстична разлика в температура на въздуха и ето ти грешна преценка.

Потребителски аватар
rokera671
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rokera671 » Пет 20 авг 2010 22:40

Вие сте е..х ти маниаците ,но се кефя ,че съм в един форум с вас!!
Може ли да попитам?? Колкото и да е смешно ,но може ли да се чипоса 1,4 ABD!Колата не е моя а на един авер.Аз му казах ,че е куц кон и трябва да се примери ,но момчето е навито !!!!!!
Благодаря!

Потребителски аватар
muns61
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот muns61 » Пет 20 авг 2010 22:44

Замери доускоряването дали се е подобрило.
Примерно 80 - 120 на 5 - та.

Потребителски аватар
mirogti1983
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mirogti1983 » Пет 20 авг 2010 23:03

винаги съм се чудил защо аджаба след като всички знаете че разликата е максимум 8-9 коня при ABF с чип защо се хващате изобщо на хорото да си експериментирате с колите . разбирам разликата да е 30 коня - ДА .
и чак хронометри и т.н. слагаи му охлюва на 2 бара на тоя ABF и караи истински . :012:

Върни се в “Силов тунинг”