Придърпване при студен двигател

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Pol™
Автомобил:
Двигател:

Придърпване при студен двигател

Мнениеот Pol™ » Пон 02 авг 2010 18:34

Здравейте момчета,

наполовина съм VW - карам Jeep Patriot с фолксваген двигател 2,0 CRD - 140к.с.
Oт 2-3 месеца забелязвам силно придърпване при студена кола. Най - изявено е при неравности по пътя например дори и без газ по черен път и студена кола същата се лашка напред назад. От известно време забелязах и излизане на дим при надвишаване на 2500 оборота - пак при студена кола. Дима май не е черен - повече мяза на бял, но досега не бях забелазвал такова нещо и се шашкам малко.
Колата е на 43000 км - на две години и освен масло друго не е пипано.

Въздушния филтър e K&N и не подобри положението след като го сложих (не го сложих заради придърпването де!).
Преди да сменя горивния филтър мислех, че е от него, но не помогна и пак си е така положението.
При загряла кола няма абс никакъв проблем.
Казвайте да се шашкам ли или да си свиркам.

Мерси предварително.

SOKED
Автомобил:
Двигател:

Re: Придърпване при студен двигател

Мнениеот SOKED » Сря 18 авг 2010 19:40

Колега... Бял пушек... говори лошо... Провери дали нямаш проблем при турбото заштото ако влиза масло от турбото в двигателя се получава тоя проблем!

Потребителски аватар
fox_vt
Автомобил: Seat Toledo
Двигател: AHU 97

Re: Придърпване при студен двигател

Мнениеот fox_vt » Пет 20 авг 2010 15:00

SOKED написа:Колега... Бял пушек... говори лошо... Провери дали нямаш проблем при турбото заштото ако влиза масло от турбото в двигателя се получава тоя проблем!

Как го реши това за турбото не те знам-общо казано е ако гори масло синкав пушек,ако не достига въздух черен пушек,ако е бял пушека може да губи антифриз но може и неизгоряла нафта да е щом на студена кола го прави.Според мен нещо с комънреил системата не е наред-дюзи,разпръсквачи и т н но нека по знаещите да кажат.

Върни се в “Дизелови агрегати”