viewtopic.php?f=11&t=53585&hilit=%D1%81%D0%BA%D1%8A%D1%81%D0%B0%D0%BD%D0%B0+%D1%81%D0%B2%D0%B5%D1%89
muns61 написа:А трябваше само една триъгълна пиличка...

bobocamaro написа:muns61 написа:А трябваше само една триъгълна пиличка...
muns61изразявай се както предполага квалификацията ти: шабър,тристранен
moreg написа:bobocamaro написа:muns61 написа:А трябваше само една триъгълна пиличка...
muns61изразявай се както предполага квалификацията ти: шабър,тристранен
Абе то не се знае и шабър дали ще помогне, имам чуството че там още при завиването нещо не е било наред, щом и инструмента се е счупил явно е провлачена резбата на самата глава![]()
Работите отиват на нова глава, и потвърждение на приказката, че малките камъчета обръщат каруцата
Развивал съм стотици свещи, ама такова пък нещо да се скъса свещ не съм и вярвал, че може да стане, одеве си развих 4 те свещи на KR а за да ги подменя, и се развиха без никакъв проблем, а колегата и инструмент счупил, мале то все едно се е заварила тая резба
ktamen написа:С пиличката може да се оформят шест канала в отвора и после да се вкара торкс без опасност от раздуване. Екстрактори имам от 86година, след 5 - 6 години разбрах за какво би трябвало да служат тези джидавки, оттогава съм пробвал десетина пъти да ги използвам и нито веднъж не са ми помогнали, колкото и да са яки, колкото по-яко напъваш толкова повече се раздува резбата. Ако се закрепи подходяща тръбичка над парчето и се бръкне с електрода през тръбичката има голям шанс да се издуха парчето от екстрактора без да се засегне главата, а парчето от свеща ще се махне лесно с бургия и метчик. Дори да пострада главата може да се направи преходна втулка за свеща с по-голяма резба, аз два пъти съм правил такива втулки за мотоциклети, но няма причина да не стане и за вектрата. Главата при всички случаи трябва да се свали.

Благодаря много на форума. Научих много нови неща.charodei написа:Добре че отворих главата оказа се че има издухана гарнитура на 3-ти цилиндър,а аз си мислех че просто е изгоряла свещ. След много премеждия равносметката е вместо свещ за 5 лв. ремонт на двигател за 173,00 лв. А каква е най-голямата ми грешка-развивал съм свеща при студен мотор![]()
![]()
Благодаря много на форума. Научих много нови неща.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”
Потребители, разглеждащи този форум: apolon и 45 госта