проблемна водна пампа

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
zfa159
Автомобил: Skoda Karoq + Passat B4 Syncro
Двигател:
Контакти:

Re: проблемна водна пампа

Мнениеот zfa159 » Сря 18 авг 2010 23:42

Layman написа:
sweetlulu написа:Аз успях да се размина само с помпа, без да сменям и кожуха и понеже си я смених сам ми излезе - 38лв.
Лично мое мнение е да не си взимаш втора ръка, все пак това ти е охладителна система!

Мен в Елиткар ме одраха 64 лв за Колбеншмидт - много ми се видяха като за без кожуха :(

Точно там,същата е 86 е с кожух ;) Аз работя само с тях - нямат грешка като марка и качество.Иначе в Евро-то има МеНтели за по 70лв с кожух ама....
:beer

Потребителски аватар
Layman
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Layman » Чет 19 авг 2010 6:24

zfa159 написа:
Layman написа:
sweetlulu написа:Аз успях да се размина само с помпа, без да сменям и кожуха и понеже си я смених сам ми излезе - 38лв.
Лично мое мнение е да не си взимаш втора ръка, все пак това ти е охладителна система!

Мен в Елиткар ме одраха 64 лв за Колбеншмидт - много ми се видяха като за без кожуха :(

Точно там,същата е 86 е с кожух ;) Аз работя само с тях - нямат грешка като марка и качество.Иначе в Евро-то има МеНтели за по 70лв с кожух ама....
:beer

Да, тези са 38 без. Намерих за толкова италианска Ламборжини (или нещо такова), но се спрях на Колбена - дано е за добро :roll:

Потребителски аватар
ibm
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ibm » Чет 19 авг 2010 14:26

слагам втора употреба не ми се дават 70 лв за тая селска каруца
по какво мого до я позная втората употреба дале е здрава -преди да я монтирам-
някой знае ли

Потребителски аватар
doktora
Автомобил:
Двигател:
Местоположение: гр.Лясковец,обл.В.Търново, PASSAT B4, COMBI,1.8Mi, ADZ , 94г, LPG BRC
Контакти:

Мнениеот doktora » Чет 19 авг 2010 14:57

:офф Колега ibm , така не се бях смял доста отдавна :).
Явно наистина ти е дошло много нанагорнище и до гуша с ремонтите. Мога само да ти съчувствам.
Успех!

Потребителски аватар
ibm
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ibm » Чет 19 авг 2010 15:04

не ме питай
сума ти пари набих тая каруца-тя си е и дарта 1989 година
да изкара и зимата и заминава за скрап-че тая криза ме разби

dodo2000
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dodo2000 » Чет 19 авг 2010 16:06

enigma79 написа: А КОЛАТА ИМА ПРОБЛЕМ С ЛОШ СОБСТВЕНИК Това е от мен и се замисли над написаното с червено :screwy

Колегa, в такива времена живеем, че с мизерните заплати трудно се поддържа кола и семейство. Ей го на взех кредит, купих кола, започна да ми трака карето. Едно ново е около 150 лв., искам да го сменя ама пари нема щото трябва да си плащам кредита за колата и сметките на семейството. И ето как няма пари да си поддържам колицата в добро състояние. Искам и на компютърна диагностика да я закарам, нови гуми трябва да се купуват ама като няма пари кво прайм? Така, че не всеки е лош собственик и не се грижи за автомобила, но има хора като мен, които искат а не могат щото скапаните кинти не стигат. Малко се отклоних от темата за което се извинявам.

Потребителски аватар
ibm
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ibm » Пет 20 авг 2010 22:21

така е тая кризи ни позадуши малко
и за капак на всичко на моятя БАНГИЯ требва да и смена много неща
-водна помпа
-магаре-тия дни забелязях че се е сцепило
-преди месец се прецака заден амортисьор-А единя само не върви да се сменя-а като сменя амртисьорите и тампоните
-реиката ми се прееба
абе :beat_butt2 ще дира Арменски поп :bishop

Потребителски аватар
rokera671
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rokera671 » Пет 20 авг 2010 22:25

Вите какво и аз не съм по богат от вас ,но човек ако има желание намира начини да го направи.Аз съм се лишавал от много работи но колата ми е в супер състояние.

Потребителски аватар
muns61
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот muns61 » Пет 20 авг 2010 22:27

dodo2000 написа:
enigma79 написа: А КОЛАТА ИМА ПРОБЛЕМ С ЛОШ СОБСТВЕНИК Това е от мен и се замисли над написаното с червено :screwy

Колегa, в такива времена живеем, че с мизерните заплати трудно се поддържа кола и семейство. Ей го на взех кредит, купих кола, започна да ми трака карето. Едно ново е около 150 лв., искам да го сменя ама пари нема щото трябва да си плащам кредита за колата и сметките на семейството. И ето как няма пари да си поддържам колицата в добро състояние. Искам и на компютърна диагностика да я закарам, нови гуми трябва да се купуват ама като няма пари кво прайм? Така, че не всеки е лош собственик и не се грижи за автомобила, но има хора като мен, които искат а не могат щото скапаните кинти не стигат. Малко се отклоних от темата за което се извинявам.

Каква ти е колата, та карето е 150 лв?

Потребителски аватар
ibm
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ibm » Пет 20 авг 2010 22:31

rokera671 написа:Вите какво и аз не съм по богат от вас ,но човек ако има желание намира начини да го направи.Аз съм се лишавал от много работи но колата ми е в супер състояние.

Е сега нема да седна да се лишавам от нещо заради 1340 кг железо
Ако требва тя ще се лиши от мене :D

Потребителски аватар
muns61
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот muns61 » Пет 20 авг 2010 22:40

Скръндзата плаща 2 пъти. Досега повечето помпи на старо протичат. Тя е работила нормално, но след свалянето е стояла доста. Това стоене скапва уплътнението. Няма да влизам в подробности как, разглобете го и ще ви стане ясно. Втора ръка се купуват неизносващи се неща - фар, броня, калник... Или нещо, което да измериш - вал, клапан.
Ама лагер, помпа - на късмет. Разликата в цената не е толкова голяма, а ако платиш на някой за смяната...
При последващ рамонт си вътре отвсякъде. Ама всеки сам си прави сметката. Дано да е читава!

Потребителски аватар
ibm
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ibm » Пет 20 авг 2010 22:47

прав си и ти
ама тя се сменя лесно
един път и сложих нови предни амортисьри и тя фана та се разглези и почна да се троши сичко по нея---
А ще и еб.. майката швабска
Да е некой пасат 5.5 да я глеза ма тая бабичка нема смисал

Потребителски аватар
rokera671
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rokera671 » Съб 21 авг 2010 21:41

Така е ама нали пак на нея разчиташ?Днес се качих в един Опел и щеше да повърна! :screwy :не:
Моята си е аптека!Жена ми ме ревнува! :D

Потребителски аватар
escrime
Автомобил: X218 [ex VW137 R53 typ53i]
Двигател: OM642

Мнениеот escrime » Съб 21 авг 2010 21:59

Супер странна тема. :shock

Който не си е направил сметка за колата - да я разкарва. Има си градски транспорт. Можем и пеша да си ходим.

Аз лично не бих карал колата, докато събера пари за нова помпа. Втора употреба ми звучи като ролка и ремък втора употреба... Водната помпа е консуматив! Както и антифризът, спирачната течност, накладките (не се лепят, купуват се в магазина винаги нови), спирачните дискове (не се дават на стругар и те се купуват от магазин и винаги нови), свещите, кабелите и още доста други неща.

Съчувствам за останалите ремонти. Неприятно е шом тръгне да се чупи всичко. Като не излиза сметката просто я разкарай за части и продай каквото има читаво. Няма смисъл да се наказваш с автомобил, който очевидно е помлян от каране.

Другият колега пък теглил кредит и сега няма за каре и гуми... Колега, ти хареса колата защото е червена ли?! Не прочете ли за цени на части на модела, който караш? Не огледахте ли внимателно колата? И като изтегли кредита на задели ли 1000 лв. от него за последващи ремонти, гуми и т.н., или до последната стотинка отидоха за покупка?

Странна тема, странни мнения... :shock

Потребителски аватар
rokera671
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rokera671 » Съб 21 авг 2010 22:26

Колата си е бирник!Ама сам си преценяш дали можеш да си плащаш.На никого не му е лесно в този гаден живот!Ама щом сме си ги взели трябва и да си ги гледаме.Аз така си разъждавам.Ама имам авери които не е..т и карат на умиране :не: :не:

Върни се в “Passat”