корите в багажника
- il4oti
- Автомобил: passat b5.5
- Двигател: 1.9 avf 2002
корите в багажника
Здравеите колеги,имам едно питане кам Вас,някои знае ли как се свалят пластмасовите кори отзад в багажника на пасат Б4 комби,че ми предстои смяна на задните амортисиори?
- muns61
- Автомобил:
- Двигател:
Re: корите в багажника
Развиваш де що видиш за развиване и сваляш. Внимавай с релсите на щората.
А пита ли колко ще ти вземе майстор, защото понякога развиването на долния болт е цяло приключение. Особено ако втулката на гумения тампон се е е заварила от ръжда за болта!

А пита ли колко ще ти вземе майстор, защото понякога развиването на долния болт е цяло приключение. Особено ако втулката на гумения тампон се е е заварила от ръжда за болта!

Здравеи .
Ами започваш с щората на багажника и релсите по които се движи . Държат се на няколко болчета . После минаваш при задните седалки , от страни на гредите има едни тапицирани дунапренчета , сваляш ги и тях . Свалят се като отачиш щипката от долната им страна ( с леко дърпане ) след което повдигнеш самите дунапренчета нагоре . Ако си стигнал до тук значи вече всички болчета държащи корите са открити . Преди да ги извадиш остава най - трудното а именно да откачиш планките през които минават коланите . Това става с помоща на средно голяма отверка , пъхаш я в отвора от които идва колана и се опитваш да откопчееш езичето което я държи .
Успех и дано да съм ти помогнал .
Ами започваш с щората на багажника и релсите по които се движи . Държат се на няколко болчета . После минаваш при задните седалки , от страни на гредите има едни тапицирани дунапренчета , сваляш ги и тях . Свалят се като отачиш щипката от долната им страна ( с леко дърпане ) след което повдигнеш самите дунапренчета нагоре . Ако си стигнал до тук значи вече всички болчета държащи корите са открити . Преди да ги извадиш остава най - трудното а именно да откачиш планките през които минават коланите . Това става с помоща на средно голяма отверка , пъхаш я в отвора от които идва колана и се опитваш да откопчееш езичето което я държи .
Успех и дано да съм ти помогнал .
- plamen000000
- Автомобил:
- Двигател:
Играл съм си със свалянето им само че на б3 комби,заради озвучаване.Колега много внимавай със щипките по пластмасите, че после ако счупиш някоя дрънкането ще ти бърка в здравето.
- il4oti
ами колега маистора ми иска 40 лв труд,и от това което про4етох ми се струва,4е няма да се занимавам аз
ина4е много ВИ благодаря,и поздрави от Велико Търново 

il4oti написа:ами колега маистора ми иска 40 лв труд,и от това което про4етох ми се струва,4е няма да се занимавам азина4е много ВИ благодаря,и поздрави от Велико Търново
Не е толкова сложно . Ако знаеш какво правиш е за 2 часа работа , иначе половин ден ще ти отиде !
За маистора да ти кажа . Ако не е някои проверен от теб по добре не му се доверяваи . Има толкова големи мърлячи който като сменят нещо ( не казвам поправят ) развалят други две .
поздрави.
- vpetrovbg
- Автомобил:
- Двигател:
Аз мисля, че освен щората и релсите, трябва да се свали само шапката над бомбето и колана, защото там има само една гайка, която държи анортисьора, но това по спомени го казвам
...

- vanko_VW
- Автомобил: Ford Focus
- Двигател:
il4oti написа:ами колега маистора ми иска 40 лв труд,и от това което про4етох ми се струва,4е няма да се занимавам азина4е много ВИ благодаря,и поздрави от Велико Търново
колега незнам къкъв ти е майстора,но ако не е свалял тези кори съм на 90% сигурен,че ще счупи полвината щипки,а после дрънкането/хлопането е неизбежно
не е толко трудно и сложно,просто трябва да имаш търпение и да внимаваш
успех

- il4oti
ами маистора е мои 4овек,но сас сигурност не е свалял,и нз наистина какво да правя ве4е.
- il4oti
последно питане имам и в понеделник ги сменяме,само за марката да попитам да си кайете и вие мнението дали 'КYB' или 'буге'
- 1z
- Автомобил: seat ibiza
- Двигател: atd
il4oti написа:последно питане имам и в понеделник ги сменяме,само за марката да попитам да си кайете и вие мнението дали 'КYB' или 'буге'
Нямат голяма разлика,стига да не са ментета,аз съм 3-та година с газови каяба нищо им няма.
- il4oti
нерси колега,и аз взимам каяба