Постоянно въртящ стартер?

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
zodia`ROCK
Автомобил:
Двигател:

Постоянно въртящ стартер?

Мнениеот zodia`ROCK » Чет 19 авг 2010 18:00

Здравейте колеги,
След ремонт на стартера (сменени четки) го монтирах обратно, но сега пък след запалване стартера върти постоянно. Моя ли е грешката или има и такива повреди по стартерите? Може и да съм объркал жиците и за това моля някой ако има схема или снимка на свързан стартер да ми я прати/покаже. Двигателят е NZ 1.3 инжекцион 1991 г.

ji4kata
Автомобил:
Двигател:

Re: Постоянно въртящ стартер?

Мнениеот ji4kata » Чет 19 авг 2010 18:27

Проблема няма да е от стартера ,то там са три кабела няма как да ги объркаш двата са с големи кабелни обувки и са на едно място ,но може от клемореда на контактния ключ да ти прави тези номера след запалване и връщане на ключа да не прекъсва тока към бобината на стартера .

Потребителски аватар
poni
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот poni » Чет 19 авг 2010 21:25

откачи тънкия кабел,който отива на стартера и пробваи дали ще спре да върти.ако не спре си завъртял включвателя или не си наместил вилката както трябва

Потребителски аватар
ktamen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ktamen » Чет 19 авг 2010 21:59

Върху стартера има едно цилиндърче с два стърчащи болта и една клемичка, към горния болт се връзва дебелия кабел от плюса на акумулатора, към долния болт кабела от самите четки на стартера и към буксичката тънък кабел от контактния ключ. Свързването е трудно да се обърка, по-вероятно е да не си го сглобил правилно или вътре да е попаднал боклук и затова шалтера (цилиндърчето) да задържа във включено положение.

Потребителски аватар
martineli
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот martineli » Чет 19 авг 2010 22:38

на запален мотор кво става продължава да върти все едно е запалила колата и не си върнал ключа или се чува само електромотора да върти без да е зацепен бендикса?

Потребителски аватар
vaskoto1
майстор Падна ли ми!
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vaskoto1 » Чет 19 авг 2010 22:53

ktamen написа:Върху стартера има едно цилиндърче с два стърчащи болта и една клемичка, към горния болт се връзва дебелия кабел от плюса на акумулатора, към долния болт кабела от самите четки на стартера.

това се получава когато горния и долния кабел се пипат :idea:
има въртене, без изхвърляне на бендикса.
наскоро ми се случи.

Потребителски аватар
znainainai
Автомобил: Golf4
Двигател: MK 4 98 AHF

Мнениеот znainainai » Чет 19 авг 2010 23:03

vaskoto1 написа:
ktamen написа:Върху стартера има едно цилиндърче с два стърчащи болта и една клемичка, към горния болт се връзва дебелия кабел от плюса на акумулатора, към долния болт кабела от самите четки на стартера.

това се получава когато горния и долния кабел се пипат :idea:
има въртене, без изхвърляне на бендикса.
наскоро ми се случи.

А ако изхвърли на работещ мотор :horror: :horror: :horror: :horror: Няма да е за приказване. Както е казал Васко има късо м-у двата извода на шалтера.

Потребителски аватар
parno
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот parno » Пет 20 авг 2010 5:57

при мен го направи след опит за палене
завъртя си така като миксер
смених клеморед и за сега няма проблеми

zodia`ROCK
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот zodia`ROCK » Пет 20 авг 2010 15:32

Благодаря на всички! Изглежда, че е имало накакъво боклуче даващо на късо. Разкачих и закачих кабелите наново по същия начин и се оправи. Запалих 4-5 пъти за проба и си запали по-добре и от преди. Но днес сутринта въобще не щя да запали. Чу се само едно леко прещракване и сега ще погледна дали всички проблеми не са идвали от клемореда, но и там ми е една тъмна Индия ....

Потребителски аватар
ktamen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ktamen » Пет 20 авг 2010 15:43

Най-вероятно вътре в шалтера е попаднал някакъв боклук и пречи на свободното движение на котвата. Свали пак стартера разглоби шалтера и много старателно почисти всичко преди да го сглобиш.
Друг вариант е всеки път като ти направи проблем да го почукваш, ама го млатиш прекалено дълго накрая ще си търсиш друг стартер.
Клемореда по-добре не го пипай.

Потребителски аватар
milmar
Автомобил: Passat B4 and B6 Variant
Двигател: 1Z and CBDC

Мнениеот milmar » Пет 20 авг 2010 16:06

ktamen написа:Най-вероятно вътре в шалтера е попаднал някакъв боклук и пречи на свободното движение на котвата. Свали пак стартера разглоби шалтера и много старателно почисти всичко преди да го сглобиш.
Друг вариант е всеки път като ти направи проблем да го почукваш, ама го млатиш прекалено дълго накрая ще си търсиш друг стартер.
Клемореда по-добре не го пипай.

И аз мисля да не бързаш с контактния ключ (клемореда) . Правило в ремонтите е първо да се съмняваш , в това което си пипал последно mhihi .

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”