За побоищата между колеги на пътя....

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
Nadya_
Автомобил:
Двигател:

За побоищата между колеги на пътя....

Мнениеот Nadya_ » Чет 15 юни 2006 12:48

Всеки от нас поне веднъж е бил свидетел на физическа саморазправа посред бял ден на някоя централна или не чак толкова централна улица...Мотивите са почти едни и същи- някой засякъл някой, друг задръстил движението, трети нанесъл някаква щета по лъскавата колица на еди кой си и т.н...
Скоро мой познат имаше подобен случай и това ме провокира да повдигна темата тук.
Денят е делничен, на тясна, но оживена улица в центъра на София става леко ПТП- при разминаване се задират броня и калник...и става сакатлъка.Онзи пич слиза, отваря вратата на моя познат и започва да раздава правосъдие, моят човек е на работа в този момент и се въздържа от подобни действия...появяват се разни приятели(на потърпевшия), които искам да отбележа, че не извършват никакво физическо посегателство над него!...бияча изведнъж се кротва, сяда в колата си и.....вади КАРТА!!! Оказва се и полицай :!: ...идват патрулки, проверяват го- нещата се усложняват, той осъзнава ситуацията и започва да се извинява. Бил афектиран, не се сдържал, незнам си какво още...Оказва се, че каквото сам си направиш- никой друг не може да ти го причини!
Е, питам аз- така ли се бие ЧОВЕК??? Това ли е начина??? И докога?

Последна промяна от Nadya_ на Чет 15 юни 2006 20:23, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
°niksi°
Бай Брадър
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот °niksi° » Чет 15 юни 2006 12:51

Оххх не разбрах само твоя познат ли е полицай или другия. И кой на кой се е извинявал.

Потребителски аватар
Tishku
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Tishku » Чет 15 юни 2006 12:53

Пълна анархия.. На въпоса до кога - Винаги. А дали това е начина - не не е , но това е България и години напред ще ги има тези саморазправий... :x

Потребителски аватар
nii
Незабравим член
Автомобил: Golf 2 Automatic
Двигател: RP

Мнениеот nii » Чет 15 юни 2006 12:55

няма начин - ориенталски манталитет подхранен с гледане на американски екшъни...

One
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот One » Чет 15 юни 2006 12:55

аха у нас е така - полицаите са самоосъзнали се супеермени - недосегаеми от закона и над закона...

Потребителски аватар
Стиви Джи
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Стиви Джи » Чет 15 юни 2006 12:56

nii написа:няма начин - ориенталски манталитет подхранен с гледане на американски екшъни...

добре казано
нямам какво да добавя

Потребителски аватар
Nadya_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Nadya_ » Чет 15 юни 2006 12:57

(в отговор на Никси)- другия. Също той се е извинил поради ред евентуални последствия за него...имайки в предвид служебното му положение, надвишените правомощия и множеството свидетели на случката...
Малко сложно съм го написала... :banghead:

Потребителски аватар
°niksi°
Бай Брадър
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот °niksi° » Чет 15 юни 2006 13:10

Nadya_ написа:(в отговор на Никси)- другия. Също той се е извинил поради ред евентуални последствия за него...имайки в предвид служебното му положение, надвишените правомощия и множеството свидетели на случката...

Общо взето добре си го написала ама ми се стори нереално полицая да се извинява, затова питам.

Потребителски аватар
Beast
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Beast » Чет 15 юни 2006 13:12

Не знам какво имаш в предвид като питаш така ли се бие човек , на въпроса какво е това мога да кажа ,че най вероятно колегата дето е предположил "ориенталски манталитет и американски екшън" е прав. Аз ще добавя и хуманоидни наченки при приматите/често срещано е при шимпанзетата и по рядко при горилите/.Но докга е по трудно да се отговори понеже и подрастващото поколение гледа и ...... дано му писне от глупостите на някои татковци , батковци и др. подобни.

Потребителски аватар
maks
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот maks » Чет 15 юни 2006 13:15

Ще продължава тая тъпотия(а и много други)докато не почнеме да си търсиме правата.Са тоя ако се размине само с извинение то никой никакъв извод няма да си направи,ако бъде осъден,уволнен или нещо такова то случая ще всява респект.В германия ако хвърлиш фас и някой те види то почти със сигурност ще свидетелства срещу тебе.При нас се нарича топене,а там гражданска корекция.

Потребителски аватар
alex synchro
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот alex synchro » Чет 15 юни 2006 13:18

оооооо аз на времето имах едно преживяване с бухалки, ама това е друга тема... :lol:

Потребителски аватар
maks
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот maks » Чет 15 юни 2006 13:19

°niksi° написа:
Nadya_ написа:(в отговор на Никси)- другия. Също той се е извинил поради ред евентуални последствия за него...имайки в предвид служебното му положение, надвишените правомощия и множеството свидетели на случката...

Общо взето добре си го написала ама ми се стори нереално полицая да се извинява, затова питам.
Преди около 2-3 години при подобен инцидент цивилен полицай удря шамар на моя позната...общо взето шефа на районното я помоли да не го съди и обеща пълно съдействие ако се наложи та тя се нави.Полицая освен правомощия има и задължения.

Потребителски аватар
Pichaga
Антиспамър №1
Антиспамър №1
Автомобил: Opel Zafira B
Двигател: Z19DT
Контакти:

Мнениеот Pichaga » Чет 15 юни 2006 13:28

пред мен местния онбашия на селото преби един ром с метален прът-слезе от колата и го удари 3-4 пъти, стана за 5 секунди...рома в Пирогов, оживя....подал жалба в РПУ-то, дойдоха полицаите след 5-6 часа да го молят този да отиде да пише обяснения...много го молиха, той накрая се нави...после разбрах, че е спонсор на местното РПУ
а е един от ДДС-арите в района, кви коли кви къщи има....нищо няма да му се случи, най-много глоба...аз ако бях пребил ромчето по тоя начин-средна телесна повреда-с всичките ми връзки в прокуратурата можеше и ефективно да ми дадат...
та за кво го пиша това...ще има такива прстотии по пътищата докато няма кой да прилага закона, защото закон има и то много по-строг от много други държави...удариш шамар на някой-3 месеца във вила Роза...следващият път ще се замислиш дали да раздаваш улично правосъдие...
аре стига, че ми е болна тая тема, отивам да паса

Потребителски аватар
zmej
Автомобил: Audi 8D5 Quattro
Двигател: AJL
Контакти:

Мнениеот zmej » Чет 15 юни 2006 13:29

nii написа:няма начин - ориенталски манталитет подхранен с гледане на американски екшъни...

Не само...
Чувство за безнаказаност, пълна липса на всякаква отговорност, чувство, че си нещо повече от останалите... Мутренска работа...
Тъкмо колегата ми разправяше сутринта как някакви мутри пребили (буквално) някакъв човечец с Лада затова, че някак си се оказал на пътя на другарката мутреса... Това преди години...

Бтв. навремето съм имам случка с ...... (въздържам се от определение) Боби Цанков.... Нищо сериозно, де...

Потребителски аватар
alex synchro
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот alex synchro » Чет 15 юни 2006 13:32

Пълно е с псевдо "гъзарчета" дето не знаят от къде са им парите и си правят к'вото си искат. :evil:

Върни се в “ОФФ-Топик - други”